12 °C Budapest

Sikert aratott a nőknek szóló biztosítás

Pénzcentrum
2007. március 7. 11:56

Rendkívüli sikert ért el az AEGON Magyarország a kifejezetten nőknek szóló biztosítási termékével, a Vénusz Életbiztosítási Programmal: az értékesítések a korábban tervezett szint négyszeresét érik el.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Az AEGON Magyarország a biztosítási piacon kifejezetten a hölgyek élethelyzeteihez igazított életbiztosítási termékkel jelent meg tavaly ősszel. Ez a hagyományos haláleseti életbiztosítás mellett megtakarítási lehetőséget és olyan kórházi ápolási, illetve műtéti térítéses kiegészítő biztosítást is kínál, amely eddig általában a biztosításból kizárt női megbetegedésekre, és állapotokra is fedezetet nyújt. Így például az AEGON Vénusz a szülés során esetlegesen szükségessé váló műtétekkel, kórházi ápolással járó anyagi terhek finanszírozásához is hozzájárulhat: az alapszintű térítés a kockázatvállalástól és biztosítási díjtól függően - elérheti a kétszázezer, nagyobb beavatkozás esetén pedig a hatszázezer forintot is.

Az AEGON Magyarország a Vénusz Életbiztosítási Programmal igyekezett minden - biztosítással fedezhető - élethelyzetre megoldást találni, szolgáltatási kínálatából így ennek megfelelően kiválasztható, egyénre szabható a termék, amely más - eddig általában szintén kizárt  női betegségekre is fedezetet biztosít. Azt, hogy ez tipikusan női, és nem csupán a fiatalabb hölgyeknek szóló biztosítás, mutatja, hogy a termék népszerűsége a 40 évesnél idősebb korosztályban is meglepően nagy. Számukra a változókorral járó ellátások, beavatkozások költségeihez nyújt hozzájárulást a biztosítás.

Az AEGON Magyarország különös figyelmet fordít arra, hogy ügyfeleinek személyre szabott szolgáltatási csomagot kínáljon, és olyan újdonságokkal álljon elő, amelyek meghatározóak lesznek a piacon. A kifejezetten nőknek szóló biztosítás e stratégia része. A nőket természetes módon más kockázatok, betegségek fenyegetik, mint a férfiakat, ám mára megváltozott a társadalomban betöltött szerepük is: a háztartás vezetése, a gyereknevelés mellett sokszor ők teremetik elő a család szükségleteinek jelentős fedezetét is. Egyre több az egyedül álló, vagy gyermekét egyedül nevelő nő: a házasságkötések számának csökkenésével párhuzamosan emelkedik a válások száma Magyarországon. Hosszú távú, előre látó gondoskodásra, azonban nem csak az egyedülálló hölgyeknek, hanem a családi kötelékben élőknek is szükségük van: a nők alacsonyabb fizetése, de a gyermekek nevelése miatt kieső jövedelmeik és a hosszabb élettartamuk egyaránt indokolja az anyagiak tudatos előre tervezését.

Mindez egyértelművé teszi, hogy szükség van olyan kifejezetten nőknek kínált biztosításra, amely ezekre az élethelyzetekre törekszik megoldást találni, a kockázatokra fedezetet biztosítani - és ezt igazolják az AEGON Magyarország tapasztalatai is.

INDUL A TURMIX, A PÉNZCENTRUM HETI HÍRLEVELE!

Ha a napi hírzaj nélkül szeretnéd olvasni a Pénzcentrum legjobb anyagait, IRATKOZZ FEL HETI HÍRVELEÜNKRE, A TURMIXRA. A legizgalmasabb sztorijaink, heti egyszer, egyenesen a postaládádba.

Az AEGON Magyarország saját statisztikái alátámasztják más felmérések tapasztalatait: úgy tűnik, a nők hajlamosabbak az öngondoskodásra, mint a férfiak. Az AEGON életbiztosítással rendelkezők között több a nő, mint a férfi - miközben a vagyonbiztosítási üzletágban[1] éppen fordított az arány. Tapasztalataink szerint a nők sokkal fontosabbnak tartják a jövőről való gondoskodást, a hosszú távú pénzügyi tervezést, mint férfitársaik.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. október 16. szombat
Gál
41. hét
Október 16.
Élelmezési világnap
Október 16.
A kenyér világnapja
Október 16.
Blog akciónap
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?