Ismét új biztosító született

Pénzcentrum
2006. december 20. 17:15

Az MKB Bank a Versicherungskammer Bayernnel (VKB) és a Bayern LB-vel közösen két biztosítótársaság megalapításáról határozott. "Ez az együttműködés lehetővé teszi számunkra, hogy belépjünk a növekvő magyar biztosítói piacra és az MKB Bank Kelet-európai terjeszkedése kapcsán támogatást nyújtsunk a Banknak a biztosítási üzletág sikeressé tételében." - mondta Friedrich Schubring-Giese, a Versicherungskammer Bayern elnöke.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

A Versicherungskammer Bayern 50 százalékos tulajdonrésszel rendelkezik majd.

A két újonnan alakuló (életbiztosításokkal és vegyes biztosításokkal foglalkozó) részvénytársaságban a VKB 50 százalékos, míg a BayernLB és az MKB Bank 25 %-os tulajdonrésszel rendelkezik majd.

A tervek szerint a két cég üzleti tevékenységét 2007 derekán kezdi majd meg. Az üzleti modell a bajor Takarékpénztár Pénzügyi Csoport sikeres, teljeskörű szolgáltatást nyújtó stratégiájára épül majd, mely a Sparkasse szolgáltatásai mellé a termékportfólióba integrálta a biztosítási szolgáltatások teljes körét is.

"Az MKB Bank a Bayern LB hídfőállásaként megvalósítja a Közép-Kelet-Európai országokban a Bayern LB terjszkedési törekvéseit. Az együttműködéssel tovább erősítjük az MKB termékkínálatát és jelenlétünket a régióban" - mondta Werner Schmidt a Bayern LB elnöke, az MKB Bank Felügyelő Bizottságának elnöke

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

A Versicherungskammer Bayern biztosítási termékei az MKB teljes fiókhálózatában elérhetőek lesznek. A termékskálán szerepelnek életbiztosítások és tárgyi eszköz biztosítások egyaránt, mind privát, mind pedig vállalati ügyfelek számára.

"Az MKB üzleti modellje ügyfeleink személyes pénzügyi igényeinek széleskörű felmérésén, valamint a kiváló minőségű, integrált pénzügyi szolgáltatások egypontos értékesítésén alapul. A VKB és a Bayern LB támogatása segítségünkre lesz abban, hogy az MKB által képviselt értékeket tovább erősítve biztosítsuk a banki és biztosítási termékek széles körét ügyfeleink számára, egy személyreszabott kapcsolatápolás során."- mondta Erdei Tamás az MKB Bank elnök-vezérigazgatója.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. december 7. kedd
Ambrus
49. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?