Az UNIQA 2007 első felében folyamatos eredménynövekedést ért el

Pénzcentrum
2007. szeptember 6. 16:23

* Az adózás előtti eredmény 21%-kal, 135 millió euróra nőtt.* A konszolidált nettó eredmény 59%-kal, 105 millió euróra nőtt.* A kelet-európai növekedési régióban 23%-kal emelkedett a díjbevétel.* A 2007-es évben 270 millió euró helyett 320 millió eurós eredmény várható.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Az osztrák UNIQA csoport jelentősen javítani tudta eredményeit a 2007-es év első felében. Az első hat hónap adózás előtti eredménye 135 millió euró volt, ami 20,7%-kal magasabb a tavalyi értéknél. A nettó (adók és a kisebbségi részesedések utáni) eredmény 58,6%-kal, 105 millió euróra nőtt. A STRABAG SE tőkeemelése nem befolyásolta az eredmények javulását, és a bevételekre gyakorolt hatása majd csak 2007 harmadik negyedévében lesz érzékelhető.

A visszatérő díjakból származó bevétel 2007 első félévében is kedvezően változott: 4,2%-kal, 2,413 milliárd euróra nőtt. Ezzel szemben az egyszeri díjfizetésekből származó bevétel a piac nem megfelelő jövedelmezősége és az olaszországi rendkívüli hatások miatt 16,7%-kal visszaesett, 306 millió euróra. Az összes bruttó jóváírt díjbevétel 1,4%-kal, 2,719 milliárd euróra nőtt (beleértve az egységáras és az indexált életbiztosításokból származó megtakarításokat is). A növekedés továbbra is a kelet-európai piacokról kapta a legnagyobb lendületet - itt a díjbevétel 23%-kal, 377 millió euróra nőtt. Ez valamivel 14% alatti részesedést jelent a csoport díjbevételeiből.

Ugyanakkor a biztosítási juttatások összegét az első negyedévben beérkezett, viharkárokra alapított igények ellenére is csökkenteni lehetett az előző év azonos időszakához képest, méghozzá 7,6%-kal, 1,772 milliárd euróra.

Az UNIQA csoport a 2007. június 30-i adatok szerint, 2006 azonos időszakához képest 9,9%-kal tudta növelni a tőkebefektetéseket, így 21,770 milliárd eurót ért el. A nettó tőkebevétel 455 millió euró volt, amely 4%-kal haladja meg a tavalyi év azonos időszakára vonatkozó értéket.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Ha figyelembe vesszük azon rendkívüli hatásokat, amelyek a harmadik negyedévben várhatók a STRABAG SE-ben birtokolt részesedés és a kelet-európai szerves fejlődésbe való befektetések növelése miatt, továbbá feltételezzük, hogy nem történnek rendkívüli káresemények és fennmarad a tőkepiacok stabilitása, úgy a 2007-es évre 270 millió euró helyett 320 millió eurós adózás előtti eredményt várhatunk. Ez 34%-os növekedést jelent a 2006-os értékhez viszonyítva.

Fenntartás a jövőre vonatkozó állításokkal kapcsolatban
Ez az értesítés az osztrák UNIQA csoport jövőbeni fejlődésére vonatkozó állításokat tartalmaz. Ezek az állítások a jelenleg rendelkezésünkre álló információk alapján történt becslésekből indulnak ki. Amennyiben a becslések alapjául szolgáló feltételezések nem teljesülnek, úgy a tényleges eredmények a jelenlegi várakozásoktól eltérően alakulhatnak. A fentiek miatt ezen állításokért felelősséget nem vállalunk.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. október 16. szombat
Gál
41. hét
Október 16.
Élelmezési világnap
Október 16.
A kenyér világnapja
Október 16.
Blog akciónap
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?