6 °C Budapest

Bejött az árcsökkentés - az Allianznál

Pénzcentrum
2007. november 7. 13:07

Beigazolódni látszik az Allianz Hungária 2008-as gfb-díjakkal kapcsolatos stratégiája: jó döntés volt csökkenteni az árakat - átlagosan 5 %-kal. Bár a sajtóban - igen korán, alig két "aktív" nappal a tarifák közzététele után - már megjelentek a kampány kimenetelével kapcsolatos találgatások, a tények azt mutatják, eddig az Allianz ügyfelei a leghűségesebbek.

Az ügyfelek aktivitásának rendkívüli fokozódása figyelhető meg a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási (kgfb) kampány első hetének vége felé az Allianz Hungáriánál. A piacvezető társaság jelenleg mintegy 1,7 millió kötelező gépjármű-felelősségbiztosítást kezel (a teljes piaci portfólió 40 %-át). Az internetes alkuszok első információja alapján eddig a váltani szándékozók 16 %-a regisztrálódott az Allianznál, ami egyedül az internetes átkötések esetében 30% bizalomnövekedést jelez - tavaly ugyanebben az időszakban 22 %-os volt a törlések aránya. A portfolióra vetítve tehát ez a szám elenyésző (míg a törlések aránya az összes szerződéshez viszonyítva az Allianz esetében csupán 0,121%, addig más versenytársaknál ez a szám eléri akár az 1%-t is); az eddigi adatok alapján, a piacon százalékosan az Allianzot hagyják el ügyfelei a legkevesebben.

Növekvő ügyfélaktivitás

A díjkalkulációk száma 22%-kal, 671 ezerre nőtt az első (44.) héten a tavalyi azonos időszakhoz viszonyítva. Szintén a múlt év azonos időszakával összehasonlítva, az Allianz weboldalának a látogatottsága 127%-kal nőtt, egyedül november 5-én 223.000-en indítottak kgfb-kalkulációt az Allianz díjszámítójával, ami 164%-kal magasabb, mint a tavalyi szám. Emellett nagy sikernek örvend az Allianz új online értékesítési platformja, az Allianz Direct is, amelyen egyedül az indulás első napján mintegy 5.000-en tarifáltak. Napi átlagban 2000 Call Center-hívást kezelt a biztosító kgfb-témában, a kampány első hetében.

Allianz Direct - kedvező árak, káreseménytől függetlenül

Az újonnan indult Allianz Direct internetes csatorna árai különösen versenyképesek a piacon. Az Allianz által nyújtott általános 10%-os internetes kedvezményen túl az Allianz Direct további kedvezményeket nyújt: Allianz Directen keresztüli kötésért további 5%, a fővárosban élők újabb 5%-ot, a 36 év alattiak pedig még 5% kedvezményt. Ráadásul, egyes online piaci szereplőktől eltérően, az Allianz Direct díjai nem változnak a szerződő káreseményétől függően az év során, így a kedvezményeket az ügyfél egész évben élvezheti. Vagyis online biztosításkötésnél érdemes az ügyfélnek pontosan tájékozódnia arról, hogy a kínált díj valójában mit is takar. Az Allianznál az igen kedvező ár még a Direct-en kötött szerződések esetében sem változik, ha baleset történik; máshol egy káresemény miatt akár két-háromszorosára is nőhet a díj, illetve akár akkor is, ha január 1-én kiderül, hogy az elmúlt évek során mégis okozott kárt az ügyfél - és ilyenkor már nincs lehetőség váltásra.

Részletes információ az Allianz Hungária Biztosító és az Allianz Direct díjairól és kedvezményeiről a társaság fiókjaiban, a 06-40-421-421-es számon hívható telefonos ügyfélszolgálaton, valamint az Interneten (www.allianz.hu, www.allianzdirect.hu) található.

PC BLOGGER & PODCASTER
Holdblog  |  2022. november 26. 06:59
A Goldman Sachs (GS) arra számít, hogy a 10 éves amerikai állampapír-hozamok egészen 2024 végéig 4 s...
MEDIA1  |  2022. november 25. 18:21
A Pajzs egy fiktív közösségi oldal segítségével és játékkal segít abban, hogy hamarabb felismerjük a...
Bankmonitor  |  2022. november 25. 15:13
Ma már sok magyar számára nem újdonság, hogy mobilunkkal is fizethetünk az üzletekben, így váltva ki...
MNB Intézet  |  2022. november 25. 09:56
A technológiai optimizmus az az elképzelés, miszerint a tudomány és a technológia minden jelentős tá...
Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Magyarok milliói vágják maguk alatt a fát: csúnyán ráfizethet, aki így fűt 2022 telén

A téli időszakban, fűtésszezonkor az ország légszennyezettségének mintegy 83-85 százalékáért felelős a lakossági fűtés.

Megszólalt a magyar befektetési guru: a profit ne a cél, hanem az eszköz legyen

A panelbeszélgetésen megvitatták, hogy mi számít a befektetőnek, mi a fejlődés alapja, illetve hogy mi az alapja a hazai vállalkozásoknak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. november 26. szombat
Virág
47. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
Private Investor Day 2022/2.
Vegyen részt INGYENESEN a PID2022 kóddal!
EZT OLVASTAD MÁR?