9 °C Budapest

Terepjárót biztosítani? - gondold át mégegyszer!

Pénzcentrum
2007. február 22. 15:00

Akár több száz fonttal is megnövekedhet a nagyteljesítményű terepjárók után fizetendő kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás összege, amikor a ma nyilvánosságra hozott új kockázat megállapítási rendszer bevezetésre kerül az Egyesült Királyságban.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Az angol biztosítási szövetség szerint az 1992-ben bevezetett rendszer megújítására azért volt szükség, mert a 20 sávos besorolási tábla már nem nyújtott lehetőséget arra, hogy az egyre növekvő autótípus mennyiséget kellőképpen árnyaltan helyezhessék el, s az eddig mérlegelt tulajdonságokon kívül egyéb szempontokat is figyelembe vegyenek a besorolásnál.

A 20 sáv a jelenlegi tervben lévő változtatások alapján 50 sávra módosul, s az eddig központi figyelmet élvező végsebesség és gyorsulás szerepe is némileg módosul, figyelembe veszik majd például, hogy a dízelautók a magasabb sebességi fokozatokban is nagyobb gyorsulást tudnak produkálni, amely néhány vezetőnek nehézségeket okozhat.

Ezenkívül a mérlegelési szempontok közé bekerülnek ezenkívül a javítási költségek, és az ütközéskori sérülékenység, illetve a sérülésokozás valószínűsíthetősége is. Így kerülhetnek némileg biztosítási díjhátrányba azok a terepjárók, többek között BMW X5-ösök és Range Roverek, amelyek ugyan nagyobb biztonságot nyújtanak a bent ülőknek, de egyben megnövekedett veszélyt jelentenek az ütközés másik résztvevőjére.

Természetesen továbbra is érvényben maradnak az autótulajdonos életkorára, vezetői múltjára, lakhelyére és autóhasználati szokásaira vonatkozó kérdések, amelyek jelentős mértékben befolyásolják a díjak összegét.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 646 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 7,28%), de nem sokkal marad el ettől a Sberbank 40 150 forintos törlesztőt (THM 7,66%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

A biztosító társaságok szerint a díjemelések és csökkenések kiegyenlítik majd egymást, mivel a kisebb kategóriákban az új rendszer alapján díjcsökkenés várható, amely némi enyhülést hozhat az elmúlt 3 hónapra jellemző 4 százalékos emelés után.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. október 26. kedd
Dömötör
43. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?