15 °C Budapest

Folytatódik a biztosítási botrány - bíróság előtt a gigabírság

Pénzcentrum
2007. március 20. 09:45

Az elmúlt hét végén eldőlt: a bíróságon folytatódik a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) és a biztosítók vitája. A tét nem csekély, csaknem hétmilliárd forint, ezt az Allianz és a Generali-Providencia biztosítóra, a biztosítási alkuszokra és a Gépjármű-márkakereskedők Országos Szervezetére (Gémosz) szabta ki a versenyhivatal decemberben. Ez utóbbi valószínűleg amely csődbe megy, ha ki kell fizetnie a 360 milliós bírságot.

Az érintetteknek azért kell ilyen horribilis bírságot fizetniük, mert a GVH szerint bebizonyosodott, megállapodtak arról, hogy 2004-2005-ben mesterségesen magasan tartották a szerviz-munkadíjakat, így az autósoknak irreálisan magas számlákat állítottak ki a szervizekben. A két nagy biztosító kifizette ugyan a bírságot, de a március 15-i határidőre mindketten benyújtották keresetüket a bíróságon - írja a Magyar Hírlap.

Könnyen lehet, hogy a versenyhivatal bírsága csak a jéghegy csúcsa lesz, mert a biztosítókat elmarasztaló jogerős ítélet után perek ezrei indulhatnak a két nagy biztosítócég ellen.

Az ügyfelek ugyanis perre mehetnek, mondván, a reálisnál magasabb biztosítási díjat kellett fizetniük a gépjármű-kereskedők és a biztosítók megállapodása miatt.

Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?