Újabb biztosítói felvásárlást hajt végre a régióban a Groupama

Pénzcentrum
2008. április 7. 14:53

A Banca Comercialã Românã S.A. (BCR), a BRD-Groupe Société Générale S.A.(BRD), a Banca Transilvania S.A. (BT), a Casa de Economii ºi Consemnaþiuni CEC S.A. (CEC) és a Groupama bejelentette, hogy a Groupama International megvásárolja az Asiban S.A. (Asiban) részvényeinek 100%-át, valamint megállapodtak a felvásárlás főbb feltételeiről. A felek kizárólagos tárgyalásokat folytatnak a feltételek részleteinek kidolgozásáról. A megállapodások a törvény által előírt jóváhagyások után lépnek hatályba.

A részvénypakettjüket értékesítő tulajdonosok nagyfokú elégedettségüket fejezték ki azzal kapcsolatban, hogy Európa egyik vezető biztosítójával köthetnek megállapodást, amely jelentősen javíthatja az Asiban romániai pozícióját és kilátásait.

Az Asiban, melyet 1996-ban hozott létre 4 vezető román kereskedelmi bank, az egyik legnagyobb biztosító a román élet- és nem-életbiztosítási piacon (8%-os részesedésével 2007-ben az ágazat harmadik legnagyobb szereplője volt). Saját értékesítőin kívül az Asiban széles körű, országos hálózattal rendelkezik, amely elsősorban ügynöki hálózatokból és független, egyéni vállalkozóként dolgozó ügynökökből áll. 2007-ben az Asiban díjbevétele 185,8 millió euró volt, amely 39%-os növekedést mutat az előző évi bevételhez képest, és közel 7 százalékponttal meghaladja a román biztosítási ágazat éves növekményét.

A Groupama Csoport részéről ez a felvásárlás híven tükrözi a cég stratégiai döntését, amellyel a nemzetközi biztosítási piac meghatározó szereplőjévé kíván válni, elsősorban Közép-Európában. Ennek a stratégiának az egyik legfontosabb eleme a romániai terjeszkedés, melyet a BT Asigurari (2007. december) és az OTP Garancia idén februári felvásárlása is alátámaszt (az utóbbi esetében a szabályozó testület jóváhagyása még nem érkezett meg).

NAPTÁR
Tovább
2021. május 16. vasárnap
Mózes, Botond
19. hét
Május 16.
A fény világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. május 15. 19:20