14 °C Budapest
Súlyos tízezrekbe kerül az iskolakezdés: jótékonysági akció segít a rászorulóknak

Súlyos tízezrekbe kerül az iskolakezdés: jótékonysági akció segít a rászorulóknak

2021. augusztus 24. 14:30

A tanévkezdés minden háztartás számára jelentős anyagi kihívást jelent: még ha valaki igyekszik is spórolni, és nem ruház be új iskolatáskára vagy új ruhákra, a tanszerek, íróeszközök önmagukban is megterhelik a családi kasszát, ezeket azonban muszáj beszerezni. A Magyar Máltai Szeretetszolgálat és a SPAR Magyarország épp ezért tanszergyűjtő akciót szervez: bárki hozzájárulhat ahhoz, hogy egy nehéz anyagi helyzetben élő gyerek a szükséges eszközökkel vághasson neki az új tanévnek.

Az iskolakezdés anyagilag minden évben megterhelő a magyar családok számára, és évről évre több kiadást jelent a KSH adatai alapján:

a 2018-2019-es tanévben a 18 éves és annál fiatalabb gyereket nevelő háztartásokban a családok átlagosan 20 060 forintot költöttek, a 2019-2020-a tanévben ez az összeg már gyerekenként 25 649 forint volt,

melynek nagyjából 30 százalékát költötték írószerekre, füzetekre, papírárukra. A Magyar Máltai Szeretetszolgálat és a SPAR Magyarország épp abban tud segíteni, hogy a tanévkezdéshez nélkülözhetetlen eszközökhöz a rászoruló családok is hozzá tudjanak jutni.

Az Adni Öröm! jótékonysági adománygyűjtés keretében idén először szerveznek tanszergyűjtő akciót: dedikált adománykártyákat értékesítenek az akcióban részt vevő INTERSPAR áruházakban és a SPAR online shopban, melyek 500, 1500, 3000, 5000 és 10000 forintos címletekben vásárolhatók meg. A befolyt összeget tanszerekre – színesceruza-készletre, füzetcsomagra, írószerekkel teli tolltartóra, rajzkészletre, tanszerekkel megtöltött iskolatáskára – váltja a Szeretetszolgálat, amelyeket még a tanévkezdés előtt eljuttatnak a rászoruló családok iskolás gyermekeihez.

A vásárlók tárgyi felajánlásokkal is támogathatják a kezdeményezést

– tudtuk meg Maczelka Márktól, a SPAR Magyarország kommunikációs vezetőjétől. A Magyar Máltai Szeretetszolgálat önkéntesei ugyanis 2021. augusztus 25-28-a között országszerte megtalálhatóak lesznek a hipermarketekben,  hogy személyesen gyűjtsenek adományokat a tanévkezdés megkönnyítéséhez. A tanszerek gyűjtésének menete a korábbi élelmiszeradomány gyűjtéssel megegyező: a vásárlók az iskolakezdés elengedhetetlen eszközeit megvásárolhatják az INTERSPAR hipermarketekben, majd miután kifizették azokat a kasszánál, átadhatják a Szeretetszolgálat önkénteseinek, akik aztán összeállítják a tanszercsomagokat és eljuttatják a megfelelő helyre.

A jótékonysági kezdeményezés keretében készülő ajándékcsomagok a sokgyermekes családok tanulóinak, a családok átmeneti otthonában élő iskolás gyerekeknek, illetve árván maradt vagy nevelőszülőknél gondozott gyermekeknek nyújtanak segítséget a szeptemberi iskolakezdéshez

– mondta a Pénzcentrumnak Romhányi Tamás, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat kommunikációs  vezetője. Az Adni Öröm! tanszergyűjtő akció részleteiről itt olvashatnak bővebben.

 

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 23. kedd
Béla
17. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm