13 °C Budapest
Weltpremiere der neuen Mercedes-Maybach S-Klasse und Markteinführung des Mercedes-Maybach GLS (Kraftstoffverbrauch kombiniert: 12,0 l/100 km; CO2 Emissionen kombiniert: 275 g/km; Mercedes-Maybach GLS 600 4MATIC) auf der Messe Auto Guangzhou in China World Premiere of the new Mercedes-Maybach S-Class and market launch of the Mercedes-Maybach GLS (combined fuel consumption: 12.0 l/100 km; combined CO2 emissions: 275 g/km; Mercedes-Maybach GLS 600 4MATIC) at the Auto Guangzhou in China

Őket nem ütötte meg a válság: százszámra veszik a luxusautókat a leggazdagabb magyarok

2021. augusztus 18. 11:04

Rengeteg drága luxusautót helyeztek forgalomba Magyarországon az első hét hónapban a Datahouse adatai szerint. A tehetős magyarok számos sportautót vásároltak, de jól fogytak a luxusterepjárók, limuzinok is: a Pénzcentrum összegyűjtötte a legkülönlegesebb darabokat, amelyek magyar rendszámot kaptak 2021-ben.

Magyarország kedvenc sportautója továbbra is a Ford Mustang - 2021-ben eddig 99 darabot helyeztek forgalomba a Datahouse adatai szerint -, ami a 13 milliós alapárával olcsónak számít a mezőnyben. A második helyen 47 forgalomba helyezett darabbal a legkevesebb 31 millió forintos 8-as BMW áll, harmadik a Mercedes AMG GT, amiből 46 kapott magyar rendszámot, ez 50 millió forint körüli összegért vihető haza. Ott van a toplistán a Porsche 911-es is, ami potom 45-50 millió körül megvehető újonnan, ebből 37 kapott magyar rendszámot.

Ha valaki azt mondja, méregdrága sportautó 10-ből 8 embernek vélhetően egyből a Ferrari ugrik be, amiből idén is szép számmal érkezett Magyarországra: 2021-ben eddig 18 darab kapott magyar rendszámot a Datahouse legfrissebb adatai szerint.

A drágák közül a legdrágább az SF 90-es, amelyet nagyjából 100-150 millió forintért lehet megvenni - ebből a sportkocsiból 2 darab is jött idén az országba. A kb. 100 milliós 812-esből négyet is forgalomba helyeztek, ugyanennyibe kerül a Ferrari Roma is, amelyből 2021-ben négy kapott magyar rendszámot. Emellett négy darab F8-as is szerepel a listán (három Spider, és egy Tributo), ez a sportkocsi árfolyamtól függően kb. 120-130 milliót ér. A 70 milliós Portofinoból és a 100-120 millió forintba kerülő GTC 4 Lussoból egy-egy kapott magyar rendszámot. Hazai rendszámot kapott két 488-as is, amit 65-80 millió forintért lehet megvenni.

A feltűnésre vágyók ritkább luxusautókkal róják az utakat: a 30 millió körüli Maserati Ghibliből 2 darabot helyeztek forgalomba július végéig, és forgalomba állt még két alsó hangon 50 milliós Aston Martin DBS is. Behoztak Magyarországra egy 30-35 millió forint értékű Lotus Exige-t is.

A Magyaror Nagydíj idején jelentették be, hogy megnyílik itthon az első Alpine-szalon, ez ugye a Renault sportmárkája, sokaknak a Forma 1-ből lehet ismerős a név. A Datahouse listájából pedig látszik, hogy már készülnek az őszi szalonnyitóra, egy A110-est már forgalomba is helyeztek itthon, ami vélhetően tesztautó, bemutató autó lesz majd - ezt a kocsit 70-75 ezer euró környékén lehet megvenni külföldön.

Forgalomba állt még egy Lexus RC 300H is, ami a gyártó szerint "a világ első full hibrid hajtású luxuskupéja", az itthoni áráról még nincs hír, de a sportváltozat, az RC F több mint 37 millió forintról indul Magyarországon - ebből kettő kapott magyar rendszámot.

Hódít az elektromos luxus

Magyarországon tavaly nagyot ment a Tesla tavaly, összesen 72 darabot helyeztek forgalomba 2020-ban. Idén az év vége felé indulhat meg a dömping, hiszen immáron Magyarországról is lehet rendelni közvetlenül a gyártótól, és a kereskedés is megnyílt Budapesten.

2021-ben eddig 11 Tesla állt forgalomba, ebből a legtöbb Model 3-as volt, ami a legolcsóbb autójuk (a hazai weboldalon 14,6 millió forintról indul). Az újonnan itthon 37 millióról induló Model S-ből 1 darab jött 2021 első hét hónapjában, a SUV-kategóriás Model X-ből is egy darab állt forgalomba, ezt újonnan 41 millióért lehet megrendelni a magyar Teslától.

Autót vennél, de szűkös a keret? Nézz körül a Pénzcentrum kalkulátorában!

Szépen jönnek a Mercedes tisztán elektromos modelljei is: a legkisebb, EQA-ból 44 kapott magyar zöld rendszámot, az elektromos luxus-SUV-ból, az EQC-ből 22 darab állt forgalomba július végéig. Ezek mellet behoztak még 28 darabot az elektromos kisbuszuból, az EQV-ből.

Az Audi elektromos terepjárójából, az e-Tronból nyolcat regisztráltak be. A 40 millió forint körül megvehető sportváltozatból, az e-Tron GT-ből pedig már harmat is forgaloba helyeztek. A nagy rivális Porsche elektromos csúcsmodelljéből, a Taycanból 23 darab érkezett Magyarországra, ennek sportkocsinak a listaára 53 millió forinttól indul.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Hatalmas gépekkel veretik a tehetősek

A luxuterepjárók között az Audi Q7 fogyott a legjobban, ebből 116 kapott rendszámot, míg a sportváltozat Q7 S-ből 17-et regisztráltak. A nagyobbik Q8-asból pedig 103, mialatt a Q8 S-ből 16 kapott magyar rendszámot.

Jött jópár G-osztály is, az AMG-pakettesből ebből 54 került forgalomba, újonnan 60 millió forint körüli összegért már meg is lehet venni. A "sima" G-osztályból 32 darab kapott rendszámot, ez potom 40 millióról indul.

A luxus SUV-ok között is vannak különlegesebb darabok: 5 Lamborghini Urust is honosítottak 2021-ben, az olasz luxusterepjáró 70-80 millió forint körüli összegért lehet a miénk. Jött egy hasonló árkategóriás Aston Martin DBX is, valamint egy Bentley Bentaygát is honosított valaki.

A BMW csúcsterepjárójából, az alsó hangon 29 milliós X7-esből 70 érkezett, az M-es sportváltozatból 5-öt hoztak be - ez 40 millió forintról indul.

Nagyot mentek a limuzinok

A Datahouse adatai szerint 2021-ben eddig a legnépszerűbb luxuslimuzin a 29 millió forintos alapáron kapható S-Merci, ebből 163 darabot jegyeztek be eddig. A második helyen a Porsche Panamera áll, amiből 35-öt vettek idén a leggazdagabbak, 38 millió forint körüli alapáron lehet elhozni a szalonból. A harmadik helyen a 7-es BMW-t találjuk, ebből 23 darabot jegyeztek be, a Mercedeshez hasonlóan ez is legkevesebb 29 millióba kerül.

A különleges darabok közé tartozik az egy szem Merceses S-class Maybach, ami már induló áron is elég húzós, 46,6 millió forint.

Forgalomba állt még 2 darab Bentley Flying Spur is, amit 40 és 120 millió forint között lehet megvásárolni újonnan, felszereltség függvényében. Jött még 4 Lexus LS 500h is, a japán gyártó csúcsmodellje 30 millió forint körüli alapáron kapható. Az A8-as Audiból 6-ot helyeztek forgalomba, a sportváltozat A8 S-ből pedig hármat.

Címlapkép: Mercedes-Benz AG - Global Commun, Daimler AG

NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 18. csütörtök
Andrea, Ilma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm