12 °C Budapest

Hogyan lesz autód biztosításból? - Van új a Nap alatt

Pénzcentrum
2006. október 13. 06:50

Alacsony havi törlesztőrészletek, életbiztosítási fedezet, adó-visszaigénylés lehetősége, a hagyományos hitelnél jóval kisebb THM - ezeket kínálja az életbiztosítással kombinált autóhitel. Nézzük a részleteket!

A gépjármű hitelszerződéshez egy speciális élet- és balesetbiztosítási szerződés kapcsolódik. Az ügyfél egy csökkentett törlesztő részletet fizet, ami annak köszönhető, hogy - a finanszírozási feltételeknek megfelelő - újonnan kötött életbiztosítást a finanszírozó elfogadja fedezetként. Az ügyfél által befizetett életbiztosítási díjak befektetésre kerülnek, így nemcsak tragédia esetén biztosítja a családnak az autóhoz jutást, hanem alapesetben a biztosítás lejárati összegének a finanszírozó követelését meghaladó része az ügyfelet illeti meg.


Proba (2006.11.06.)
A finanszírozási szerződés megkötésekor lehetőség van legfeljebb kettő, az adós vagy közeli hozzátartozója nevén lévő, már meglévő életbiztosítás fedezetként történő bevonására is. A meglévő életbiztosítás akkor fogadható el fedezetként, ha legalább három éve kötötték, valamikor kifizetés várható belőle, klasszikus vegyes vagy unit-linked biztosítás, hitelfedezeti záradék nincs bejegyezve, s biztosítási díjhátralékban sincs a leendő vásárló. Meglévő életbiztosítás bevonása esetén az ügyfél egyrészt csökkenti a gépjármű hitelre fordított havi költségét, másrészt a finanszírozónál kedvezőbb hitelbírálat alá esik, hiszen pótlólagos fedezetet biztosít a finanszírozáshoz.

A hitel igényelhető a "hagyományos" finanszírozáshoz hasonlóan, forint, euró és svájci frank alapon, új és használt, személy- és kishaszon-gépjárművekre egyaránt. A hitelszerződés futamideje 36 hónaptól akár 120 hónapig terjedhet, és a hitel bármikor előtörleszthető. A hitelszerződéshez kapcsolódó, újonnan kötött életbiztosítás tartama minimum 120 hónap, hiszen a magánszemély csak ebben az esetben jogosult adókedvezmény igénybevételére. Az életbiztosítási adókedvezmény az éves befizetett biztosítási díj 20 százaléka, de maximum évi 100 ezer forint. A tíz éves életbiztosítási tartamnál ráadásul az életbiztosítás lejárati szolgáltatását nem terheli a 20 százalékos kamatadó sem. Amennyiben a tartam alatt az ügyfél a megtakarítását az életbiztosításba rendkívüli díjként befizeti, akkor ahhoz is kamatadó mentesen juthat hozzá lejáratkor. Az újonnan megkötött biztosítás havidíját úgy állapítják meg, hogy a biztosításban összegyűlt összeg fedezetet nyújtson a hitel utolsó, kiemelt részletének kifizetésére a hitel futamidejének végén. A megállapított életbiztosítási díj a finanszírozási futamidő alatt nem csökkenthető. A CLB Független Biztosítási Alkusz Kft. tervei szerint a későbbiekben több finanszírozó és több biztosító termékei közül is választhat a vásárló.

A terméket magánszemélyek vehetik igénybe, előnyeit a meglévő életbiztosítással, valamint a visszaigényelhető személyi jövedelemadóval rendelkezők élvezhetik.

PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2024. április 20. 10:26
Rövid időn belül ez már a negyedik kormánypárti lap, amelyről bíróság mondta ki, hogy hazugságokat á...
Holdblog  |  2024. április 20. 06:03
A Bitcoin talán egyetlen nagy, saját sztorija, és a kriptovilág egyik legfontosabb eseménye játszódo...
ChikansPlanet  |  2024. április 19. 12:49
A tornádók minden évben hatalmas pusztításokat végeznek szerte a világon, a tudósok pedig aggódva fi...
Kiszámoló  |  2024. április 19. 10:08
Tavaly már mindenki temette Kínát és az új Japánnak hívták. Japán a második világháború után hatalma...
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 20. szombat
Tivadar
16. hét
Április 20.
Cirkuszok világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem