8 °C Budapest

25 millárd forintos AEGON eredmény

Pénzcentrum
2007. március 29. 11:45

Az Aegon cégcsoport sikeresen zárta a tavalyi évet. A konszolidált adózás előtti eredmény meghaladta a 25 milliárd forintot, ami 29 százalékos növekedést jelent az előző évhez képest - mondta el Dr. Kepecs Gábor, az AEGON közép-kelet európai régióigazgatója.

2006-ban jelentősen, mintegy 6 százalékkal, nőtt az életbiztosítások értékesítése. Az életbiztosítási ág díjbevétele tavaly meghaladta a 42 milliárd forintot. A teljes állomány 2 százaléka egyszeri díjas termék, a többi folyamatos díjas konstrukció. Az egyéni unit-linked termékek értékesítése tovább növekedett, a teljes állomány 89 százalékát adják ezek a konstrukciók. Az élet üzletágban a kárkifizetések meghaladták a 28 milliárd forintot, ez 3 százalékos csökkenést jelent év/év alapon. Ez leginkább a lejáró szerződések csökkenő darabszámának köszönhető.

A lakásbiztosítás területén a csoport tartja piacvezető pozícióját, az összes szerződés mintegy 30 százalékát kötötték az Aegonnál. Ezáltal az értékesítés 7 százalékkal növekedett. A nem élet üzletág díjbevétele tavaly meghaladta a 33 milliárd forintot, ez 4 százalékos növekedést jelent az előző évhez képest. A kárkifizetések ennél jobban, 9 százalékkal növekedtek, ezáltal romlott az üzletág kárhányad mutatója.

Az élebiztosítási és a nyugdíjpénztári területen az új üzletek értéke 2005-ről 2006-ra 21 százalékkal emelkedett. A nyugdíjpénztár taglétszáma 7,8 százalékos növekedéssel 628 ezer főre bővült. Ezzel a piacon a második helyet foglalja el a társaság.

Az Aegon által kezelt vagyon összesen 28 százalékkal 684 milliárd forintra nőtt.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

A tavaly indított AEGON Hitel Zrt. már több mint 100 kirendeltségen, mintegy 1000 tanácsadóval áll az ügyfelek szolgálatára és ezt dinamikusan kívánják tovább fejleszteni. A bővülés lehetőségét nem az árversenybe való részvételben, hanem az átlátható konstrukciókban és a gyors kiszolgálásban látja a társaság.

2007-ben az AEGON

PC BLOGGER & PODCASTER
Bankmonitor  |  2024. április 26. 06:26
Amióta csökken az infláció és az alapkamat, azóta egyre olcsóbbak a lakáshitelek is. A Bankmonitor s...
MEDIA1  |  2024. április 25. 19:54
79 éves korában érte őt a halál.
Kiszámoló  |  2024. április 25. 11:20
Akárhányszor előjön az adózás, egykulcsos-többkulcsos adózás kérdése, úgy tűnik, hogy három emberből...
MNB Intézet  |  2024. április 25. 11:11
Ha valaki lopásra adja a fejét, akkor közgazdaságilag racionális döntés biciklikre specializálódni....
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 26. péntek
Ervin
17. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem