8 °C Budapest
Shot of a young woman using a mobile phone in a grocery store

Kiderült, mivel készül a Penny idén karácsonykor: megnéztük az akciós katalógust

2022. december 15. 10:15

Csütörtökön indulnak a karácsonyi akciók a Penny-nél: az áruházlánc tájékoztatása szerint tavaly decemberben 20%-os emelkedést tapasztaltak novemberhez képest az átlagos kosárértékben, ugyanilyen növekedésre számítanak idén is. Az idei ünnepi kínálatban kiemelten figyeltek arra, hogy legyen ajánlatuk az egészségtudatos és vegán vásárlók számára is.

December 15-től érvényes a Penny karácsonyi akciós katalógusa. Az áruházlánc a Pénzcentrumot arról tájékoztatta, hogy az akciók között megtalálhatók lesznek a karácsonyi sütés-főzés és ajándékozás termékei, több márkatermék akciós áron, valamint a lánc sajátmárkás termékei ünnepi kedvezményekkel. Az áruházlánc a karácsony előtti utolsó szombatra és vasárnapra rendkívüli kuponakcióval is készül.

A szokásoktól eltérően egy vastagabb, 10 napos szórólappal jelentkeznek, mely 12.15. csütörtöktől 12.24.szombatig van érvényben (ugyanakkor ez nem azt jelenti, hogy minden termék a 10 napos akcióban szerepel), amely a karácsonyi előkészületek, főzés és étkezés minél szélesebb spektrumát fedi le. Az elsődleges hangsúly az ünnepi ételeken van, több, a tradicionális karácsonyi vacsorához szükséges, magas minőségű és jó ár-érték arányú alapanyag is akciós áron kerül a polcokra. Az ínyencségeket kereső vásárlóknak kedvezve az üzletlánc megerősítette saját márkás „Selection” elnevezésű termékválasztékát is, amelyek ugyan magasabb árpontot képviselnek a konvencionális termékekhez képest, de számításaik szerint még mindig a megfizethető szintet képviselik.

A Penny-től megtudtuk azt is, hogy számukra évek óta kiemelt cél, hogy növeljék a magyar termékek számát mind a 228 hazai üzletükben. Ennek eredményeként az árucikkek közel kétharmadát hazai beszállítók biztosítják jelenleg, és ezek közül több mint 500 sajátmárkás termék viseli a Magyar Termék védjegyek egyikét.

Kiemelték, hogy a kínálatában idén már 10-féle saját márkás szaloncukor szerepel. Van olyan édességük, ami az Európa-szerte ismert lübecki marcipánból készül, sőt, gluténmentes, hozzáadott cukor nélküli, laktózmentes és vegán szaloncukor-variációkat is találhatnak a vásárlók.

A vevők válogathatnak az ajándéknak, vagy akár saját célra szánt ún. non food termékek közül is. A sütés-főzéshez kötelező kellékek (késkészlet, edények, só és borsörlő) mellett kenyérsütő és vízszűrő kancsó, sőt több kozmetikai ajándékcsomag is megtalálható az ajánlatok között.

Megtudtuk azt is, hogy a korábban futó hűségkampányuk pontbeváltásos időszakát is meghosszabbították. A már digitális formában is elérhető Penny kártya az okostelefonos applikáción belül megjelenő kedvezménykuponokkal további kedvezményeket kínál a törzsvásárlók részére.

Egyre többen figyelnek karácsonykor is a tudatos táplálkozásra

A Penny-nél hosszú ideje hangsúlyos az egészségtudatos és vegán kínálat: ezek a termékek karácsonykor is népszerűek vásárlóik körében. Az akció között szerepel például halrúd helyettesítő 100%-ban növényi alapú termék, a hűtőpultban pedig ebben az időszakban is elérhetőek lesznek a „Food for Future” termékcsalád élelmiszerei (például borsófehérje vagy lóbab fehérje alapú élelmiszerek), és a laktózmentes termékek is.

Az áruházak „Egészségsziget” polcain elérhetők gluténmentes, cukorkontroll és bio termékek, az akcióban az életmód termékek közül megtalálható lesz a teljes kiőrlésű liszt és bio rizsital is.

 

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 25. csütörtök
Márk
17. hét
Április 25.
Malária világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem