24 °C Budapest

Nem rekednek külföldön a nyaralók - megérkezett a segítség

Pénzcentrum
2007. szeptember 11. 16:24

A Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatal a mai napon hivatalból törölte a BELLA TOURS Idegenforgalmi, Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.-t az utazási vállalkozók közhitelű hatósági nyilvántartásából jogszabálysértés miatt. Az utazási vállalkozó a mai naptól további utakat nem szervezhet és nem bonyolíthat le. A Bella Tours utazási vállalkozó az utazásszervező és -közvetítő tevékenységről szóló 213/1996. (XII. 23.) Kormányrendelet alapján előírt, az általa folytatott utaztatói tevékenységeknek (charter és buszos utak szervezése) megfelelő 146 millió forint, a jogszabály szerinti legmagasabb, 20 %-os mértékű vagyoni kaució körbe tartozó biztosítással rendelkezik a Generali-Providencia Biztosító Zrt-nél.

A kormányrendelet alapján az utazási vállalkozó törlését követően a Generali-Providencia Biztosító Zrt. gondoskodik a külföldön tartózkodó utasok hazautaztatásáról, a külföldi kényszerű tartózkodás költségeiről, illetve a már befizetett előlegek és részvételi díjak visszafizetéséről.

Ma kora reggel óta soron kívüli tárgyalások zajlanak a szükséges intézkedések mielőbbi megtétele érdekében a Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatal, az Önkormányzati és Területfejlesztési Minisztérium Turisztikai Szakállamtitkársága, a Generali-Providencia Biztosító Zrt, valamint a Bella Tours képviselőinek részvételével. Az egyeztetés alapján az alábbi intézkedésekre került sor:

A buszos utazások esetében a biztosító garanciája alapján 71 utas a mai napon hazaszállításra kerül, a többi utas azonnali hazahozatala érdekében a mai napon mentesítő buszok indultak Görögország szárazföldi területeire. Erről a Bella Tours helyi képviselői, a görög partnerirodák és a magyar idegenvezetők tájékoztatást kaptak, akik soron kívül tájékoztatták a kint lévő közel 140 utast. A ma éjszakai szállásköltségeket a biztosító fedezi. Érintett görög települések: Paralia, Nei Pori, Sarti, Thassos.

A repülős (charter) utak esetében a repülőjáratok az utazásszervező által már korábban kiegyenlítésre kerültek, így az utasok hazautazása a náluk lévő repülőjegyek alapján biztosított. A hazautazásig fennmaradó napokra a mai naptól kezdődően a kint tartózkodás költségeinek kiegyenlítésére a biztosító garanciát vállalt a külföldi partnerek felé a vagyoni kaució erejéig. Érintett desztinációk: Spanyolországban Mallorca szigete, Görögországban Korfu, Kréta, Rhodosz és Kos szigetek; Törökországban Antalya.

A biztosítás elődlegesen a már elutazott utasok hazaszállítására, valamint kényszerű tartózkodásának költségeire nyújt fedezetet a vagyoni kaució erejéig. A már befizetett előlegek és részvételi díjak visszatérítéséről, s a kárenyhítés módjáról a kormányrendelet értelmében a biztosító dönt és intézkedik az elkövetkezendő napokban.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Az utasok kárigényeiket a Generali-Providencia Biztosító Zrt.-nél az alábbi elérhetőségeken jelenthetik be:

Telefon: 06-1-301-7446
Fax: 06-1-3017704, 06-1-3017490, 06-1-3017249

PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2024. április 13. 10:39
A kormánypárti Metropol egy 2023 augusztusi cikkében több valótlanságot állított a főváros gazdálkod...
Holdblog  |  2024. április 13. 06:40
Az európai áramtermelés közel fele származott tavaly megújuló forrásból. Ez az arány az évtized végé...
Bankmonitor  |  2024. április 12. 17:00
A napokban bejelentették az új lakásfelújítási támogatási programot, számos fontos részlet látott na...
Kasza Elliott-tal  |  2024. április 12. 16:01
Megnéztem azokat a cégeket az áprilisi Top10-ből, amiket még nem elemeztem, hála a roic.ai-s adatokn...
Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 13. szombat
Ida
15. hét
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm