29 °C Budapest

Egy biztosítás, amelyet még kevesen ismernek

Pénzcentrum
2006. november 28. 08:00

Jogvédelmi biztosítás. E kifejezés hallatán sokaknak nem rémlik, hogy találkoztak-e már effajta termékkel. Ez nem szokatlan, hiszen itthon még elégé ismeretlenek ezek a konstrukciók, míg Nyugat-Európában csaknem a lakosság fele rendelkezik ilyen fedezettel. Nézzük meg tehát miről is van szó!

A termékek alapvetően a jogviták az ügyvédi honoráriumok, illetékek és szakértői költségek fedezésére szolgálnak. Tehát a jogvédelmi biztosítás nem azt jelenti, hogy a kiszabott büntetés, illetve szabálysértési bírság összegét megtérítik a biztosítók.

A konstrukció megvásárlásával, az ügyfelek, hosszú távon lényegesen olcsóbb szolgáltatást kapnak, mint ha minden alkalommal esetenként kellene ügyvédet fogadniuk.

Érdemben egy biztosító van jelen a piacon, aki jogvédelem-biztosításokra szakosodott, ez a D.A.S. Jogvédelmi Biztosító Zrt. Igaz néhány nagyobb biztosító már megjelent a jogvédelmi biztosítási piacon is, azonban a piac alacsony telítettsége miatt konkurenciaharc még nem érződik Ez nagyrészt köszönhető annak, hogy a társaságok főleg egyéb termékeik kiegészítőjeként árulják jogvédelmi termékeiket.

Ki mit kínál?

A Generali-Providencia gépjárművek, családok és lakóközösségek jogvédelem-biztosításával foglalkozik. A társaság konstrukciói kártérítési, szerződéses és büntető/szabálysértési jogvédelmet tartalmaznak, a családi jogvédelem-biztosításban a munkaügyi, a lakóközösségek jogvédelem-biztosításában pedig az említetteken túl a társasház működésével, üzemeltetésével kapcsolatos jogvédelem is beletartozik.

A gépjármű-biztosítások terén az Allianz Hungáriánál kiegészítő módozatként - a már meglévő casco vagy gépjármű felelősségbiztosítás mellé - az HB EURO kár-és jogvédelem biztosítás köthető meg, amely kártérítési szolgáltatást nyújt a gépkocsival külföldön vétlenül kárt szenvedett biztosítottaknak (károsultnak). Ha a biztosított vétlensége nem bizonyított, ilyen esetekben a biztosítás alapján a társaság segítséget nyújt a károsult igényének érvényesítésében, illetve ennek költségviselésével. A termék iránt leginkább a nagy flottával rendelkező, fuvarozást végző cégek mutattak érdeklődést.

Emellett - kiegészítő részelemként - az Allianz Hungária utasbiztosításai is tartalmaznak jogvédelmi szolgáltatást, amelyek ugyancsak a külföldön - gépjárművezetés közbeni magatartásokhoz kapcsolódóan indított büntető és szabálysértési eljárások esetén nyújt - meghatározott körben - segítséget a biztosított részére.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Az Allianz Hungária lakossági-vagyon ágazatának külön jogvédelmi terméke nincs, viszont a jogvédelem-biztosítás egy eleme megtalálható a társaság lakás- és lakóközösség-biztosítási termékeiben (a felelősségbiztosítás részeként), mivel a feltételek szerint felelősségi károk esetében a biztosító jogosult a biztosított peren kívüli és perbeli képviseletére. Ez esetben a képviselettel kapcsolatosan felmerülő költségek is a biztosítót terhelik.

A biztosító gépjármű-jogvédelmi biztosítása néhány ország kivételével Európára terjed ki

Önálló formában az UNION nem kínál jogvédelmi biztosítást. Kizárólag az utasbiztosítási termékük keretén belül nyújtanak jogvédelmi biztosítást. Az UNION-Retúr utasbiztosítás 3 csomagból áll, és mindhárom csomag tartalmazza a jogvédelmi biztosítás 2 fedezetét. Az egyik az óvadék jellegű költségek fedezése, a másik az ügyvédi és szakértői költségek fedezése. A

Ki mennyit fizet?

A D. A. S. a közlekedési jogvédelemnél 2,4 millió forintig téríti a költségeket, családinál 2,4, 3,7, illetve 5 millió forint lehet az összeghatár. A Generalinál a gépjárműves és a családi jogvédelem esetén 300 ezer, a lakóközösségek jogvédelem-biztosításánál 500 ezer-1,5 millió forint. Az Allianz Hungáriánál - az igényelt szolgáltatáscsomagtól (egy vagy két egység) függően - 500 ezer vagy egymillió forint a segítségnyújtási szolgáltatás összeghatára, ám a kártérítési szolgáltatást limit nélkül teljesítik. Az UNION a Bázis és Multi csomagban maximum 1-1 millió forintig térítik a felmerült költségeket, míg a Prémium csomagban maximum 2 millió Ft-ig.

PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2024. július 26. 20:39
A legendás újságíró és szerkesztő, illetve egykori MÚOSZ-elnök 81 éves volt. Több mint 60 éven át do...
Bankmonitor  |  2024. július 26. 13:13
A mai kormányinfón elhangzottak alapján a speciális adózási formát választó egyéni vállalkozók könny...
ChikansPlanet  |  2024. július 26. 11:57
Az Északkelet-Ausztráliában található Nagy-Korallzátony még az űrből is fantasztikus látványt nyújt,...
Holdblog  |  2024. július 26. 08:02
Ne hagyjátok, hogy kicsinyes érdekek mozgassanak benneteket. A Budapesti Corvinus Egyetem az idei di...
Tini unokájával közösen ad ki könyvet a 77 éves, Pulitzer-emlékdíjas fotóművész (x)

Révész Tamás 20 évnyi amerikai élet után visszatért Magyarországra és az újabb könyve már itthon, Budapesten készült.

Ezen a szőnyegen jógázva már semmi sem választ el a természettől (x)

Gombából és növényi szálakból fejlesztett újgenerációs jógamatracot egy fiatal magyar csapat.

Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

NAPTÁR
Tovább
2024. július 27. szombat
Olga, Liliána
30. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Felújítási támogatás - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető lakásfelújítási támogatásról.
Most nem