12 °C Budapest

Mennyit költünk hálapénzre?

Pénzcentrum
2007. május 22. 10:00

A hálapénz olyan dolog amelyet mindenki ismer de senki nem beszél róla, legalábbis idáig nem beszélt. Most azonban erre kérdésre is választ kapunk, az immár második alkalommal megrendezésre kerülő Generali Reform Műhely konferencián. Ezúttal az egészségbiztosítás és egészségfinanszírozás kihívásaira keresik a válaszokat az elismert szakemberek. Mit vállal a GeneraliA Generali tudatos társadalmi szerepvállalásának része a társadalom széles rétegeit foglalkoztató, a jövő társadalmi problémáinak okait és lehetséges következményeit vizsgáló tudományos munkák támogatása. Az ilyen jellegű tevékenységek koordinálására jött létre a Generali Reform Műhely, amely Az egészségbiztosítás és egészségfinanszírozás kihívásai - Lakossági attitűdök címmel szervez kétnapos szakmai konferenciát a Medián Közvélemény- és Piackutató Intézet, valamint a Széchenyi István Szakkollégium (SZISZ) közreműködésével 2007. május 24-25-én, a Margitszigeten a Danubius Health Spa Resort szállodában (Star Auditorium).

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

A május 24-25.-én megrendezésre kerülő esemény, a Generali által létrehozott, Generali Reform Műhely szakmai sorozatának újabb, fontos állomása, amely egy - a magyarok öngondoskodási hajlandóságát vizsgáló kutatáson alapuló - tavalyi sikeres és tanulságos kutatás és konferencia folytatása is egyben. A konferencia alapját a Generali Reform Műhely támogatásával a Medián által készített reprezentatív kutatás adja, amely az egészségbiztosítás és egészségfinanszírozás alapvető változásaira, a lakosság mindennapjaira gyakorolt hatására fókuszál.

A II. Generali Reform Műhely konferencia első napján többek között olyan előadók és meghívott vendégek foglalkoznak társadalmunk minden rétegét közvetlenül érintő témakörökkel, mint dr. Horváth Ágnes miniszter, dr. Mikola István szakpolitikus, vagy dr. Rácz Jenő kórházigazgató. A felvetésekre a biztosítók ( AXA, Generali) szakemberei, valamint a kórházak és egészségügyi szervezetek (OEP, MOTESZ, ÁNTSZ) képviselői reagálnak.

A kutatás eredményeiről elsőként a konferencia másnapján, május 25-én, pénteken számolnak be a kutatás készítői. Néhány kérdés a tartalomból:

• Mennyit költ a lakosság egészségügyre, menyit tesz ki ebből a hálapénz?
• Visszaszorult-e a hálapénz a vizitdíj bevezetése óta?
• Tudják-e az emberek, hogy mennyi egészségügyi járulékot fizetnek?
• Megkötnék-e ennyi pénzért a biztosítást az állammal?
• Kik és mire kötnének kiegészítő egészségbiztosítást?
• Melyik biztosítási modellt támogatják a legtöbben?
• "Vegyes" több-biztosítós rendszer esetén kik lépnének át a magánbiztosítókhoz?

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 646 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 7,28%), de nem sokkal marad el ettől a Sberbank 40 150 forintos törlesztőt (THM 7,66%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Természetesen mi is beszámolunk a kutatás eredményeiről és a konferencián elhangzott véleményekről.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. október 17. vasárnap
Hedvig
41. hét
Október 17.
Missziók Világnapja
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. október 16. 19:20