Vezérváltás az ING-nél - Jönnek a hollandok

Pénzcentrum
2007. október 4. 16:56

Dr. Bordás György, az ING Biztosító Zrt. elnök-vezérigazgatója ma bejelentette, hogy a biztosítási piacon eltöltött 36 éves karrier után, 2008. január 1-jén nyugdíjba vonul.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Dr. Bordás György jogi végzettséggel rendelkezik, pályáját életbiztosítási üzletkötőként kezdte 1971-ben az Állami Biztosítónál, majd különböző vezetői pozíciókat töltött be a magyarországi biztosítási piacon: 1986-tól a Hungária Biztosító területi igazgatója, majd 1988-1990 között az Atlasz Biztosító alapító vezérigazgatója volt. 1991-ben az ING Csoport őt bízta meg azzal, hogy a csoport magyarországi biztosítótársaságának tevékenységét elindítsa.

Dr. Bordás György elnök-vezérigazgató irányításával a kezdetben Nationale-Nederlanden, ma pedig már ING Biztosító nevet viselő társaság igazi sikertörténetté vált.

A társaság 1997-ben piacvezető lett az életbiztosítási piacon, ezt a szerepét azóta is folyamatosan növelve őrzi, jelenleg 28%-os piaci részesedéssel bír. Elnök-vezérigazgatóként egy professzionális, kitűnően szervezett vállalatot hozott létre, amelynek munkatársai folyamatosan a legmodernebb képzésben részesülnek. Az ING Biztosítót az ügyfél-centrikusság jellemzi és mindig is élen jár az innovatív, a modern igényeket kiszolgáló termékek kifejlesztésében, számos terméket elsőként vezetett be a magyar piacon. Dr. Bordás György az ING Pénztárszolgáltató Zrt. igazgatóságának elnöke is. Az ING ma az életbiztosítási és a nyugdíjpénztári piacon együttvéve 800 000 ügyféllel rendelkezik.

Dr. Bordás György a Magyar Biztosítók Szövetsége (MABISZ) elnökségi tagja a szervezet 1991-es megalakulása óta, 2004-től annak alelnöke, 2006-ban elnöke. Tagja a Magyar Olimpiai Bizottságnak és 2003-tól a Magyar Vízilabda Szövetség társelnöke.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Tom Kliphuis, az ING Biztosító Közép Európai Régiójának elnök-vezérigazgatója nagyra méltatta azt a jelentős szerepet, amelyet Dr. Bordás György betöltött az ING 9 országban 6 millió ügyfelet kiszolgáló Közép-Európai Élet és Nyugdíj Üzletágának fejlesztésében. "Bordás Györgyöt méltán tekinthetjük erős régiónk egyik alapítójának. Stratégiai irányításával és vezetői képességével nemcsak Magyarországon érte el azt, hogy az ING Biztosító piacvezető életbiztosító legyen, hanem jelentősen hozzájárult a régió más országaiban működő tagvállalatainak sikeréhez is. Felbecsülhetetlen értékű az az úttörő munka, amelyet az ING részére ebben a fontos régióban végzett."

Utódja Martijn Gribnau lesz, aki Hollandiából érkezik, ahol 2004 óta a Nationale-Nederlanden vezérigazgatója és Igazgatósági tagja volt. Martijn Gribnau 1990-ben lépett be az ING Csoporthoz, és azóta Hollandiában és az Egyesült Államokban töltött be vezetői pozíciókat.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. október 16. szombat
Gál
41. hét
Október 16.
Élelmezési világnap
Október 16.
A kenyér világnapja
Október 16.
Blog akciónap
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?