16 °C Budapest

Hogyan motiválják a csúcsvezetőket? - Hulljon le a lepel!

Pénzcentrum
2007. január 10. 08:00

A dilemma Ez évtől megszorítások következtek be a cafetéria-rendszerben is, egyre kevesebb az adható adómentes juttatás. Mindezek mellett a munkáltatóknak még egy problémával meg kell küzdeniük: hogyan tartsák meg a jól teljesítő vezetőket? Külföldön már nagy múltra tekint vissza ennek a "gondnak" a biztosítók által kínált megoldása. Alábbi cikkünkben áttekintjük, hogy itthon mely termékek jöhetnek szóba és mit kínálnak az egyes biztosítótársaságok. Tehát egy kérdésre keressük a választ: mit adjunk a vezetőknek, hogy ne veszítsük el őket?

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Mielőtt belevágnánk a megoldás keresésébe, azelőtt gondoljuk át, mire is jó valójában a béren kívüli juttatás és melyek az alapvető problémái.

A munkáltató azért ad pluszt a dolgozóinak, hogy motiválja őket, és hosszú távon számíthasson a munkájukra. A skála igen széles, mást kap egy egyszerű "melós" és mást egy banki top manager. Az eszköz más, a cél és a gondok viszont ugyanazok.

A hazai és nemzetközi vállalati tapasztalatok egyaránt azt mutatják, hogy a munkaerő megtartása, a fluktuáció csökkentése a vállalatok hosszú távú versenyképessége szempontjából egyre inkább kulcstényezővé válik. Mivel a költséghatékony működés minden vállalatnál kiemelt célkitűzés, ezért egyre értékesebbé válnak az olyan motivációs eszközök, melyek képesek megteremteni az egyensúlyt a humánerőforrás-menedzsment és a pénzügyi vezetés céljai között, a vállalat még sikeresebb működése érdekében.

Egyértelmű, hogy a vezetők megfelelő motiválása kulcskérdés egy vállalat sikeres működése szempontjából. Természetesen cégenként eltérő lehet a javadalmazás formája és köre, de általánosságban elmondható, hogy rövidtávon a munkabér, a bónusz juttatások, az egészségpénztári befizetés, a gépkocsi-használat, mobiltelefon, míg hosszú távon pedig az önkéntes nyugdíjpénztári befizetés, illetve a kockázati-, egészség- és baleset-biztosítás jelenik meg leggyakrabban motivációs eszközként. A tapasztalatok azt mutatják, hogy ezek a rövid és hosszú távú motivációs eszközök nem feltétlenül jelentenek komoly visszatartó erőt egy vezető számára. A rövid távú juttatásoknak csekély a megtartó ereje, mert az elvégzett munka ellenértékeként ezt azonnal megkapja a vezető, így ennek motivációs hatása nem érvényesül hosszabb távon. A hosszú távú eszközök esetén pedig, a pénzügyi teljesítés időben kitolt jellege az, ami nem támogatja kellőképpen a vezető megtartására irányuló törekvéseket, hiszen az itt képződő források csak 10, vagy több 10 év múlva csapódnak le tényleges bevételként. Középtávon hiányzik tehát egy olyan eszköz, amely komoly megtartóerőt képvisel a vezetők számára.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,9 százalékos THM-el, és havi 82 061 forintos törlesztővel fel lehet venni a Gránit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az MKB Banknál 3,21% a THM; a Raiffeisen Banknál 3,44%; a CIB Banknál és a Gránit Banknál 3,45%; míg az Unicredit Banknál 3,58%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Megoldás = biztosítás?

Tehát szükség van egy olyan termékre, amely költséghatékony, minden időtávot felölel, motiválja a dolgozót és még adózás szempontjából is kedvező. Ez egy picit több mint három kívánság és a pontos labda sem biztos, hogy tudná teljesíteni. Lássuk sikerül-e a biztosítóknak!

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. október 21. csütörtök
Orsolya
42. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?