3 °C Budapest

Nem rekednek külföldön a nyaralók - megérkezett a segítség

Pénzcentrum
2007. szeptember 11. 16:24

A Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatal a mai napon hivatalból törölte a BELLA TOURS Idegenforgalmi, Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.-t az utazási vállalkozók közhitelű hatósági nyilvántartásából jogszabálysértés miatt. Az utazási vállalkozó a mai naptól további utakat nem szervezhet és nem bonyolíthat le. A Bella Tours utazási vállalkozó az utazásszervező és -közvetítő tevékenységről szóló 213/1996. (XII. 23.) Kormányrendelet alapján előírt, az általa folytatott utaztatói tevékenységeknek (charter és buszos utak szervezése) megfelelő 146 millió forint, a jogszabály szerinti legmagasabb, 20 %-os mértékű vagyoni kaució körbe tartozó biztosítással rendelkezik a Generali-Providencia Biztosító Zrt-nél.

A kormányrendelet alapján az utazási vállalkozó törlését követően a Generali-Providencia Biztosító Zrt. gondoskodik a külföldön tartózkodó utasok hazautaztatásáról, a külföldi kényszerű tartózkodás költségeiről, illetve a már befizetett előlegek és részvételi díjak visszafizetéséről.

Ma kora reggel óta soron kívüli tárgyalások zajlanak a szükséges intézkedések mielőbbi megtétele érdekében a Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatal, az Önkormányzati és Területfejlesztési Minisztérium Turisztikai Szakállamtitkársága, a Generali-Providencia Biztosító Zrt, valamint a Bella Tours képviselőinek részvételével. Az egyeztetés alapján az alábbi intézkedésekre került sor:

A buszos utazások esetében a biztosító garanciája alapján 71 utas a mai napon hazaszállításra kerül, a többi utas azonnali hazahozatala érdekében a mai napon mentesítő buszok indultak Görögország szárazföldi területeire. Erről a Bella Tours helyi képviselői, a görög partnerirodák és a magyar idegenvezetők tájékoztatást kaptak, akik soron kívül tájékoztatták a kint lévő közel 140 utast. A ma éjszakai szállásköltségeket a biztosító fedezi. Érintett görög települések: Paralia, Nei Pori, Sarti, Thassos.

A repülős (charter) utak esetében a repülőjáratok az utazásszervező által már korábban kiegyenlítésre kerültek, így az utasok hazautazása a náluk lévő repülőjegyek alapján biztosított. A hazautazásig fennmaradó napokra a mai naptól kezdődően a kint tartózkodás költségeinek kiegyenlítésére a biztosító garanciát vállalt a külföldi partnerek felé a vagyoni kaució erejéig. Érintett desztinációk: Spanyolországban Mallorca szigete, Görögországban Korfu, Kréta, Rhodosz és Kos szigetek; Törökországban Antalya.

A biztosítás elődlegesen a már elutazott utasok hazaszállítására, valamint kényszerű tartózkodásának költségeire nyújt fedezetet a vagyoni kaució erejéig. A már befizetett előlegek és részvételi díjak visszatérítéséről, s a kárenyhítés módjáról a kormányrendelet értelmében a biztosító dönt és intézkedik az elkövetkezendő napokban.

Az utasok kárigényeiket a Generali-Providencia Biztosító Zrt.-nél az alábbi elérhetőségeken jelenthetik be:

Telefon: 06-1-301-7446
Fax: 06-1-3017704, 06-1-3017490, 06-1-3017249

PC BLOGGER & PODCASTER
Holdblog  |  2022. december 7. 06:03
A központi bankok idén újra ráéreztek az arany ízére: a jegybankok 2022 harmadik negyedévében globál...
MEDIA1  |  2022. december 6. 17:38
Az RTL több műsorában is szereplő Osváth Zsolt youtuber Zshowtime nevű csatornájának nyilatkozva egy...
Kasza Elliott-tal  |  2022. december 6. 14:36
A decemberi Top 10-es listám egyik cége. Az osztalékhozama még soha nem volt ilyen magas, 10% körül...
MNB Intézet  |  2022. december 6. 11:17
A japán jen közel 30 százalékos gyengülést mutatott az elmúlt egy év során, amivel az 1988-as részvé...
Új őrület terjed Magyarországon: ez lesz 2023 slágere a magyar wellnessekben?

Nem csoda hát, hogy egyre több panzió igyekszik az egész szezon alatt különlegesebb programokat, lehetőségeket kínálni az arra utazóknak.

Valósítsd meg vállalkozói ötleted vevőid segítségével! (x)

Ha régóta motoszkál a fejedben egy világmegváltó ötlet, de eddig nem mertél belevágni, akkor most itt a tökéletes alkalom, hogy a tettek mezejére lépj.

Új zseniképző indul Magyarországon: álomszakma, luxusfizetés vár arra, aki elvégzi?

Nagyon szép gondolat, hogy teremtsük meg a biztonságot a jövő generációinak, ez egy olyan program, ami ehhez ténylegesen hozzá is tesz valamit.

Húsbavágó igazságról rántja le a leplet a magyar rendező: ilyen film is ritkán készül itthon

A független filmeknek mindig lesz létjogosultságuk, ahogy közönségük is - vallja Pető Szabolcs, filmrendező.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 7. szerda
Ambrus
49. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?