Festive burning sparkles or firework sparkles at New Year holiday party. Celebration close-up with gold colored illuminated Bengal light sticks on black background.

Szilveszterkor sem kell lemondani a luxusról: így spórolnak az élelmes magyarok

2022. december 23. 08:18

Szilveszter éjszakáját és újév napját évszázadok óta mágikus legendák övezik: fontos volt ezen a napon megszabadulni a balszerencsétől és az ártó szándékú szellemektől, hogy egészségben, szeretetben és gazdagságban indíthassuk az újévet. A HelloVidék most összeszedte, hogy milyen trükkökkel tudjuk egyszerre betartani a hagyományokat és spórolni is.

A 2022-es év senki számára sem volt a legszerencsésebb: a koronavírus okozta járványhelyzetből még mindig nem sikerült kilábalnunk, ráadásul a szomszédunkban kitört a háború is. Mindezek mellett pedig 40 százalék körüli az élelmiszerinfláció, ami Európa szerte a legmagasabb. Ezzel pedig az ünnepi menü ára is az egekbe szökött.

Már egy ideje nem elég csak a bevásárlásnál spórolni, így sokan választják a mezei, erdei gyűjtögetést, hiszen a természetben rengeteg szezonális finomsággal találkozhatunk. Ráadásul bőven tudunk szüretelni annyit, hogy fedezzük a saját szükségleteinket: az alapszabály annyi, hogy fejenként maximum 2 kiló termés szedhető naponta.

Azonban nemcsak a gyűjtögetés tett szert az idén óriási népszerűségre, hanem a házi kenyerek, péksütemények is reneszánszukat élik: egyszerűen készíthetünk hatósági áras lisztből túrós batyut vagy pizzás csigát reggelire, kelesztés nélküli, illetve élesztővel vagy kovásszal kelesztett kenyereket is. De lecserélhetjük a házhozszállítással rendelt pizzákat és hamburgereket is, amiknek egészségesebb és nem utolsósorban olcsbb változatát mi is elkészíthetjük otthon.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. január 29. vasárnap
Adél
4. hét
Január 29.
Balassagyarmat napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2023. január 28. 19:18