0 °C Budapest

Itt az újabb ügynökbotrány, tele meglepetésekkel!

Pénzcentrum
2007. március 23. 11:00

Több esetben nem juttatta el az életbiztosítási szerződés megkötésekor a nekik átadott összeget a társasághoz az Aegon két korábbi munkatársa - írja a Népszabadság.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Az életbiztosítások megkötésekor az első kéthavi díjat vagy - egyösszegű biztosítás esetén akár a teljes megtakarítást - az ügynöknek fizetik be, a szerződés így léphet azonnal életbe. Az Aegon két csaló ügynöke azonban vélhetően zsebre tette a pénzt, és nem fizette azt be a biztosítónak. Így elvben a szerződés nem jött létre - kérdés, hogy mit kaptak az ügyfelek hivatalos szerződés gyanánt, vagy miért nem kértek ilyen papírt. Az Aegon - a nyomozásra hivatkozva - nem árult el további részleteket.

Gyanítható azonban: ilyen csalás nem csupán ennél a társaságnál fordult elő, a cég ugyanis ágazati szintű egyeztetést kezdeményez az ügyben. Szerintük akár a jogszabályok módosítására is szükség van.

Az Aegon ügyfelei és tisztességesen dolgozó kollégái védelme érdekében eddig is intézkedett. A cég 100 ezer forintban limitálta az ügyfelektől készpénzben átvehető összeget. Felhívta a figyelmet arra, hogy üzletkötői csak a szerződéskötéskor vehetnek át készpénzt, utána kizárólag postai csekken vagy banki átutalással fogadja el a cég a befizetéseket. Az Aegon ezenkívül tovább szigorította a nyomtatvány elszámolást: mostantól minden, sorszámmal ellátott nyomtatvánnyal egyesével kell elszámolniuk az üzletkötőknek.

A közvetítők szűrésére, illetve versenyeztetésére kínál lehetőséget a Pénzszerző.hu oldal. Az oldalon kiválaszthatjuk, hogy milyen problémára keresünk pénzügyi megoldást és a egy egyszerű űrlap kitöltését követően, az oldalon szereplő, számunkra releváns közvetítők tesznek nekünk ajánlatot. Ezáltal könnyedén kiválaszthatjuk a számunkra legmegfelelőbb konstrukciót, illetve legszimpatikusabb ügynököt.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. október 25. hétfő
Blanka, Bianka
43. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. október 24. 16:06