8 °C Budapest

Vezérváltás az ING-nél - Jönnek a hollandok

Pénzcentrum
2007. október 4. 16:56

Dr. Bordás György, az ING Biztosító Zrt. elnök-vezérigazgatója ma bejelentette, hogy a biztosítási piacon eltöltött 36 éves karrier után, 2008. január 1-jén nyugdíjba vonul.

Dr. Bordás György jogi végzettséggel rendelkezik, pályáját életbiztosítási üzletkötőként kezdte 1971-ben az Állami Biztosítónál, majd különböző vezetői pozíciókat töltött be a magyarországi biztosítási piacon: 1986-tól a Hungária Biztosító területi igazgatója, majd 1988-1990 között az Atlasz Biztosító alapító vezérigazgatója volt. 1991-ben az ING Csoport őt bízta meg azzal, hogy a csoport magyarországi biztosítótársaságának tevékenységét elindítsa.

Dr. Bordás György elnök-vezérigazgató irányításával a kezdetben Nationale-Nederlanden, ma pedig már ING Biztosító nevet viselő társaság igazi sikertörténetté vált.

A társaság 1997-ben piacvezető lett az életbiztosítási piacon, ezt a szerepét azóta is folyamatosan növelve őrzi, jelenleg 28%-os piaci részesedéssel bír. Elnök-vezérigazgatóként egy professzionális, kitűnően szervezett vállalatot hozott létre, amelynek munkatársai folyamatosan a legmodernebb képzésben részesülnek. Az ING Biztosítót az ügyfél-centrikusság jellemzi és mindig is élen jár az innovatív, a modern igényeket kiszolgáló termékek kifejlesztésében, számos terméket elsőként vezetett be a magyar piacon. Dr. Bordás György az ING Pénztárszolgáltató Zrt. igazgatóságának elnöke is. Az ING ma az életbiztosítási és a nyugdíjpénztári piacon együttvéve 800 000 ügyféllel rendelkezik.

Dr. Bordás György a Magyar Biztosítók Szövetsége (MABISZ) elnökségi tagja a szervezet 1991-es megalakulása óta, 2004-től annak alelnöke, 2006-ban elnöke. Tagja a Magyar Olimpiai Bizottságnak és 2003-tól a Magyar Vízilabda Szövetség társelnöke.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Tom Kliphuis, az ING Biztosító Közép Európai Régiójának elnök-vezérigazgatója nagyra méltatta azt a jelentős szerepet, amelyet Dr. Bordás György betöltött az ING 9 országban 6 millió ügyfelet kiszolgáló Közép-Európai Élet és Nyugdíj Üzletágának fejlesztésében. "Bordás Györgyöt méltán tekinthetjük erős régiónk egyik alapítójának. Stratégiai irányításával és vezetői képességével nemcsak Magyarországon érte el azt, hogy az ING Biztosító piacvezető életbiztosító legyen, hanem jelentősen hozzájárult a régió más országaiban működő tagvállalatainak sikeréhez is. Felbecsülhetetlen értékű az az úttörő munka, amelyet az ING részére ebben a fontos régióban végzett."

Utódja Martijn Gribnau lesz, aki Hollandiából érkezik, ahol 2004 óta a Nationale-Nederlanden vezérigazgatója és Igazgatósági tagja volt. Martijn Gribnau 1990-ben lépett be az ING Csoporthoz, és azóta Hollandiában és az Egyesült Államokban töltött be vezetői pozíciókat.

PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2024. április 25. 16:14
Sok hazai és külföldi szerkesztőség képviselőjét nem engedték be a CPAC 2024 konzervatív konferenciá...
Bankmonitor  |  2024. április 25. 16:14
Egy Revolut számlával remekül kiegészítheted a hazai bankszámlád szolgáltatásait. Cikkünkből megtudh...
Kiszámoló  |  2024. április 25. 11:20
Akárhányszor előjön az adózás, egykulcsos-többkulcsos adózás kérdése, úgy tűnik, hogy három emberből...
MNB Intézet  |  2024. április 25. 11:11
Ha valaki lopásra adja a fejét, akkor közgazdaságilag racionális döntés biciklikre specializálódni....
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 25. csütörtök
Márk
17. hét
Április 25.
Malária világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem