11 °C Budapest

Van, ami kötelező, mégis számos lehetőséget rejt!

Pénzcentrum
2006. november 8. 11:30

Indul a kötelező-szezon, az Allianz Hungária Biztosító pedig él a lehetőséggel, hogy már meglévő és leendő ügyfeleinek még sokoldalúbb ajánlattal állhasson elő a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás váltási időszakában. Ebben segítségére van az autósok igényeit még inkább figyelembe vevő tarifarendszer, valamint az Allianz Bank termékkínálata, amellyel a társaság immár teljes körű pénzügyi szolgáltatóként tudja ügyfeleit kiszolgálni. A részletekről Dr. Kálózdi Tamás, az Allianz Hungária Biztosító vezérigazgató-helyettese tájékoztatott.


"A tavalyi év nagy újítása volt az Allianz kötelezővel és cascóval rendelkezők számára az aktív kárrendezés bevezetése. Idén milyen újdonságokat kínál a társaság?"

Ebben az évben is igen szerteágazó a gépjármű-felelősségbiztosításhoz kapcsolódó szolgáltatások és kedvezmények sora. Rugalmas ügyintézésünk egyik fontos eszköze lett tavaly az aktív kárrendezés, amely a vétlen autósnak nyújt komoly segítséget. Míg alapesetben a vétlen félnek a károkozó autós biztosítójával kell rendeznie a kárt, mi ezt a sokszor nehézségekkel járó feladatot átvállaljuk. Már tavaly is nagyon népszerűnek bizonyult ez a szolgáltatásunk, ezért mostantól már csupán egy jelképes, évi 120 Ft-os, tehát havi 10 (!) forintos díjért elérhető. A meglévő és leendő ügyfeleink számára továbbra is ingyenesen biztosítjuk a gépjármű szállítását, a szélvédő és a fényszóró javítását is magába foglaló assistance szolgáltatásunkat.

"A közelmúltban saját bankot hozott létre az Allianz. Mi indította az Allianz Hungáriát, hogy biztosítótársaság létére a banki szférába is belépjen? "

A komplex pénzügyi szolgáltatók piacán érzékelhető egyre élesebb versenyben négy alapértékünk erősítette meg bennünk a hitet, hogy banki szolgáltatásokkal is megjelenjünk: a legfontosabb, hogy mintegy 2 millió lakossági és vállalati ügyféllel rendelkezünk, kétezer üzletkötőnk gondozza ügyfeleinket, akik így részükre már pénzügyi tanácsadást is folytatnak, országos fiókhálózatunk van és az Allianz márkanév ismertsége Magyarországon 90% feletti. Ezzel a lépéssel társaságunk teljes körű pénzügyi szolgáltatóvá vált. Az Allianz megtartva piacvezetői pozícióját most már banki termékekkel is ügyfelei rendelkezésére áll. Ezzel már most, a gépjármű-felelősségbiztosítások kötése idején egyedi kedvezmények váltak elérhetővé ügyfeleink részére. Ha például ügyfelünk folyószámlát nyit vagy hitelkártyát igényel az Allianz Bankban és kötelező felelősségbiztosításának díját erről (díjlehívással) fizeti, 15% kedvezményben részesül a biztosítás díjából.

"A kötelező biztosítások között számos verziót találunk a piacon. Melyek azok a további tényezők, amelyek az Allianz kötelező ajánlata mellett szólnak?"

Annak ellenére, hogy piacvezetők vagyunk, folyamatosan bővítjük a társaságunknál elérhető kedvezmények és szolgáltatások körét, így idén az alapdíjszint alacsonyabb, a tarifarendszer egyszerűbb a korábbiaknál. Azt gondoljuk, hogy így a kötelezőt, az autósok szemében nyűgöt, terhet jelentő, "adó-szerű" biztosítást valódi szolgáltatássá tehetjük. Az Allianz Hungária Biztosító kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási ajánlata számos lehetőséget, kedvezményeket, szolgáltatásokat kínál. Az alapdíjak kialakításakor igen sokféle társadalmi csoport helyzetét, valamint a baleset-megelőzés szempontjait is figyelembe vettük. Így bevezettük a gyermekkedvezményt, amennyiben 14 éven aluli gyermek él a háztartásban, továbbá a családi kedvezményt, ha legalább két Allianz biztosítás van a háztartásban, és így tovább.

A korábban már említett teljes körű pénzügyi szolgáltatásnak részét képezi nyugdíj- és egészségpénztári szolgáltatásunk is, melyekhez kapcsolódóan szintén kedvezményeket ajánlunk. Ha most kötnek az Allianznál kötelezőt, további előnyhöz juthatnak a Magyar Autóklub tagjai, a mozgássérültek, a nyugdíjasok és a közalkalmazottak.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 8,54 százalékos THM-el, és havi 127 668 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 9,12% a THM; a Raiffeisen Banknál 9,37%; az MKB Banknál 9,39%,  a Takarékbanknál pedig 9,53%; míg az Erste Banknál 10,06%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni az OTP Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Amennyiben a kötelező mellett a casco biztosítást is társaságunknál köti meg ügyfelünk, annak díjából 10% kedvezményre jogosult. A rendkívül széles körű kedvezmények különböző módon kombinálhatók egyéb, nem csak gépkocsihoz kapcsolódó biztosítások esetén is, tehát élet- és lakásbiztosításoknál is. A december végéig interneten indított biztosításkötéssel további 10%-kal csökkenthető a kötelező biztosítás díja.
Mindezek alapján úgy gondoljuk, hogy 2007-ben még inkább érdemes az Allianz Hungária Biztosítóval számolni.

PC BLOGGER & PODCASTER
Bankmonitor  |  2023. március 20. 07:34
Nem kímélte a 2022-es év a nyugdíjpénztári befektetéseket: a szektornak tavaly 6,8 százalékos veszte...
Holdblog  |  2023. március 20. 06:22
A decentralizált közösségi média valósággal robbant az utóbbi hónapokban, úgy látszik, érettebb szak...
MEDIA1  |  2023. március 19. 21:32
Ellen tudunk-e állni a függőségeinknek, amikor erre komplett iparágak épülnek, lásd például médiaipa...
Kiszámoló  |  2023. március 17. 09:58
Lászlónak volt egy elfelejtett előfizetése, egy domain regisztráció, aminek a díja kétévente esedéke...
Példátlan összefogás a hazai Kickstarter mellett (x)

A Brancs a hazai piacon egyedi koncepciójával és célközönségével gyakorlatilag indulása óta aktív résztvevője a startup világnak.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

NAPTÁR
Tovább
2023. március 20. hétfő
Klaudia
12. hét
Március 20.
A verebek világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?