Anyagi csőd vár a harmincévesekre

Pénzcentrum
2007. június 15. 09:00

Idős korukra anyagi csődhelyzetbe kerülhetnek a minimálbérért dolgozó fiatalok, ha nem tesznek félre öngondoskodásra - mondta Kepecs Gábor, az Aegon Biztosító Kelet-Közép-Európáért felelős vezetője, a Magyar Hírlapnak adott interjújában.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Dr. Kepecs Gábor véleménye szerint, a perspektivikus gondolkodást az államnak is támogatnia kellene. Sokakban csak ötvenéves koruk felett tudatosul, hogy mennyire fontos lett volna megtakarítani már a harmincas éveik elejétől. Pedig a havi öt-tízezer forintos pénztári befizetés húsz százalékkal növelhet egy százezer forintos nyugdíjat.

Magyarországon jelenleg is van adókedvezmény a nyugdíjpénztári befizetésekre, de további ösztönzésre, tájékoztatási programok szervezésére lenne szükség. Jó példa Csehország, ahol tízezer forint egységnyi letétet kétezer forinttal kiegészít az állam.

A szakember szerint az egészségbiztosítás egyébként jelenleg a legérzékenyebb társadalmi kérdés. Egyre nagyobb az igény a kórházi és szakmai felelősségbiztosításra és a befektetést havi jövedelem formájában visszacsöpögtető járadék-üzletág piaca, ez az Egyesült Államokban sokkal elterjedtebb.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. október 28. csütörtök
Simon, Szimonetta
43. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?