13 °C Budapest

Ön szeretne több biztosítót? - Sokan...

Pénzcentrum
2007. május 25. 14:01

A Generali Reform Műhely felkérésére a Medián Közvélemény- és Piackutató Intézet a Széchenyi István Szakkollégium (SZISZ) közreműködésével felmérést készített a mai magyar lakosság egészségügyi kiadásairól, magánfinanszírozási hajlandóságáról, illetve arról, hogyan ítélik meg a magánbiztosítók esetleges részvételét az egészségügyi alapbiztosításban.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

A felmérés április második felében készült, a szokásosnál lényegesen nagyobb, 2500 fős országos reprezentatív mintán, hasonlatosan a tavalyi, nyugdíjrendszer átalakulásával kapcsolatos kutatáshoz, amit szintén a Medián készített el a Generali felkérésére. A kutatási eredményeket "Az egészségbiztosítás és egészségfinanszírozás kihívásai - Lakossági attitűdök" című kétnapos konferencia második napján mutatták be.

A kutatási eredményeket értékelve dr. Paál Zoltán, a Generali-Providencia Biztosító Zrt. ügyvezető igazgatója elmondta, hogy ezzel reális képet lehet alkotni a magyar lakosság jelenlegi egészségügyi magánkiadásainak mértékéről és összetételéről. Örömtelinek tartja, hogy a közvélemény egy része nem csak az alap, hanem a kiegészítő biztosítások területén is igénybe venné a magánbiztosítók szolgáltatásait. Ugyanakkor a kiegészítő biztosítások kérdésében jelen lévő bizonytalanságot is teljesen megérti, ezen a területen szerinte - és ezt a kutatási eredmények is alátámasztották - nagy szükség van részletes, kiegyensúlyozott tájékoztatásra. Paál Zoltán hozzátette, ehhez jó lenne legalább az új egészségbiztosítási modell szabályozási kérdéseit tisztázni.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. október 25. hétfő
Blanka, Bianka
43. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?