6 °C Budapest

Zűrök a Tesco körül - Megtévesztő volt a csomagolás

Pénzcentrum
2007. január 29. 05:30

Mikor egy-egy szolgáltatás vagy termék megdrágul, akkor sokan igyekeznek a már megszokott minőséget valahol máshol olcsóbban megszerezni. Nincs ez másképp a biztosítás esetében sem. Ezt az egyszerű tényt felismerve kezdte meg számos hipermarket, itthon és külföldön egyaránt, forgalmazni a "dobozos biztosításokat. Ezek a termékek általában olcsóbbak, mint az egyéb értékesítési csatornákon keresztül forgalmazott társaik, csak...

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Számos jelenlegi, illetve leendő ügyfél nincs tisztában azzal, hogy amit mondjuk a Tesco polcairól levesz biztosítást, az valójában egy (vagy több) neves biztosítótársaság terméke. Gyakran nem csak a csomagoláson nincs feltűntetve, hogy az kinek a terméke, de a biztosítási kötvényről sem derül ki semmi. De miért van az, hogy egy társaság olcsóbban adja más neve alatt a saját termékét?

Nos, a válasz nem annyira egyszerű. Egyrészt a társaságok nagyobb közönséget érnek el az áruházakon keresztül, ezáltal több díjbevételt generálnak. Másrészt látszólag olcsóbban kínálják az idegen márkanév alatt forgalmazott termékeiket, azonban a látszat csal.

Ugyanis az idegen brand alatt forgalmazott termékek mögött egy csökkentett szolgáltatás húzódik meg. Azaz látszólag olcsóbban kapunk biztosítást, de ez ár-érték arányt tekintve jóval kevesebbet tud, mintha egy saját márkaév alatt futó terméket vettünk volna meg.

Ennek segítségével a biztosítók nemhogy csökkentenék az árukat, hanem még emelik is. Mivel egy látszólag ugyanolyan terméket adnak piaci ár alatt egy-egy ruház segítségével nagy tömegeknek, valójában azonban drágán adnak egy csökkentett tartamú szolgáltatást.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 646 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 7,28%), de nem sokkal marad el ettől a Sberbank 40 150 forintos törlesztőt (THM 7,66%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Ezért van az, hogy nem adják a nevüket legtöbb esetben a termékhez, saját brand alatt inkább a prémium termékeket forgalmazzák, ami leginkább attól prémium, hogy tartalmaz is valamit olcsó vetélytárshoz képest.

Természetesen ez általánosítás és akadnak kivételek. De azért nem árt megnézni, hogy mit is rejt a doboz.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. október 20. szerda
Vendel
42. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. október 19. 17:06