26 °C Budapest

Van, ami kötelező, mégis számos lehetőséget rejt!

Pénzcentrum
2006. november 8. 11:30

Indul a kötelező-szezon, az Allianz Hungária Biztosító pedig él a lehetőséggel, hogy már meglévő és leendő ügyfeleinek még sokoldalúbb ajánlattal állhasson elő a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás váltási időszakában. Ebben segítségére van az autósok igényeit még inkább figyelembe vevő tarifarendszer, valamint az Allianz Bank termékkínálata, amellyel a társaság immár teljes körű pénzügyi szolgáltatóként tudja ügyfeleit kiszolgálni. A részletekről Dr. Kálózdi Tamás, az Allianz Hungária Biztosító vezérigazgató-helyettese tájékoztatott.


"A tavalyi év nagy újítása volt az Allianz kötelezővel és cascóval rendelkezők számára az aktív kárrendezés bevezetése. Idén milyen újdonságokat kínál a társaság?"

Ebben az évben is igen szerteágazó a gépjármű-felelősségbiztosításhoz kapcsolódó szolgáltatások és kedvezmények sora. Rugalmas ügyintézésünk egyik fontos eszköze lett tavaly az aktív kárrendezés, amely a vétlen autósnak nyújt komoly segítséget. Míg alapesetben a vétlen félnek a károkozó autós biztosítójával kell rendeznie a kárt, mi ezt a sokszor nehézségekkel járó feladatot átvállaljuk. Már tavaly is nagyon népszerűnek bizonyult ez a szolgáltatásunk, ezért mostantól már csupán egy jelképes, évi 120 Ft-os, tehát havi 10 (!) forintos díjért elérhető. A meglévő és leendő ügyfeleink számára továbbra is ingyenesen biztosítjuk a gépjármű szállítását, a szélvédő és a fényszóró javítását is magába foglaló assistance szolgáltatásunkat.

"A közelmúltban saját bankot hozott létre az Allianz. Mi indította az Allianz Hungáriát, hogy biztosítótársaság létére a banki szférába is belépjen? "

A komplex pénzügyi szolgáltatók piacán érzékelhető egyre élesebb versenyben négy alapértékünk erősítette meg bennünk a hitet, hogy banki szolgáltatásokkal is megjelenjünk: a legfontosabb, hogy mintegy 2 millió lakossági és vállalati ügyféllel rendelkezünk, kétezer üzletkötőnk gondozza ügyfeleinket, akik így részükre már pénzügyi tanácsadást is folytatnak, országos fiókhálózatunk van és az Allianz márkanév ismertsége Magyarországon 90% feletti. Ezzel a lépéssel társaságunk teljes körű pénzügyi szolgáltatóvá vált. Az Allianz megtartva piacvezetői pozícióját most már banki termékekkel is ügyfelei rendelkezésére áll. Ezzel már most, a gépjármű-felelősségbiztosítások kötése idején egyedi kedvezmények váltak elérhetővé ügyfeleink részére. Ha például ügyfelünk folyószámlát nyit vagy hitelkártyát igényel az Allianz Bankban és kötelező felelősségbiztosításának díját erről (díjlehívással) fizeti, 15% kedvezményben részesül a biztosítás díjából.

"A kötelező biztosítások között számos verziót találunk a piacon. Melyek azok a további tényezők, amelyek az Allianz kötelező ajánlata mellett szólnak?"

Annak ellenére, hogy piacvezetők vagyunk, folyamatosan bővítjük a társaságunknál elérhető kedvezmények és szolgáltatások körét, így idén az alapdíjszint alacsonyabb, a tarifarendszer egyszerűbb a korábbiaknál. Azt gondoljuk, hogy így a kötelezőt, az autósok szemében nyűgöt, terhet jelentő, "adó-szerű" biztosítást valódi szolgáltatássá tehetjük. Az Allianz Hungária Biztosító kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási ajánlata számos lehetőséget, kedvezményeket, szolgáltatásokat kínál. Az alapdíjak kialakításakor igen sokféle társadalmi csoport helyzetét, valamint a baleset-megelőzés szempontjait is figyelembe vettük. Így bevezettük a gyermekkedvezményt, amennyiben 14 éven aluli gyermek él a háztartásban, továbbá a családi kedvezményt, ha legalább két Allianz biztosítás van a háztartásban, és így tovább.

A korábban már említett teljes körű pénzügyi szolgáltatásnak részét képezi nyugdíj- és egészségpénztári szolgáltatásunk is, melyekhez kapcsolódóan szintén kedvezményeket ajánlunk. Ha most kötnek az Allianznál kötelezőt, további előnyhöz juthatnak a Magyar Autóklub tagjai, a mozgássérültek, a nyugdíjasok és a közalkalmazottak.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Amennyiben a kötelező mellett a casco biztosítást is társaságunknál köti meg ügyfelünk, annak díjából 10% kedvezményre jogosult. A rendkívül széles körű kedvezmények különböző módon kombinálhatók egyéb, nem csak gépkocsihoz kapcsolódó biztosítások esetén is, tehát élet- és lakásbiztosításoknál is. A december végéig interneten indított biztosításkötéssel további 10%-kal csökkenthető a kötelező biztosítás díja.
Mindezek alapján úgy gondoljuk, hogy 2007-ben még inkább érdemes az Allianz Hungária Biztosítóval számolni.

PC BLOGGER & PODCASTER
Bankmonitor  |  2024. június 24. 16:26
Napvilágot láttak a végleges pályázati feltételek, júliustól már tényleg elstartolhat az új otthonfe...
MEDIA1  |  2024. június 24. 14:07
Rózsa András, a leendő XIV. kerületi polgármester bejelentette, hivatalba lépését követően az ATV, v...
Kiszámoló  |  2024. június 24. 11:51
Magyarország a nyolcvanas-kilencvenes években az elmaradottsága okán kimaradt a csekkes fizetésből é...
MNB Intézet  |  2024. június 24. 10:27
2024 kiemelkedően fontos esztendő a Magyar Nemzeti Bank életében, ugyanis idén ünnepli fennállásának...
Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

Üzleti ötletek tesztelése: ezt kell tenned, hogy befutó legyen a kampányod a közösségi piactéren

Magyarországon az üzleti ötletek mintegy 6 százaléka jut el abba a fázisba, hogy jutalomalapú közösségi finanszírozási kampány indulhat rájuk.

Meglepő dolgokat rejt egy kamasz naplója 2024-ben: less bele, a te gyereked is érintett!

Megvalósul Jocó bácsi nagy álma, színpadra állítják regényét. A Kamaszharc, bár fikció, a tanárként nap, mint nap megtapasztalt élethelyzeteket dolgozza fel.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. június 24. hétfő
Iván
26. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm