23 °C Budapest

25 millárd forintos AEGON eredmény

Pénzcentrum
2007. március 29. 11:45

Az Aegon cégcsoport sikeresen zárta a tavalyi évet. A konszolidált adózás előtti eredmény meghaladta a 25 milliárd forintot, ami 29 százalékos növekedést jelent az előző évhez képest - mondta el Dr. Kepecs Gábor, az AEGON közép-kelet európai régióigazgatója.

2006-ban jelentősen, mintegy 6 százalékkal, nőtt az életbiztosítások értékesítése. Az életbiztosítási ág díjbevétele tavaly meghaladta a 42 milliárd forintot. A teljes állomány 2 százaléka egyszeri díjas termék, a többi folyamatos díjas konstrukció. Az egyéni unit-linked termékek értékesítése tovább növekedett, a teljes állomány 89 százalékát adják ezek a konstrukciók. Az élet üzletágban a kárkifizetések meghaladták a 28 milliárd forintot, ez 3 százalékos csökkenést jelent év/év alapon. Ez leginkább a lejáró szerződések csökkenő darabszámának köszönhető.

A lakásbiztosítás területén a csoport tartja piacvezető pozícióját, az összes szerződés mintegy 30 százalékát kötötték az Aegonnál. Ezáltal az értékesítés 7 százalékkal növekedett. A nem élet üzletág díjbevétele tavaly meghaladta a 33 milliárd forintot, ez 4 százalékos növekedést jelent az előző évhez képest. A kárkifizetések ennél jobban, 9 százalékkal növekedtek, ezáltal romlott az üzletág kárhányad mutatója.

Az élebiztosítási és a nyugdíjpénztári területen az új üzletek értéke 2005-ről 2006-ra 21 százalékkal emelkedett. A nyugdíjpénztár taglétszáma 7,8 százalékos növekedéssel 628 ezer főre bővült. Ezzel a piacon a második helyet foglalja el a társaság.

Az Aegon által kezelt vagyon összesen 28 százalékkal 684 milliárd forintra nőtt.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

A tavaly indított AEGON Hitel Zrt. már több mint 100 kirendeltségen, mintegy 1000 tanácsadóval áll az ügyfelek szolgálatára és ezt dinamikusan kívánják tovább fejleszteni. A bővülés lehetőségét nem az árversenybe való részvételben, hanem az átlátható konstrukciókban és a gyors kiszolgálásban látja a társaság.

2007-ben az AEGON

PC BLOGGER & PODCASTER
Holdblog  |  2022. május 20. 18:36
Nagy hibák. A nyilvánosság előtt aratott nagy sikerek hihetetlenül kifizetődők. Túl a meglévő ügyfel...
MEDIA1  |  2022. május 20. 17:44
A német lapkiadó több szerkesztősége is tartalmat fog szállítani az online platform felületére.
Kiszámoló  |  2022. május 20. 10:53
Van egy angol kifejezés, a hedonic treadmill, amit nagyon nehéz magyarra lefordítani. (Ha valakinek...
MNB Intézet  |  2022. május 20. 10:46
Környezeti kérdések az egyik legszélesebb látókörű magyar közgazdász gondolatainak tükrében. Miképp...
Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 20. péntek
Bernát, Felícia
20. hét
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?