Hogyan motiválják a csúcsvezetőket? - Hulljon le a lepel!

Pénzcentrum
2007. január 10. 08:00

A dilemma Ez évtől megszorítások következtek be a cafetéria-rendszerben is, egyre kevesebb az adható adómentes juttatás. Mindezek mellett a munkáltatóknak még egy problémával meg kell küzdeniük: hogyan tartsák meg a jól teljesítő vezetőket? Külföldön már nagy múltra tekint vissza ennek a "gondnak" a biztosítók által kínált megoldása. Alábbi cikkünkben áttekintjük, hogy itthon mely termékek jöhetnek szóba és mit kínálnak az egyes biztosítótársaságok. Tehát egy kérdésre keressük a választ: mit adjunk a vezetőknek, hogy ne veszítsük el őket?

Mielőtt belevágnánk a megoldás keresésébe, azelőtt gondoljuk át, mire is jó valójában a béren kívüli juttatás és melyek az alapvető problémái.

A munkáltató azért ad pluszt a dolgozóinak, hogy motiválja őket, és hosszú távon számíthasson a munkájukra. A skála igen széles, mást kap egy egyszerű "melós" és mást egy banki top manager. Az eszköz más, a cél és a gondok viszont ugyanazok.

A hazai és nemzetközi vállalati tapasztalatok egyaránt azt mutatják, hogy a munkaerő megtartása, a fluktuáció csökkentése a vállalatok hosszú távú versenyképessége szempontjából egyre inkább kulcstényezővé válik. Mivel a költséghatékony működés minden vállalatnál kiemelt célkitűzés, ezért egyre értékesebbé válnak az olyan motivációs eszközök, melyek képesek megteremteni az egyensúlyt a humánerőforrás-menedzsment és a pénzügyi vezetés céljai között, a vállalat még sikeresebb működése érdekében.

Egyértelmű, hogy a vezetők megfelelő motiválása kulcskérdés egy vállalat sikeres működése szempontjából. Természetesen cégenként eltérő lehet a javadalmazás formája és köre, de általánosságban elmondható, hogy rövidtávon a munkabér, a bónusz juttatások, az egészségpénztári befizetés, a gépkocsi-használat, mobiltelefon, míg hosszú távon pedig az önkéntes nyugdíjpénztári befizetés, illetve a kockázati-, egészség- és baleset-biztosítás jelenik meg leggyakrabban motivációs eszközként. A tapasztalatok azt mutatják, hogy ezek a rövid és hosszú távú motivációs eszközök nem feltétlenül jelentenek komoly visszatartó erőt egy vezető számára. A rövid távú juttatásoknak csekély a megtartó ereje, mert az elvégzett munka ellenértékeként ezt azonnal megkapja a vezető, így ennek motivációs hatása nem érvényesül hosszabb távon. A hosszú távú eszközök esetén pedig, a pénzügyi teljesítés időben kitolt jellege az, ami nem támogatja kellőképpen a vezető megtartására irányuló törekvéseket, hiszen az itt képződő források csak 10, vagy több 10 év múlva csapódnak le tényleges bevételként. Középtávon hiányzik tehát egy olyan eszköz, amely komoly megtartóerőt képvisel a vezetők számára.

Megoldás = biztosítás?

Tehát szükség van egy olyan termékre, amely költséghatékony, minden időtávot felölel, motiválja a dolgozót és még adózás szempontjából is kedvező. Ez egy picit több mint három kívánság és a pontos labda sem biztos, hogy tudná teljesíteni. Lássuk sikerül-e a biztosítóknak!

PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2022. december 1. 16:39
Nagy összegű bírságot vagy akár a platform korlátozását is kilátásba helyezte az Európai Unió illeté...
Kasza Elliott-tal  |  2022. december 1. 15:02
Kis vásárlás és sok osztalék gyűjtögetés volt a novemberi teljesítményem.VáltozásokKétszer vásárolta...
Számvető  |  2022. december 1. 12:24
A pénzügyi szakértők által aktívan kezelt befektetési alapok semmivel sem teljesítenek jobban, mint...
Bankmonitor  |  2022. december 1. 08:53
Kevesen tudják, hogyan számolják ki az állami nyugdíjat. Nekik szeretnénk segíteni az alábbi videóva...
Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Magyarok milliói vágják maguk alatt a fát: csúnyán ráfizethet, aki így fűt 2022 telén

A téli időszakban, fűtésszezonkor az ország légszennyezettségének mintegy 83-85 százalékáért felelős a lakossági fűtés.

Megszólalt a magyar befektetési guru: a profit ne a cél, hanem az eszköz legyen

A panelbeszélgetésen megvitatták, hogy mi számít a befektetőnek, mi a fejlődés alapja, illetve hogy mi az alapja a hazai vállalkozásoknak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 1. csütörtök
Elza
48. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?