7 °C Budapest

Sikert aratott a nőknek szóló biztosítás

Pénzcentrum
2007. március 7. 11:56

Rendkívüli sikert ért el az AEGON Magyarország a kifejezetten nőknek szóló biztosítási termékével, a Vénusz Életbiztosítási Programmal: az értékesítések a korábban tervezett szint négyszeresét érik el.

Az AEGON Magyarország a biztosítási piacon kifejezetten a hölgyek élethelyzeteihez igazított életbiztosítási termékkel jelent meg tavaly ősszel. Ez a hagyományos haláleseti életbiztosítás mellett megtakarítási lehetőséget és olyan kórházi ápolási, illetve műtéti térítéses kiegészítő biztosítást is kínál, amely eddig általában a biztosításból kizárt női megbetegedésekre, és állapotokra is fedezetet nyújt. Így például az AEGON Vénusz a szülés során esetlegesen szükségessé váló műtétekkel, kórházi ápolással járó anyagi terhek finanszírozásához is hozzájárulhat: az alapszintű térítés a kockázatvállalástól és biztosítási díjtól függően - elérheti a kétszázezer, nagyobb beavatkozás esetén pedig a hatszázezer forintot is.

Az AEGON Magyarország a Vénusz Életbiztosítási Programmal igyekezett minden - biztosítással fedezhető - élethelyzetre megoldást találni, szolgáltatási kínálatából így ennek megfelelően kiválasztható, egyénre szabható a termék, amely más - eddig általában szintén kizárt  női betegségekre is fedezetet biztosít. Azt, hogy ez tipikusan női, és nem csupán a fiatalabb hölgyeknek szóló biztosítás, mutatja, hogy a termék népszerűsége a 40 évesnél idősebb korosztályban is meglepően nagy. Számukra a változókorral járó ellátások, beavatkozások költségeihez nyújt hozzájárulást a biztosítás.

Az AEGON Magyarország különös figyelmet fordít arra, hogy ügyfeleinek személyre szabott szolgáltatási csomagot kínáljon, és olyan újdonságokkal álljon elő, amelyek meghatározóak lesznek a piacon. A kifejezetten nőknek szóló biztosítás e stratégia része. A nőket természetes módon más kockázatok, betegségek fenyegetik, mint a férfiakat, ám mára megváltozott a társadalomban betöltött szerepük is: a háztartás vezetése, a gyereknevelés mellett sokszor ők teremetik elő a család szükségleteinek jelentős fedezetét is. Egyre több az egyedül álló, vagy gyermekét egyedül nevelő nő: a házasságkötések számának csökkenésével párhuzamosan emelkedik a válások száma Magyarországon. Hosszú távú, előre látó gondoskodásra, azonban nem csak az egyedülálló hölgyeknek, hanem a családi kötelékben élőknek is szükségük van: a nők alacsonyabb fizetése, de a gyermekek nevelése miatt kieső jövedelmeik és a hosszabb élettartamuk egyaránt indokolja az anyagiak tudatos előre tervezését.

Mindez egyértelművé teszi, hogy szükség van olyan kifejezetten nőknek kínált biztosításra, amely ezekre az élethelyzetekre törekszik megoldást találni, a kockázatokra fedezetet biztosítani - és ezt igazolják az AEGON Magyarország tapasztalatai is.

Az AEGON Magyarország saját statisztikái alátámasztják más felmérések tapasztalatait: úgy tűnik, a nők hajlamosabbak az öngondoskodásra, mint a férfiak. Az AEGON életbiztosítással rendelkezők között több a nő, mint a férfi - miközben a vagyonbiztosítási üzletágban[1] éppen fordított az arány. Tapasztalataink szerint a nők sokkal fontosabbnak tartják a jövőről való gondoskodást, a hosszú távú pénzügyi tervezést, mint férfitársaik.

PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2022. december 7. 10:44
December 7-én, ma, szerdán este 19.00-kor visszatér a képernyőkre Péterfi Judit egykori televíziós m...
Bankmonitor  |  2022. december 7. 10:41
Emelkedik a rövid futamidejű lakossági állampapírok kamata. Egy-két éves futamidőre már évi 9-9,5 sz...
Holdblog  |  2022. december 7. 06:03
A központi bankok idén újra ráéreztek az arany ízére: a jegybankok 2022 harmadik negyedévében globál...
Kasza Elliott-tal  |  2022. december 6. 14:36
A decemberi Top 10-es listám egyik cége. Az osztalékhozama még soha nem volt ilyen magas, 10% körül...
Új őrület terjed Magyarországon: ez lesz 2023 slágere a magyar wellnessekben?

Nem csoda hát, hogy egyre több panzió igyekszik az egész szezon alatt különlegesebb programokat, lehetőségeket kínálni az arra utazóknak.

Valósítsd meg vállalkozói ötleted vevőid segítségével! (x)

Ha régóta motoszkál a fejedben egy világmegváltó ötlet, de eddig nem mertél belevágni, akkor most itt a tökéletes alkalom, hogy a tettek mezejére lépj.

Új zseniképző indul Magyarországon: álomszakma, luxusfizetés vár arra, aki elvégzi?

Nagyon szép gondolat, hogy teremtsük meg a biztonságot a jövő generációinak, ez egy olyan program, ami ehhez ténylegesen hozzá is tesz valamit.

Húsbavágó igazságról rántja le a leplet a magyar rendező: ilyen film is ritkán készül itthon

A független filmeknek mindig lesz létjogosultságuk, ahogy közönségük is - vallja Pető Szabolcs, filmrendező.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 7. szerda
Ambrus
49. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?