11 °C Budapest

25 millárd forintos AEGON eredmény

Pénzcentrum
2007. március 29. 11:45

Az Aegon cégcsoport sikeresen zárta a tavalyi évet. A konszolidált adózás előtti eredmény meghaladta a 25 milliárd forintot, ami 29 százalékos növekedést jelent az előző évhez képest - mondta el Dr. Kepecs Gábor, az AEGON közép-kelet európai régióigazgatója.

2006-ban jelentősen, mintegy 6 százalékkal, nőtt az életbiztosítások értékesítése. Az életbiztosítási ág díjbevétele tavaly meghaladta a 42 milliárd forintot. A teljes állomány 2 százaléka egyszeri díjas termék, a többi folyamatos díjas konstrukció. Az egyéni unit-linked termékek értékesítése tovább növekedett, a teljes állomány 89 százalékát adják ezek a konstrukciók. Az élet üzletágban a kárkifizetések meghaladták a 28 milliárd forintot, ez 3 százalékos csökkenést jelent év/év alapon. Ez leginkább a lejáró szerződések csökkenő darabszámának köszönhető.

A lakásbiztosítás területén a csoport tartja piacvezető pozícióját, az összes szerződés mintegy 30 százalékát kötötték az Aegonnál. Ezáltal az értékesítés 7 százalékkal növekedett. A nem élet üzletág díjbevétele tavaly meghaladta a 33 milliárd forintot, ez 4 százalékos növekedést jelent az előző évhez képest. A kárkifizetések ennél jobban, 9 százalékkal növekedtek, ezáltal romlott az üzletág kárhányad mutatója.

Az élebiztosítási és a nyugdíjpénztári területen az új üzletek értéke 2005-ről 2006-ra 21 százalékkal emelkedett. A nyugdíjpénztár taglétszáma 7,8 százalékos növekedéssel 628 ezer főre bővült. Ezzel a piacon a második helyet foglalja el a társaság.

Az Aegon által kezelt vagyon összesen 28 százalékkal 684 milliárd forintra nőtt.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

A tavaly indított AEGON Hitel Zrt. már több mint 100 kirendeltségen, mintegy 1000 tanácsadóval áll az ügyfelek szolgálatára és ezt dinamikusan kívánják tovább fejleszteni. A bővülés lehetőségét nem az árversenybe való részvételben, hanem az átlátható konstrukciókban és a gyors kiszolgálásban látja a társaság.

2007-ben az AEGON

NAPTÁR
Tovább
2021. május 14. péntek
Bonifác
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?