2 °C Budapest

Bejött az árcsökkentés - az Allianznál

Pénzcentrum
2007. november 7. 13:07

Beigazolódni látszik az Allianz Hungária 2008-as gfb-díjakkal kapcsolatos stratégiája: jó döntés volt csökkenteni az árakat - átlagosan 5 %-kal. Bár a sajtóban - igen korán, alig két "aktív" nappal a tarifák közzététele után - már megjelentek a kampány kimenetelével kapcsolatos találgatások, a tények azt mutatják, eddig az Allianz ügyfelei a leghűségesebbek.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Az ügyfelek aktivitásának rendkívüli fokozódása figyelhető meg a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási (kgfb) kampány első hetének vége felé az Allianz Hungáriánál. A piacvezető társaság jelenleg mintegy 1,7 millió kötelező gépjármű-felelősségbiztosítást kezel (a teljes piaci portfólió 40 %-át). Az internetes alkuszok első információja alapján eddig a váltani szándékozók 16 %-a regisztrálódott az Allianznál, ami egyedül az internetes átkötések esetében 30% bizalomnövekedést jelez - tavaly ugyanebben az időszakban 22 %-os volt a törlések aránya. A portfolióra vetítve tehát ez a szám elenyésző (míg a törlések aránya az összes szerződéshez viszonyítva az Allianz esetében csupán 0,121%, addig más versenytársaknál ez a szám eléri akár az 1%-t is); az eddigi adatok alapján, a piacon százalékosan az Allianzot hagyják el ügyfelei a legkevesebben.

Növekvő ügyfélaktivitás

A díjkalkulációk száma 22%-kal, 671 ezerre nőtt az első (44.) héten a tavalyi azonos időszakhoz viszonyítva. Szintén a múlt év azonos időszakával összehasonlítva, az Allianz weboldalának a látogatottsága 127%-kal nőtt, egyedül november 5-én 223.000-en indítottak kgfb-kalkulációt az Allianz díjszámítójával, ami 164%-kal magasabb, mint a tavalyi szám. Emellett nagy sikernek örvend az Allianz új online értékesítési platformja, az Allianz Direct is, amelyen egyedül az indulás első napján mintegy 5.000-en tarifáltak. Napi átlagban 2000 Call Center-hívást kezelt a biztosító kgfb-témában, a kampány első hetében.

Allianz Direct - kedvező árak, káreseménytől függetlenül

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,9 százalékos THM-el, és havi 82 061 forintos törlesztővel fel lehet venni a Gránit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az MKB Banknál 3,21% a THM; a Raiffeisen Banknál 3,44%; a CIB Banknál és a Gránit Banknál 3,45%; míg az Unicredit Banknál 3,58%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Az újonnan indult Allianz Direct internetes csatorna árai különösen versenyképesek a piacon. Az Allianz által nyújtott általános 10%-os internetes kedvezményen túl az Allianz Direct további kedvezményeket nyújt: Allianz Directen keresztüli kötésért további 5%, a fővárosban élők újabb 5%-ot, a 36 év alattiak pedig még 5% kedvezményt. Ráadásul, egyes online piaci szereplőktől eltérően, az Allianz Direct díjai nem változnak a szerződő káreseményétől függően az év során, így a kedvezményeket az ügyfél egész évben élvezheti. Vagyis online biztosításkötésnél érdemes az ügyfélnek pontosan tájékozódnia arról, hogy a kínált díj valójában mit is takar. Az Allianznál az igen kedvező ár még a Direct-en kötött szerződések esetében sem változik, ha baleset történik; máshol egy káresemény miatt akár két-háromszorosára is nőhet a díj, illetve akár akkor is, ha január 1-én kiderül, hogy az elmúlt évek során mégis okozott kárt az ügyfél - és ilyenkor már nincs lehetőség váltásra.

Részletes információ az Allianz Hungária Biztosító és az Allianz Direct díjairól és kedvezményeiről a társaság fiókjaiban, a 06-40-421-421-es számon hívható telefonos ügyfélszolgálaton, valamint az Interneten (www.allianz.hu, www.allianzdirect.hu) található.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. október 28. csütörtök
Simon, Szimonetta
43. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. október 27. 20:59