7 °C Budapest
Nesze neked válság: sorra döntik a rekordokat a luxusautók, veszik őket, mint a cukrot

Nesze neked válság: sorra döntik a rekordokat a luxusautók, veszik őket, mint a cukrot

2022. január 15. 16:03

Sorra jelentik be a luxusautó-gyártók, hogy rekordokat döntöttek a 2021-es évben. A Rolls-Royce brit gyára például 2022 harmadik negyedévéig tele van rendeléssel. De a Porsche, a Bentley, a BMW, és a Mercedes is sikeres évet zárt a világjárvány ellenére.

A BMW Grouphoz tartozó Rolls-Royce eladásai a koronavírus-járvány ellenére 49 százalékkal, rekordmagasságra emelkedtek 2021-ben, világszerte megugrott a luxusjárművek iránti kereslet.

Egy online prezentációban Torsten Müller-Ötvös, a Rolls-Royce vezérigazgatója elmondta, hogy az autógyártó 5586 járművet értékesített több mint 50 országban, ami a márka 117 éves történetében új rekordnak számít. Elmondta, hogy az eladások a legtöbb régióban, köztük Kínában és Amerikában is rekordot döntöttek.

A Porsche is rekorddöntést jelentett be, 301 915 autót adtak át világszerte a 2021-es pénzügyi évben, amely 11 százalékos növekedést jelent a 2020-as számokhoz képest. A növekedéshez minden értékesítési régió hozzájárult, de a legnagyobb növekedést ezúttal az amerikai kontinensen könyvelhette el a márka. Kína továbbra is a Porsche legnagyobb önálló piaca.

A 2021-es esztendő legkeresettebb modelljei továbbra is a márka SUV típusai voltak. Az értékesítési listát a Macan vezeti 88 362 átadott autóval. Ezt a Cayenne követi a második helyen a maga 83 071-es értékével. A teljesen elektromos Porsche Taycan hatalmas növekedést követően 41 296 példányban talált gazdára, ami több mint kétszerese a tavalyi darabszámnak. A sportautókból is minden eddiginél több fogyott: a 911-es az előző évben 38 464 darabbal zárt. A Panamerából 30 220 fogyott, a 718 Boxster és a 718 Cayman pedig 20 502 új tulajdonos számára hozhat kimagasló élményeket.

A Volkswagen Csoporthoz tartozó Bentley a múlt héten jelentette be, hogy 2021-ben rekordévet zárt, mivel a globális eladások 31 százalékkal megugrott.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

A BMW a múlt héten közölte, hogy 2021-ben rekordértékesítést ért el, több mint 2,2 millió BMW-t adtak el, ami a félvezető chipek globális hiánya ellenére meghaladta a korábbi rekordot, a 2019-es eladásokat.

A Mercedes a Datahouse adatai alapján Magyarországon 5468 regisztrált új autóval zárt, a 2020-as számokhoz képest 21 százalékos volt a növekedés. A SUV modellek jól szerepeltek, az összes eladásuk 47 százaléka szabadidő-autó volt. A chiphiány ellenére nem csak a 2020-as évet, hanem az összes eddigit felülmúlják a számaik. 1350 darab tisztán elektromos autót, plug-in hibridet és öntöltő/lágy hibridet adott el tavaly a márka itthon.

Címlapkép: Rolls-Royce

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 29. péntek
Auguszta
13. hét
Március 29.
Nagypéntek
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum Retail Day 2024
Magyarország legfontosabb kiskereskedelmi rendezvénye - Inspiráló előadók, izgalmas előadások, gyakorlati tudás.
Most nem