5 °C Budapest

Vezérváltás az ING-nél - Jönnek a hollandok

Pénzcentrum
2007. október 4. 16:56

Dr. Bordás György, az ING Biztosító Zrt. elnök-vezérigazgatója ma bejelentette, hogy a biztosítási piacon eltöltött 36 éves karrier után, 2008. január 1-jén nyugdíjba vonul.

Dr. Bordás György jogi végzettséggel rendelkezik, pályáját életbiztosítási üzletkötőként kezdte 1971-ben az Állami Biztosítónál, majd különböző vezetői pozíciókat töltött be a magyarországi biztosítási piacon: 1986-tól a Hungária Biztosító területi igazgatója, majd 1988-1990 között az Atlasz Biztosító alapító vezérigazgatója volt. 1991-ben az ING Csoport őt bízta meg azzal, hogy a csoport magyarországi biztosítótársaságának tevékenységét elindítsa.

Dr. Bordás György elnök-vezérigazgató irányításával a kezdetben Nationale-Nederlanden, ma pedig már ING Biztosító nevet viselő társaság igazi sikertörténetté vált.

A társaság 1997-ben piacvezető lett az életbiztosítási piacon, ezt a szerepét azóta is folyamatosan növelve őrzi, jelenleg 28%-os piaci részesedéssel bír. Elnök-vezérigazgatóként egy professzionális, kitűnően szervezett vállalatot hozott létre, amelynek munkatársai folyamatosan a legmodernebb képzésben részesülnek. Az ING Biztosítót az ügyfél-centrikusság jellemzi és mindig is élen jár az innovatív, a modern igényeket kiszolgáló termékek kifejlesztésében, számos terméket elsőként vezetett be a magyar piacon. Dr. Bordás György az ING Pénztárszolgáltató Zrt. igazgatóságának elnöke is. Az ING ma az életbiztosítási és a nyugdíjpénztári piacon együttvéve 800 000 ügyféllel rendelkezik.

Dr. Bordás György a Magyar Biztosítók Szövetsége (MABISZ) elnökségi tagja a szervezet 1991-es megalakulása óta, 2004-től annak alelnöke, 2006-ban elnöke. Tagja a Magyar Olimpiai Bizottságnak és 2003-tól a Magyar Vízilabda Szövetség társelnöke.

Tom Kliphuis, az ING Biztosító Közép Európai Régiójának elnök-vezérigazgatója nagyra méltatta azt a jelentős szerepet, amelyet Dr. Bordás György betöltött az ING 9 országban 6 millió ügyfelet kiszolgáló Közép-Európai Élet és Nyugdíj Üzletágának fejlesztésében. "Bordás Györgyöt méltán tekinthetjük erős régiónk egyik alapítójának. Stratégiai irányításával és vezetői képességével nemcsak Magyarországon érte el azt, hogy az ING Biztosító piacvezető életbiztosító legyen, hanem jelentősen hozzájárult a régió más országaiban működő tagvállalatainak sikeréhez is. Felbecsülhetetlen értékű az az úttörő munka, amelyet az ING részére ebben a fontos régióban végzett."

Utódja Martijn Gribnau lesz, aki Hollandiából érkezik, ahol 2004 óta a Nationale-Nederlanden vezérigazgatója és Igazgatósági tagja volt. Martijn Gribnau 1990-ben lépett be az ING Csoporthoz, és azóta Hollandiában és az Egyesült Államokban töltött be vezetői pozíciókat.

PC BLOGGER & PODCASTER
Bankmonitor  |  2022. december 7. 07:38
Az elmúlt egy hónapban gyakorlatilag nem változtattak lakáshiteleik kamatszintjén a bankok, ám ez az...
Holdblog  |  2022. december 7. 06:03
A központi bankok idén újra ráéreztek az arany ízére: a jegybankok 2022 harmadik negyedévében globál...
MEDIA1  |  2022. december 6. 17:38
Az RTL több műsorában is szereplő Osváth Zsolt youtuber Zshowtime nevű csatornájának nyilatkozva egy...
Kasza Elliott-tal  |  2022. december 6. 14:36
A decemberi Top 10-es listám egyik cége. Az osztalékhozama még soha nem volt ilyen magas, 10% körül...
Új őrület terjed Magyarországon: ez lesz 2023 slágere a magyar wellnessekben?

Nem csoda hát, hogy egyre több panzió igyekszik az egész szezon alatt különlegesebb programokat, lehetőségeket kínálni az arra utazóknak.

Valósítsd meg vállalkozói ötleted vevőid segítségével! (x)

Ha régóta motoszkál a fejedben egy világmegváltó ötlet, de eddig nem mertél belevágni, akkor most itt a tökéletes alkalom, hogy a tettek mezejére lépj.

Új zseniképző indul Magyarországon: álomszakma, luxusfizetés vár arra, aki elvégzi?

Nagyon szép gondolat, hogy teremtsük meg a biztonságot a jövő generációinak, ez egy olyan program, ami ehhez ténylegesen hozzá is tesz valamit.

Húsbavágó igazságról rántja le a leplet a magyar rendező: ilyen film is ritkán készül itthon

A független filmeknek mindig lesz létjogosultságuk, ahogy közönségük is - vallja Pető Szabolcs, filmrendező.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 7. szerda
Ambrus
49. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?