Elnémuló dübörgés, vagy vihar előtti csend? - Mennyien kötnek biztosítást?

Pénzcentrum
2007. augusztus 17. 12:00

Megtörni látszik az a lendület, amely a biztosítási szektort már évek óta jellemezte. Tavaly a piaci szereplők a "menybe mentek" a kamatadónak köszönhetően. Az első félévben, díjbevétel szempontjából, fej-fej mellett halad az élet és a nem-élet üzletág. A növekedés motorját továbbra is az élet biztosítások adják.

A MABISZ első féléves adatai alapján elmondható, hogy a tavaly megfordult ágazatok közötti arány visszarendeződni látszik, és hajszállal bár, de a nem-élet üzletág jobban teljesített az első félévben.

A piaci szereplők az első félévben élet ágban 216 milliárd forint, míg a nem-élet ágban 217 milliárd forint díjbevételt könyvelhettek el. Ez az életbiztosítások esetében 16,8 százalékos növekedést, míg a nem-élet konstrukciók esetében 3,8 százalékos díjbevétel növekedést takar, az előző év azonos időszakához képest. Ezzel együtt azonban a szektor bővülési üteme egy számjegyűre 9,9 százalékra csökkent.

Természetesen meg kell emlékeznünk arról, hogy tavaly a harmadik negyedév volt az amely, a kamatadónak köszönhetően, "felrobbantotta" az élet ágazatot. Megoszlik a piaci szereplők véleménye arról, hogy ez egyszeri hatás volt-e, vagy egytartós trend kezdete. Azonban az jól megfigyelhető, hogy az életbiztosítási termékek fejlesztése rohamtempóban zajlik, és előtérbe kerülnek a garantált eszközalapok és egyéb strukturált alapok alkalmazása a unit-linked konstrukciók esetében.

Az első féléves adatokból kiderül, hogy kiegyenlítettebbé vált a folyamatos és az egyszeri díjas konstrukciók aránya a teljes ágazati díjbevételen belül. Az életbiztosítási díjbevételek közel 70 százalékát a unit-linked konstrukciók adják, és ezek 60 százaléka származik egyszeri díjas termékekből.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

A élvonalban lévő biztosítók versenyében az OTP- Garancia javított a korábbi helyezésén és a 4.-ik helyre tornázta fel magát, míg az AEGON rontott korábbi pozícióján és így az 5.-ik helyet foglalja el.

PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2023. április 1. 16:36
2021 augusztusi hatalomátvételük óta a tálibok szigorú korlátozásokat vezettek be a médiában.
Bankmonitor  |  2023. április 1. 10:08
Megjelent az MNB legfrissebb inflációs jelentése, melyben valamelyest módosult a várható áremelkedés...
Holdblog  |  2023. március 31. 11:59
HOLD After Hours. Összetett adásunkban lesznek ötéves hozamok, meg nem ötéves hozamok, nyafogó apuká...
Kiszámoló  |  2023. március 31. 11:05
Az Amazon oldalán vásárolni néha lutri, hiszen nem feltétlen tudod, hogy amit venni akarsz, az milye...
Ez a forradalmi újítás veheti el a magyar háziasszonyok munkáját: egy szavuk sem lehet ezután

Nincs bevásárlás, megbízható alapanyagok utáni futkosás és hosszas konyhai előkészület. Nincs morfondírozás, hogy mit együnk ma, az étkezések tervezettek, könnyen elkészíthetőek.

Új ital hódítja meg az országot: átalakulhat a teljes magyar gasztronómia?

Alig egy hónapja indult útjára a Designer Szörp by Gyulai Évi közösségi finanszírozási kampánya a Brancson.

Példátlan összefogás a hazai Kickstarter mellett (x)

A Brancs a hazai piacon egyedi koncepciójával és célközönségével gyakorlatilag indulása óta aktív résztvevője a startup világnak.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. április 2. vasárnap
Áron
13. hét
Április 2.
Virágvasárnap
Április 2.
Ifjúsági világnap
Ajánlatunk
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2023. április 1. 19:18
Pénzcentrum  |  2023. április 1. 18:35