Ismét új biztosító született

Pénzcentrum
2006. december 20. 17:15

Az MKB Bank a Versicherungskammer Bayernnel (VKB) és a Bayern LB-vel közösen két biztosítótársaság megalapításáról határozott. "Ez az együttműködés lehetővé teszi számunkra, hogy belépjünk a növekvő magyar biztosítói piacra és az MKB Bank Kelet-európai terjeszkedése kapcsán támogatást nyújtsunk a Banknak a biztosítási üzletág sikeressé tételében." - mondta Friedrich Schubring-Giese, a Versicherungskammer Bayern elnöke.

A Versicherungskammer Bayern 50 százalékos tulajdonrésszel rendelkezik majd.

A két újonnan alakuló (életbiztosításokkal és vegyes biztosításokkal foglalkozó) részvénytársaságban a VKB 50 százalékos, míg a BayernLB és az MKB Bank 25 %-os tulajdonrésszel rendelkezik majd.

A tervek szerint a két cég üzleti tevékenységét 2007 derekán kezdi majd meg. Az üzleti modell a bajor Takarékpénztár Pénzügyi Csoport sikeres, teljeskörű szolgáltatást nyújtó stratégiájára épül majd, mely a Sparkasse szolgáltatásai mellé a termékportfólióba integrálta a biztosítási szolgáltatások teljes körét is.

"Az MKB Bank a Bayern LB hídfőállásaként megvalósítja a Közép-Kelet-Európai országokban a Bayern LB terjszkedési törekvéseit. Az együttműködéssel tovább erősítjük az MKB termékkínálatát és jelenlétünket a régióban" - mondta Werner Schmidt a Bayern LB elnöke, az MKB Bank Felügyelő Bizottságának elnöke

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

A Versicherungskammer Bayern biztosítási termékei az MKB teljes fiókhálózatában elérhetőek lesznek. A termékskálán szerepelnek életbiztosítások és tárgyi eszköz biztosítások egyaránt, mind privát, mind pedig vállalati ügyfelek számára.

"Az MKB üzleti modellje ügyfeleink személyes pénzügyi igényeinek széleskörű felmérésén, valamint a kiváló minőségű, integrált pénzügyi szolgáltatások egypontos értékesítésén alapul. A VKB és a Bayern LB támogatása segítségünkre lesz abban, hogy az MKB által képviselt értékeket tovább erősítve biztosítsuk a banki és biztosítási termékek széles körét ügyfeleink számára, egy személyreszabott kapcsolatápolás során."- mondta Erdei Tamás az MKB Bank elnök-vezérigazgatója.

PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2024. június 25. 18:15
11 kérdésre várnak választ az oknyomozó portáltól. A Transparency International Magyarország ellen i...
Holdblog  |  2024. június 25. 08:19
Miközben az egyes megtakarítások hozamára kivetett szociális hozzájárulási adó tavaly júliusi beveze...
Bankmonitor  |  2024. június 25. 07:26
2024. januárjától egyes esetekben nem szükséges ingatlanvásárláshoz legalább a vételár 20%-át biztos...
Kasza Elliott-tal  |  2024. június 24. 21:15
Márciusban módosítottam a rajzomon, aminek a lényege az volt, hogy egy ending diagonal jön lefelé 20...
Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

Üzleti ötletek tesztelése: ezt kell tenned, hogy befutó legyen a kampányod a közösségi piactéren

Magyarországon az üzleti ötletek mintegy 6 százaléka jut el abba a fázisba, hogy jutalomalapú közösségi finanszírozási kampány indulhat rájuk.

Meglepő dolgokat rejt egy kamasz naplója 2024-ben: less bele, a te gyereked is érintett!

Megvalósul Jocó bácsi nagy álma, színpadra állítják regényét. A Kamaszharc, bár fikció, a tanárként nap, mint nap megtapasztalt élethelyzeteket dolgozza fel.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. június 25. kedd
Vilmos
26. hét
Június 25.
Vitiligo világnapja
Június 25.
Barlangok napja
Június 25.
Tengerész világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm