4 °C Budapest

Kizárták a tavalyi dobogóst - átrendeződhet a piac

Pénzcentrum
2006. október 5. 10:30

A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (Felügyelet) 2006. október 6-ától kezdődően 2007. március 31. napjáig felfüggesztette a TIR Biztosító Egyesület kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási (kgfb) tevékenységét. A Felügyelet határozata alapján az Egyesület új kgfb szerződést nem köthet, kgfb szerződésre irányuló ügyfél ajánlatot akkor fogadhat el, ha azt 2006. október 5-énél nem későbbi időpontban tették.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

A felfüggesztés célja, hogy az Egyesület a felfüggesztés időtartama alatt nyilvántartási rendszerét a kgfb állománya kezeléséhez szükséges szintre fejleszthesse, azaz a felügyeleti határozatban előírt követelményeket teljesíthesse, anélkül, hogy további állománynövekedés újabb terheket róna rá.

A felfüggesztés időtartama alatt az Egyesületnek teljesítenie kell meglévő szerződéseiből adódó kötelezettségeit, azaz köteles folyamatosan rendezni a TIR egyesületi tagok által okozott károkat. Az Egyesület egyéb módozatait értékesítheti, illetve a kgfb termékét nem érintő biztosítási tevékenységét változatlanul folytathatja. Amennyiben az Egyesület a határozatban előírt követelményeknek 2007. március 31-ét megelőzően a Felügyelet által megállapítottan eleget tesz, a felfüggesztés korábban véget érhet.

Az Egyesület a 2007. évre vonatkozó díjtarifáját jogosult és köteles a jogszabályban előírt módon és határidőig közzétenni.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. november 30. kedd
András, Andor
48. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. november 30. 14:35