A legnagyobb hitelbiztosítási üzlet itthon

Pénzcentrum
2007. december 18. 11:09

Megszületett a Mehib és a Coface "piacképes" hitelbiztosítási állományának átruházási szerződése. 2008. január elsejével a Coface átveszi a Mehib rövid lejáratú hitelbiztosítási portfolióját - derült ki a Coface és a Mehib közös sajtótájékoztatóján.

Dr. Csillag István, a Mehib elnöke elmondta, hogy az exporthitelbiztosító betöltötte misszióját, amely szerint a cél a hazai piacon az üzleti biztosítás meghonosítása, ezért kerül átadásra a piacképes portfolió. A Mehib katalizátor szerepére ennek alapján a jövőben várhatóan nem lesz szükség.

Mint azt Mikael C. Szabotól, a Coface Hungary országigazgatójától megtudtuk, az ügylet megkötését követően a Coface 310 milliárd forintnyi követelést biztosít az üzlet megnyitását követően.

A mintegy 150 ügyfelet érintő megállapodás alapján a Mehib kulcsfontosságú szakemberekeit átveszi a Coface. Az ügyfelek átvétele mintegy 800 millió euro - több mint 200 milliárd forint - értékű kereskedelmi szerződés hitelbiztosítási fedezetbe vételét jelenti.

Szakács Tibor, a Mehin vezérigazgatója elmondta, a hazai ügyfelek számára elsősorban közép- és hosszú lejáratú exporthitel-biztosítási, befektetésibiztosítási termékeket kínál a kis- és középvállalati szegmensnek kínált rövid lejáratú konstrukciók mellett.

NAPTÁR
Tovább
2021. május 16. vasárnap
Mózes, Botond
19. hét
Május 16.
A fény világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. május 15. 19:20