0 °C Budapest

"Innováció és értékesítés - Kihívások a biztosítási szektorban"

Pénzcentrum
2007. október 10. 14:30

A Portfolio.hu és a Pénzcentrum.hu által szervezett biztosítási konferencián többek között olyan kérdések kerültek terítékre, mint a szektor hazai és nemzetközi megítélése, az alternatív értékesítési csatornák szerepe, a biztosítókat és közvetítőket egyaránt érintő képzési változások, valamint a termékinnovációk és marketingstratégiák fejlődési lehetőségei.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Bartók János, az AVIVA elnök-vezérigazgatója a konferencia megnyitásakor kiemelte a szektor, illetve a szakma hazai összefogásának jelentőségét. Rávilágított az innováció és az alternatív értékesítési csatornák jelentőségére, valamint kitért az oktatás körül kialakult helyzetre is.

Erdős Mihály, a PSZÁF főigazgató-helyettese az európai biztosítási szektor gazdasági súlyára utalva elmondta: "Az Unióban jelenleg több mint 5000 biztosító működik, amelyek együttesen 1 millió embert alkalmaznak, és díjbevételük meghaladja az 1 trillió eurót. Az e cégek által kezelt vagyon 6,4 trillió euró, amely a 2005-ös GDP 50%-a."

A bankbiztosításokról tartott előadásában Anspach Krisztina, a BNP Paribas közép- és kelet-európai értékesítési igazgatója kitért a lehetséges értékesítési modellekre, illetve a várható fejlődési irányokra. A Londonból érkezett előadó a strukturált termékek jelentősége és fokozatos térnyerése mellett, a bankok és biztosítók közötti együttműködési lehetőségeket emelte ki. "Miközben a banki és biztosítási termékek egyre inkább közelítenek egymáshoz - sokszor az értékesítési csatornák is megegyeznek -, fontosnak tartjuk azt is, hogy ezek a termékek jól megkülönböztethetők is legyenek. Olyan kombinációkat keresünk, ahol 1+1 több mint 2. Egyre népszerűbb például az egy termékbe történő egyesítés, mint a jelzáloghitel és a unit linked életbiztosítás 100%-os tőkevédelemmel. Ebben az esetben az ügyfél 10 vagy 15 éven keresztül rendszeres díjat fizet az életbiztosítási termékbe, miközben az indulástól lejáratig befizetett névleges érték teljes összegére részvénybefektetéssel rendelkezik. Emellett a termék segítségével a jelzáloghitelt is visszafizeti. Az összes befizetett díj lejáratkor garantált, sőt a befektető már az indulástól számított és a teljes időtartam alatt befizetett összes díjra vetített mögöttes részvénybefektetések teljesítményét is megkapja. "

A konferencia egyik sarokpontja volt az oktatás kérdése, melyben minden érintett képviseltette magát, így a PM, a PSZÁF, a MABISZ, az FBAMSZ, a MABIASZ, valamint a BOI is. A panelbeszélgetés célja a jelenlegi helyzet tisztázása és a jövőbeni változások feltárása volt.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

A hazai biztosítótársaságok fogyasztók általi megítéléséről Dr. Kótiné Somfai Ágnes, az ING Biztosító ügyvezető igazgatója elmondta: "Az ügyfelek életbiztosításokra vonatkozó megítélése az elmúlt 10 évben sokat javult, kutatásaink alapján kiderült, hogy igényesebbek, szofisztikáltabbak, jobban ismerik saját életbiztosítási portfóliójukat. Az ügyfeleknek mára nagyon sok termék között kell eligazodniuk, hiszen a nagyobb biztosítótársaságok ma már nem "csak" biztosításokat, hanem hiteleket, banki termékeket is értékesítenek, ennek következtében pedig nehezebb megtalálniuk a számukra legmegfelelőbb terméket, szolgáltatást. Ehhez szükség van egy jól képzett, szakmai tudása legjavát nyújtani képes szerződött partneri hálózatra, akik képesek felmérni az ügyfelek igényeit, és a számukra legmegfelelőbb, legjobb termék, szolgáltatás kiválasztásában is tudnak segíteni. E cél eléréséhez az ING saját értékesítési hálózatának megad minden eszközt. A transzparencia megvalósulása szintén kulcsfontosságú a hazai biztosítási piac ügyfél megítélésének javításában. Az ING júliusban bevezetett €uro Perspektíva pénzügyi konstrukciójában már teljes átláthatóságot biztosít az ügyfelek részére mind költség, mind befektetési oldalról."

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. október 25. hétfő
Blanka, Bianka
43. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. október 24. 16:06