Colorful scoops ice cream background concept closeup

Itt a vége, árat emel a budapesti elitcukrászda: ezt már ők sem bírják tovább

2022. június 3. 09:29

Ha továbbra is magas színvonalon szeretnék kiszolgálni a vásárlóikat, akkor elkerülhetetlen, hogy árat emeljenek - mondta a Világgazdaságnak Kolonics Zoltán, a Dining Guide versenyén az év legjobb cukrászdájának megválaszott Málna The Pastry tulajdonosa. Hotzzátette, hogy munkaerőt is folyamatosan keresnek, ám a jelentkezők nem érik el a kívánt színvonalat.

Kolonics elmondta azt is, hogy a színvonal megtartása érdekében nem élhetnek az olcsósítással. Ahhoz, hogy az eddigi alapanyagokkal dolgozhassanak, árat kell emelni, mert ez biztosítja a vásárlók elégedettségét is.

"Nálunk nem fordulhat elő, hogy olcsósítjuk a termékeket. Ugyanazt a madagaszkári vaníliát, belga csokoládét, brontei pisztáciát használjuk ezután is, tehát, ha nem szeretnénk ráfizetéssel működni, akkor ezt bele kell kalkulálni az árakba. De nem csupán az alapanyagokról van szó, az áram is brutálisan drágult. Mivel ipari áramot használunk, ez rendkívül érzékenyen érint minket, több mint 200 százalékos áremelkedés következett be az elmúlt időszakban" - mondta a lapnak a tulajdonos.

Elmondta azt is, hogy örül annak, hogy a közönség figyelmét sikerült a kézműves sütemények és fagylaltok felé terelni, ez mindigképpen jót tesz majd az iparágnak. A nagy váráslási hullámhoz azonban bővíteni szeretnék az üzletük létszámát, de eddig igen rossz tapasztalataik vannak a jelentkezőkkel.

"Jelentkezők folyamatosan vannak, de sajnos nem tudják hozni az elvárható színvonalat. Azt senkitől nem követeljük meg, hogy rögtön magas szakmai tudással rendelkezzen, de azt igen, hogy akarjon dolgozni az illető. Sajnos a fiatal korosztályról nagyon rossz tapasztalatokat szereztünk, magas fizetést szeretnének mindenfajta tudás, szakmai alázat vagy szorgalom nélkül" - mondta Kolonics.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 20. szombat
Tivadar
16. hét
Április 20.
Cirkuszok világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm