Ismét új biztosító született

Pénzcentrum
2006. december 20. 17:15

Az MKB Bank a Versicherungskammer Bayernnel (VKB) és a Bayern LB-vel közösen két biztosítótársaság megalapításáról határozott. "Ez az együttműködés lehetővé teszi számunkra, hogy belépjünk a növekvő magyar biztosítói piacra és az MKB Bank Kelet-európai terjeszkedése kapcsán támogatást nyújtsunk a Banknak a biztosítási üzletág sikeressé tételében." - mondta Friedrich Schubring-Giese, a Versicherungskammer Bayern elnöke.

A Versicherungskammer Bayern 50 százalékos tulajdonrésszel rendelkezik majd.

A két újonnan alakuló (életbiztosításokkal és vegyes biztosításokkal foglalkozó) részvénytársaságban a VKB 50 százalékos, míg a BayernLB és az MKB Bank 25 %-os tulajdonrésszel rendelkezik majd.

A tervek szerint a két cég üzleti tevékenységét 2007 derekán kezdi majd meg. Az üzleti modell a bajor Takarékpénztár Pénzügyi Csoport sikeres, teljeskörű szolgáltatást nyújtó stratégiájára épül majd, mely a Sparkasse szolgáltatásai mellé a termékportfólióba integrálta a biztosítási szolgáltatások teljes körét is.

"Az MKB Bank a Bayern LB hídfőállásaként megvalósítja a Közép-Kelet-Európai országokban a Bayern LB terjszkedési törekvéseit. Az együttműködéssel tovább erősítjük az MKB termékkínálatát és jelenlétünket a régióban" - mondta Werner Schmidt a Bayern LB elnöke, az MKB Bank Felügyelő Bizottságának elnöke

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

A Versicherungskammer Bayern biztosítási termékei az MKB teljes fiókhálózatában elérhetőek lesznek. A termékskálán szerepelnek életbiztosítások és tárgyi eszköz biztosítások egyaránt, mind privát, mind pedig vállalati ügyfelek számára.

"Az MKB üzleti modellje ügyfeleink személyes pénzügyi igényeinek széleskörű felmérésén, valamint a kiváló minőségű, integrált pénzügyi szolgáltatások egypontos értékesítésén alapul. A VKB és a Bayern LB támogatása segítségünkre lesz abban, hogy az MKB által képviselt értékeket tovább erősítve biztosítsuk a banki és biztosítási termékek széles körét ügyfeleink számára, egy személyreszabott kapcsolatápolás során."- mondta Erdei Tamás az MKB Bank elnök-vezérigazgatója.

PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2023. június 1. 20:26
Bennfentes iparági szakértők becslései szerint nagyjából évi 9-11 millió euróba, meccsenként lebontv...
Bankmonitor  |  2023. június 1. 16:31
2023. július 1-től a megtakarításos élet- és nyugdíjbiztosításokat az eddigi 15 százalékos személyi...
Kiszámoló  |  2023. június 1. 10:53
Magyarország költségvetése nagyon nagy bajban van, nagyjából ezer sebből vérzik. Idénre másfél száza...
Holdblog  |  2023. június 1. 09:36
Viszonylag alacsony részvényhányaddal, mérsékelt kockázattal sikerült az utóbbi tíz év legjobb abszo...
Súlyos: az 1-3 éves gyerekek negyedének vannak félelmei különböző ételektől

Beszámolók szerint az 1-3 éves korosztály 25%-a - tehát minden negyedik gyermek - elutasít valamilyen ételt, és sokuknál óvodás, általános iskolás korban is fennáll még a probléma.

Megdőlt a 120 milliós közösségi finanszírozási rekord – itt az EU-s pénzek utódja? (x)

Az egyre népszerűbb finanszírozási forma itthon is gyorsan terjed, egyre többen ismerik és használják.

Balogh Petya: Önmagunkkal versenyzünk, és van hova fejlődni (x)

Bár sokat fejlődött az utóbbi években a hazai startup ökoszisztéma, még egy nagyságrenddel, szinte minden fontos mutatóban le van maradva a régiós élvonaltól.

Szemet vetett erre a szektorra Balogh Petya: 50 ezerért még te is a cégtársa lehetsz

A 120 fős tulajdonosi közösség mellé most Balogh Petya cége is beszállt a Brancs közösségi finanszírozási platformba.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. június 1. csütörtök
Tünde
22. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Portfolio Balaton Business Forum 2023
Együtt a régió szereplői
EZT OLVASTAD MÁR?