18 °C Budapest

Van, ami kötelező, mégis számos lehetőséget rejt!

Pénzcentrum
2006. november 8. 11:30

Indul a kötelező-szezon, az Allianz Hungária Biztosító pedig él a lehetőséggel, hogy már meglévő és leendő ügyfeleinek még sokoldalúbb ajánlattal állhasson elő a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás váltási időszakában. Ebben segítségére van az autósok igényeit még inkább figyelembe vevő tarifarendszer, valamint az Allianz Bank termékkínálata, amellyel a társaság immár teljes körű pénzügyi szolgáltatóként tudja ügyfeleit kiszolgálni. A részletekről Dr. Kálózdi Tamás, az Allianz Hungária Biztosító vezérigazgató-helyettese tájékoztatott.


"A tavalyi év nagy újítása volt az Allianz kötelezővel és cascóval rendelkezők számára az aktív kárrendezés bevezetése. Idén milyen újdonságokat kínál a társaság?"

Ebben az évben is igen szerteágazó a gépjármű-felelősségbiztosításhoz kapcsolódó szolgáltatások és kedvezmények sora. Rugalmas ügyintézésünk egyik fontos eszköze lett tavaly az aktív kárrendezés, amely a vétlen autósnak nyújt komoly segítséget. Míg alapesetben a vétlen félnek a károkozó autós biztosítójával kell rendeznie a kárt, mi ezt a sokszor nehézségekkel járó feladatot átvállaljuk. Már tavaly is nagyon népszerűnek bizonyult ez a szolgáltatásunk, ezért mostantól már csupán egy jelképes, évi 120 Ft-os, tehát havi 10 (!) forintos díjért elérhető. A meglévő és leendő ügyfeleink számára továbbra is ingyenesen biztosítjuk a gépjármű szállítását, a szélvédő és a fényszóró javítását is magába foglaló assistance szolgáltatásunkat.

"A közelmúltban saját bankot hozott létre az Allianz. Mi indította az Allianz Hungáriát, hogy biztosítótársaság létére a banki szférába is belépjen? "

A komplex pénzügyi szolgáltatók piacán érzékelhető egyre élesebb versenyben négy alapértékünk erősítette meg bennünk a hitet, hogy banki szolgáltatásokkal is megjelenjünk: a legfontosabb, hogy mintegy 2 millió lakossági és vállalati ügyféllel rendelkezünk, kétezer üzletkötőnk gondozza ügyfeleinket, akik így részükre már pénzügyi tanácsadást is folytatnak, országos fiókhálózatunk van és az Allianz márkanév ismertsége Magyarországon 90% feletti. Ezzel a lépéssel társaságunk teljes körű pénzügyi szolgáltatóvá vált. Az Allianz megtartva piacvezetői pozícióját most már banki termékekkel is ügyfelei rendelkezésére áll. Ezzel már most, a gépjármű-felelősségbiztosítások kötése idején egyedi kedvezmények váltak elérhetővé ügyfeleink részére. Ha például ügyfelünk folyószámlát nyit vagy hitelkártyát igényel az Allianz Bankban és kötelező felelősségbiztosításának díját erről (díjlehívással) fizeti, 15% kedvezményben részesül a biztosítás díjából.

"A kötelező biztosítások között számos verziót találunk a piacon. Melyek azok a további tényezők, amelyek az Allianz kötelező ajánlata mellett szólnak?"

Annak ellenére, hogy piacvezetők vagyunk, folyamatosan bővítjük a társaságunknál elérhető kedvezmények és szolgáltatások körét, így idén az alapdíjszint alacsonyabb, a tarifarendszer egyszerűbb a korábbiaknál. Azt gondoljuk, hogy így a kötelezőt, az autósok szemében nyűgöt, terhet jelentő, "adó-szerű" biztosítást valódi szolgáltatássá tehetjük. Az Allianz Hungária Biztosító kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási ajánlata számos lehetőséget, kedvezményeket, szolgáltatásokat kínál. Az alapdíjak kialakításakor igen sokféle társadalmi csoport helyzetét, valamint a baleset-megelőzés szempontjait is figyelembe vettük. Így bevezettük a gyermekkedvezményt, amennyiben 14 éven aluli gyermek él a háztartásban, továbbá a családi kedvezményt, ha legalább két Allianz biztosítás van a háztartásban, és így tovább.

A korábban már említett teljes körű pénzügyi szolgáltatásnak részét képezi nyugdíj- és egészségpénztári szolgáltatásunk is, melyekhez kapcsolódóan szintén kedvezményeket ajánlunk. Ha most kötnek az Allianznál kötelezőt, további előnyhöz juthatnak a Magyar Autóklub tagjai, a mozgássérültek, a nyugdíjasok és a közalkalmazottak.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Amennyiben a kötelező mellett a casco biztosítást is társaságunknál köti meg ügyfelünk, annak díjából 10% kedvezményre jogosult. A rendkívül széles körű kedvezmények különböző módon kombinálhatók egyéb, nem csak gépkocsihoz kapcsolódó biztosítások esetén is, tehát élet- és lakásbiztosításoknál is. A december végéig interneten indított biztosításkötéssel további 10%-kal csökkenthető a kötelező biztosítás díja.
Mindezek alapján úgy gondoljuk, hogy 2007-ben még inkább érdemes az Allianz Hungária Biztosítóval számolni.

PC BLOGGER & PODCASTER
Bankmonitor  |  2024. március 28. 11:47
A CSOK Plusznál – ahogy azt a korábbi lakástámogatási elemeknél már megszokhattuk – szám...
MEDIA1  |  2024. március 28. 11:20
Bírságot kapott a héten a Tamási Rádió és a Jazz TV az NMHH Médiatanácsától, és a holland társhatósá...
MNB Intézet  |  2024. március 28. 10:14
A szabadkereskedelmi konszenzus évtizedeiben a főáramú közgazdaságtan az állami beavatkozás és prote...
ChikansPlanet  |  2024. március 28. 09:40
Egy tech startup által tervezett innováció nemcsak a jövő energiaszükségletére kínál megoldást, hane...
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 28. csütörtök
Gedeon, Johanna
13. hét
Március 28.
Nagycsütörtök
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem