29 °C Budapest
Súlyos tízezrekbe kerül az iskolakezdés: jótékonysági akció segít a rászorulóknak

Súlyos tízezrekbe kerül az iskolakezdés: jótékonysági akció segít a rászorulóknak

2021. augusztus 24. 14:30

A tanévkezdés minden háztartás számára jelentős anyagi kihívást jelent: még ha valaki igyekszik is spórolni, és nem ruház be új iskolatáskára vagy új ruhákra, a tanszerek, íróeszközök önmagukban is megterhelik a családi kasszát, ezeket azonban muszáj beszerezni. A Magyar Máltai Szeretetszolgálat és a SPAR Magyarország épp ezért tanszergyűjtő akciót szervez: bárki hozzájárulhat ahhoz, hogy egy nehéz anyagi helyzetben élő gyerek a szükséges eszközökkel vághasson neki az új tanévnek.

Az iskolakezdés anyagilag minden évben megterhelő a magyar családok számára, és évről évre több kiadást jelent a KSH adatai alapján:

a 2018-2019-es tanévben a 18 éves és annál fiatalabb gyereket nevelő háztartásokban a családok átlagosan 20 060 forintot költöttek, a 2019-2020-a tanévben ez az összeg már gyerekenként 25 649 forint volt,

melynek nagyjából 30 százalékát költötték írószerekre, füzetekre, papírárukra. A Magyar Máltai Szeretetszolgálat és a SPAR Magyarország épp abban tud segíteni, hogy a tanévkezdéshez nélkülözhetetlen eszközökhöz a rászoruló családok is hozzá tudjanak jutni.

Az Adni Öröm! jótékonysági adománygyűjtés keretében idén először szerveznek tanszergyűjtő akciót: dedikált adománykártyákat értékesítenek az akcióban részt vevő INTERSPAR áruházakban és a SPAR online shopban, melyek 500, 1500, 3000, 5000 és 10000 forintos címletekben vásárolhatók meg. A befolyt összeget tanszerekre – színesceruza-készletre, füzetcsomagra, írószerekkel teli tolltartóra, rajzkészletre, tanszerekkel megtöltött iskolatáskára – váltja a Szeretetszolgálat, amelyeket még a tanévkezdés előtt eljuttatnak a rászoruló családok iskolás gyermekeihez.

A vásárlók tárgyi felajánlásokkal is támogathatják a kezdeményezést

– tudtuk meg Maczelka Márktól, a SPAR Magyarország kommunikációs vezetőjétől. A Magyar Máltai Szeretetszolgálat önkéntesei ugyanis 2021. augusztus 25-28-a között országszerte megtalálhatóak lesznek a hipermarketekben,  hogy személyesen gyűjtsenek adományokat a tanévkezdés megkönnyítéséhez. A tanszerek gyűjtésének menete a korábbi élelmiszeradomány gyűjtéssel megegyező: a vásárlók az iskolakezdés elengedhetetlen eszközeit megvásárolhatják az INTERSPAR hipermarketekben, majd miután kifizették azokat a kasszánál, átadhatják a Szeretetszolgálat önkénteseinek, akik aztán összeállítják a tanszercsomagokat és eljuttatják a megfelelő helyre.

A jótékonysági kezdeményezés keretében készülő ajándékcsomagok a sokgyermekes családok tanulóinak, a családok átmeneti otthonában élő iskolás gyerekeknek, illetve árván maradt vagy nevelőszülőknél gondozott gyermekeknek nyújtanak segítséget a szeptemberi iskolakezdéshez

– mondta a Pénzcentrumnak Romhányi Tamás, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat kommunikációs  vezetője. Az Adni Öröm! tanszergyűjtő akció részleteiről itt olvashatnak bővebben.

 

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Csendes gyilkostól rettegnek a magyarok: van ok a félelemre, a génjeinkben lapulhat a kór

A szorongás nem alaptalan, hiszen Magyarország évek óta rosszul szerepel a rákkal kapcsolatos halálozási listákon.

Elképesztő, mire szórják a magyarok a pénzt: úgy vesszük ezeket, mint a cukrot

Akár esküvő, akár születésnap, a magyarok imádnak ajándékozni. Ajándékot pedig egyre többen online vásárolnának.

Hatalmas pénzek röpködnek a magyar Kickstarteren: mutatjuk a legnagyobb dobásokat

Az alig egy hónapja indult első hazai közösségi piactéren már meg is vannak az első sikeres projektek.

Csúnyán elintézheti a magyarok megtakarításait a válság: így még kijátszhatod az inflációt

A pénzügyi szakértők most elmondták, milyen tippekkel spórolhatunk.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. július 3. vasárnap
Kornél, Soma
26. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?