Tetőket bontott le vihar, de még nincs vége...

Pénzcentrum
2007. január 30. 14:10

Főleg tetőszerkezeteket bontott meg a hétfői orkán erejű szél, de a fakidőlések okozta vagyoni károk is jelentősek

Kedden a déli órákig több mint 450 kárbejelentés érkezett a Generali-Providencia Zrt.-hez a hétfő hajnaltól tomboló szélvihar miatt. A legtöbb kárbejelentés Budapest, Jászberény, Karcag és Szolnok térségéből érkezett.

Jellemzően fakidőlések okozta vagyoni károkat és a szél által megbontott, vagy levitt tetőszerkezetek okozta károkat jelentettek a Generali biztosítottai.

Az átlagos kárérték az előzetes becslések alapján 60 és 100 ezer forint között mozog, de érkeztek több tízmilliós bejelentések is a Generalihoz. Ipari létesítményeket és - többek között - egy budapesti felsőoktatási intézmény tetejét is súlyosabb károsodás ért.

Az Allianz esetében, több mint 600 a bejelentett károk száma, ebből kb. 200 Budapest és környéke, a többi főleg Észak-Magyarország, Közép-Magyarország és Dél-alföld. Az eddig bejelentett károk becsült értéke 35 millió forint.

MOST ÉRHETI MEG IGAZÁN LAKÁST, HÁZAT VENNI!

Ha tervezed, hogy ingatlant vásárolsz, akkor most jött el a Te időd! Egyrészt azért, mert a lakáspiaci mutatók szerint egyértelműen megtört az elmúlt évek brutális áremelkedése. Jelenleg leginkább stagnálnak az árak, de van, ahol már árcsökkenést is tapasztalhatunk. Mindeközben a finanszírozási költségek még rekord alacsony szinten vannak. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum megújult lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,74 százalékos THM-el, és havi 81 188 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 3,03% a THM; a Budapest Banknál 3,10%; az MKB Banknál 3,12%; míg az OTP Banknál 3,23%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A Groupama biztosítóhoz 103 db kárbejelentés érkezett. Ebből 63 db lakás és társasházi szerződésre, a többi vagyonra. A lakáskároknál a leggyakoribb kárérték 50-100 ezer forint között van, míg vagyonbiztosításoknál az átlagos kárérték 100 ezer forint. A bejelentések 17%-a volt budapesti.

NAPTÁR
Tovább
2021. május 15. szombat
Zsófia, Szonja
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?