Nem rekednek külföldön a nyaralók - megérkezett a segítség

Pénzcentrum
2007. szeptember 11. 16:24

A Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatal a mai napon hivatalból törölte a BELLA TOURS Idegenforgalmi, Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.-t az utazási vállalkozók közhitelű hatósági nyilvántartásából jogszabálysértés miatt. Az utazási vállalkozó a mai naptól további utakat nem szervezhet és nem bonyolíthat le. A Bella Tours utazási vállalkozó az utazásszervező és -közvetítő tevékenységről szóló 213/1996. (XII. 23.) Kormányrendelet alapján előírt, az általa folytatott utaztatói tevékenységeknek (charter és buszos utak szervezése) megfelelő 146 millió forint, a jogszabály szerinti legmagasabb, 20 %-os mértékű vagyoni kaució körbe tartozó biztosítással rendelkezik a Generali-Providencia Biztosító Zrt-nél.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

A kormányrendelet alapján az utazási vállalkozó törlését követően a Generali-Providencia Biztosító Zrt. gondoskodik a külföldön tartózkodó utasok hazautaztatásáról, a külföldi kényszerű tartózkodás költségeiről, illetve a már befizetett előlegek és részvételi díjak visszafizetéséről.

Ma kora reggel óta soron kívüli tárgyalások zajlanak a szükséges intézkedések mielőbbi megtétele érdekében a Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatal, az Önkormányzati és Területfejlesztési Minisztérium Turisztikai Szakállamtitkársága, a Generali-Providencia Biztosító Zrt, valamint a Bella Tours képviselőinek részvételével. Az egyeztetés alapján az alábbi intézkedésekre került sor:

A buszos utazások esetében a biztosító garanciája alapján 71 utas a mai napon hazaszállításra kerül, a többi utas azonnali hazahozatala érdekében a mai napon mentesítő buszok indultak Görögország szárazföldi területeire. Erről a Bella Tours helyi képviselői, a görög partnerirodák és a magyar idegenvezetők tájékoztatást kaptak, akik soron kívül tájékoztatták a kint lévő közel 140 utast. A ma éjszakai szállásköltségeket a biztosító fedezi. Érintett görög települések: Paralia, Nei Pori, Sarti, Thassos.

A repülős (charter) utak esetében a repülőjáratok az utazásszervező által már korábban kiegyenlítésre kerültek, így az utasok hazautazása a náluk lévő repülőjegyek alapján biztosított. A hazautazásig fennmaradó napokra a mai naptól kezdődően a kint tartózkodás költségeinek kiegyenlítésére a biztosító garanciát vállalt a külföldi partnerek felé a vagyoni kaució erejéig. Érintett desztinációk: Spanyolországban Mallorca szigete, Görögországban Korfu, Kréta, Rhodosz és Kos szigetek; Törökországban Antalya.

A biztosítás elődlegesen a már elutazott utasok hazaszállítására, valamint kényszerű tartózkodásának költségeire nyújt fedezetet a vagyoni kaució erejéig. A már befizetett előlegek és részvételi díjak visszatérítéséről, s a kárenyhítés módjáról a kormányrendelet értelmében a biztosító dönt és intézkedik az elkövetkezendő napokban.

INDUL A TURMIX, A PÉNZCENTRUM HETI HÍRLEVELE!

Ha a napi hírzaj nélkül szeretnéd olvasni a Pénzcentrum legjobb anyagait, IRATKOZZ FEL HETI HÍRVELEÜNKRE, A TURMIXRA. A legizgalmasabb sztorijaink, heti egyszer, egyenesen a postaládádba.

Az utasok kárigényeiket a Generali-Providencia Biztosító Zrt.-nél az alábbi elérhetőségeken jelenthetik be:

Telefon: 06-1-301-7446
Fax: 06-1-3017704, 06-1-3017490, 06-1-3017249

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. október 16. szombat
Gál
41. hét
Október 16.
Élelmezési világnap
Október 16.
A kenyér világnapja
Október 16.
Blog akciónap
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?