20 °C Budapest

Zavargások: Fizetnek-e a biztosítók?

Pénzcentrum
2006. szeptember 19. 19:00

A tegnap esti, zavargások által keletkezett károk láttán sokakban felmerül a kérdés, hogy ki fogja azokat megtéríteni. Megkérdeztük néhány hazai biztosító társaság képviselőjét mi ilyenkor a teendő? És van-e esély arra, hogy a biztosítás fedezze a költségeket, vagy azok egy részét.

Általánosságban az európai biztosítási gyakorlatban elmondható, hogy a vagyonbiztosítási feltételek kizárási oknak tekintik a háborús és terrorcselekményeken túl a tömegmegmozdulás, tüntetés, felvonulás, zavargás során keletkezett károkat is, tehát ezek nem minősülnek biztosítási eseménynek.

A kizárások oka, hogy ezek a cselekmények a biztosítás hagyományos eszközeivel (kockázatok számítása, azok szétporlasztása) nem kezelhetők, nem előre látható eseménynek és a viszontbiztosítók sem vállalják be ezeket a rizikókat - mondták el a Generali szakemberei.

Mindazonáltal, a jelen helyzetben a biztosítók úgy is határozhatnak, hogy a tegnap a tüntetések nyomán keletkezett károkat rongálási kárnak tekintik, ezért méltányosságból a rögzített kizárási okra nem hivatkoznak.

Ne maradj le a 10 millió forintos támogatásról!

Egyre több család igényli a babaváró hitelt. A termék népszerűsége nem véletlen, a feltételek teljesítése esetén ugyanis nem kell visszafizetni az akár 10 milliós támogatást. Külön ki kell emelni, hogy a babaváró program 2021 keretében felvett személyi hitel szabad felhasználású, azaz bármire elkölthető. Fontos tudni ugyanakkor, hogy a babaváró hitelhez minden bank más feltételeket szab: például más az elvárt minimális jövedelem és a jövedelem terhelhetősége. A megújult Pénzcentrum babaváró hitel kalkulátor az aktuális banki feltételek alapján pontosan megmondja, melyik banknál milyen feltételekkel kaphatsz kamatmentes hitelt. Kalkulátorunkban egy kattintással megtudhatod, hogy a jövedelmed alapján mely bankoknál érhető el számodra a babaváró hitel. Ne maradj le a támogatásról, még akkor sem, ha nem tervezel gyereket, mert ügyesen befektetve még így is megérheti igényelni a babaváró hitelt. (x)

Az Aegon esetében eddig mindössze egy ablakbetörés káresemény bejelentés érkezett (50 e Ft
értében) ami összefüggésbe hozható a tegnap esti eseményekkel. Míg az Allianzhoz nem érkezett bejelentés.

NAPTÁR
Tovább
2021. május 10. hétfő
Ármin, Pálma
19. hét
Május 10.
Mentők napja
Május 10.
Baromfi világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?