16 °C Budapest
Father and son watching digital tablet in homemade fort

Zsákszám veszik a magyar szülök ezeket az okoseszközöket: még nyár elején megindulhat a roham értük

2022. június 17. 15:31

Május végén és június elején hagyományosan megugrik a laptopok, tabletek és okostelefonok forgalma az egyik nagy wenshopnál. Jó hír, hogy a kedvezőtlen euróárfolyam e szegmensben még nem érezteti a hatását, de azoknak a szülőknek, akik biztosra mennének érdemes lehet most, nyár elején beszerezni a tanuláshoz szükséges eszközöket.

A héten véget ért egy újabb tanítási év, ami az eMAG-Extreme Digital forgalmán is érezteti a hatását:  májusban érzékelhető növekedés a tanulással kapcsolatba hozható termékek (számítógépek, okostelefon/tabletek és irodaszerek) körében az eMAG.hu-n, majd augusztusban és szeptemberben ugrik meg újból ezek forgalma - hiszen a tanév első heteiben sok családnál derül ki, hogy milyen további felszerelést kell még beszerezni. 

Kezd feljönni, de még nem tömegtermék az okosfüzet

A filctollal írható, utólag törölhető okos jegyzetfüzetek lapjait olyan nyomtatott jelzésekkel látják el, hogy gyártójuk mobil appjából könnyen lehessen okostelefonnal digitalizálni a jegyzeteket. Bár a legtöbben még hagyományos, egyszer írható füzeteket rendelnek, a cégcsoport oldalain már érzékelhető növekedés az okos jegyzettömbök eladásaiban is.

Ugyanannyit költünk hordozható és asztali PC-re

Érdekesség, hogy a tanévzárók előtti hetekben az eMAG.hu-n egyaránt bruttó 157 ezer forint körüli összeget költöttek a vásárlók notebookra és asztali PC-re is, ami azt sugallja, hogy a legtöbben egy fix büdzséből gazdálkodva választják ki a számukra legoptimálisabb terméket. A fenti bruttó vételárba egyébként már full-HD képernyővel és legalább 8 GB memóriával, illetve gyors SSD-meghajtóval szerelt noteszgép is belefér, a legnépszerűbb márkák idén nyár elején az eMAG.hu-n: HP, Apple, Asus, Dell. 

Ennyiért kelendő a mobil és a tablet

Okostelefont és táblagépet egyaránt bruttó 70 ezer forint körüli összegért rendeltek a webshopban a tanítás utolsó heteiben. A legnépszerűbb tabletek idén nyár elején a Lenovo, Apple és Samsung gyártmányúak, az okostelefonok esetében pedig a Xiaomi, a Samsung és az Apple modellek voltak, de feljövőben a Realme és Poco modellek is - a kedvezőtlen euróárfolyam ellenére továbbra is normál áron érhetők el a mobil eszközök is.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

A fenti összegért már fejlett alsó-középkategóriás androidos okostelefont lehet beszerezni - a legalább 64 gigabájtos háttértáron és a 4GB rendszermemórián, illetve a nagy kapacitású akkumulátoron még általános iskolás gyereknek szánt készüléken sem érdemes spórolni. Középiskolás vagy idősebb gyermek esetében a beépített kamerák fejlettsége és a mobilfizetés támogatása is szempont, és több évi használatra szánt készülék esetén 5G-képesség is döntő tényező lehet, a tartalomelőállításhoz pedig nagyobb teljesítményű modellt érdemes választani, ami már a felső-középkategóriában érhető el.

Tabletvásárláskor a beépített mobilinternet nem feltétlenül szükséges, csak wifis modell választásával lehet spórolni, a 3-4 GB memória és a legalább 32 gigabájtos háttértár főleg tartalomfogyasztásra használt táblagép esetén is ajánlott - középiskolás és egyetemista diákok esetében pedig már az érintőceruza használata is praktikus lehet - ez többek közt a Samsung, Lenovo és Apple termékei esetében érhető el.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 29. péntek
Auguszta
13. hét
Március 29.
Nagypéntek
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum Retail Day 2024
Magyarország legfontosabb kiskereskedelmi rendezvénye - Inspiráló előadók, izgalmas előadások, gyakorlati tudás.
Most nem