2020. január 21. kedd Ágnes

Durva drágulás előtt állunk: így megy fel a kávé ára


Közzétette a Nemzetközi Kávészövetség (ICO) a jövő évi előrejelzését, amiben a kávé drágulását vetítik előre - számol be az Infostart.

Az idén átlagosan 10 százalékkal emelkedett a kávé átlagára a világ árutőzsdéin, az azonban egyelőre megjósolhatatlan, hogy a következő szezonra prognosztizált áremelkedés mennyire jelenik majd meg a kiskereskedelmi árakban - mondta el Török Lajos, az Equilor Befektetési Zrt. vezető elemzője.

Ennek egyik oka az, hogy míg a termelők kevesebb kávét tudtak előállítani, addig a fogyasztás folyamatosan növekszik. A keresleti és kínálati különbözetek mindenképp meg fognak látszani a kereskedelmi árakban.

Címlapkép: Getty Images

KIHÚZNA A BAJBÓL 500 EZER FORINT?

A Pénzcentrum kalkulátorával könnyedén megtalálhatod a legolcsóbb személyi kölcsönt. Mutatunk egy konkrét példát: kalkulátorunkban 500 ezer forintos hitelösszeget, és 48 hónapos futamidőt adtunk meg. A törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 12 178 forintos törlesztőrészlettel a CIB nyújtja (THM 8,17 %), de nem sokkal marad el ettől a K&H 13 411 forintos törlesztőt (THM 13,79%) ígérő ajánlata sem. Emellett érdemes még megemlíteni a Budapest Bank és az Oney konstrukcióját is. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS