12 °C Budapest
Neten rendeltél karácsonyra? Így spórolhatsz időt a kiszállítással!

Neten rendeltél karácsonyra? Így spórolhatsz időt a kiszállítással!

2018. november 20. 12:30

Sok időt spórolhatsz, ha személyes átvételre kéred a csomagodat: ez rugalmasabb, könnyebben illeszthető a napirendbe, mintha otthon várnád a kézbesítőt.

A Magyar Posta szóvivője azt javasolta, hogy aki interneten rendelt valamilyen terméket, karácsonyi ajándékot, az időt takarít meg, ha személyesen veszi át a csomagját, ha teheti. Panulin Ildikó a Kossuth rádióban beszélt arról, hogy az internetes vásárlás elterjedésével egyre több dolguk van a postásoknak is.

A szóvivő a Pénzcentrumnak azt a kiegészítést tette, hogy a termék szállítási idejét a webáruház határozza meg raktárkészlettől, csomagolási és beszállítási kapacitásától függően akkor is, ha átvételi pontra kérik azt és akkor is, ha házhoz kézbesítésre. A két esetben azonos, hogy az átvételi pontra és a kézbesítőhöz is a Posta szállítja a termékeket. A kettő között az a különbség, hogy az átvételi ponton való személyes átvétel rugalmasabb, könnyebben illeszthető a megrendelő napirendjébe, ezzel szemben a házhoz kézbesítés kötöttebb, a postás, futár érkezése kevésbé kiszámítható, és ha nincs otthon a címzett, akkor értesítőt kap, hogy hol és mikor vehető át a küldemény. Az előbbi tehát azért gyorsabb, mert ha nincs módunk várni a postásra, akkor is átvehető a megadott napon a küldemény - Magyarázta Panulin Ildikó.

Érdemes tudni azt is, hogy a webáruházak a házhoz szállítás mellett rendszeresen felkínálják az átvételi pontokon való személyes átvételt, felajánlva a megrendelőhöz közeli helyeket, PostaPontokat. Ez a megoldás rendkívül népszerű, mivel kényelmesebb és a napi beosztáshoz rugalmasabban illeszthető a megrendelőnek. Azonban ebben az esetben is szükség van a logisztikára, hiszen a csomag magától nem jut el az átvételi pontra

- tette hozzá.

Bérelt munkaerővel készülnek a rohamra

Korábban megírtuk, hogy 2018-ban összességében akár 20 százalékkal is több lehet a kézbesítendő csomag, illetve árutartalmú küldemény; ez gyakorlatilag az e-kereskedelem növekedésének köszönhetően egyre többen vásárolnak online, boltba csak akkor mennek, amikor megnézik a kiszemelt terméket.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Az óriási csomagrohamra a Magyar Posta többféle módszerrel is készül. Ezeket között szerepel például egy október elején hadrendbe ált új, automata csomagfeldolgozó rendszer, valamint a vállalat

bérelt munkaerőt is alkalmaz, elsősorban a csomagfeldolgozásban.

A Posta szakembere az InfoRádióban kitért arra is, hogy a csomag kézbesítési ideje nem a postától függ, hanem attól, hogy a webáruház mit vállal: "ha 3-5 napot, akkor a küldemény a postához 2-3 nap múlva érkezik meg, ezt követi a kézbesítés". Ugyanakkor, ha valaki a távol-keletről rendel, annak a több hetes szállítási időn kívül azzal is számolnia kell, hogy a vámolás erre még rá jövő plusz idő.

NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. május 13. csütörtök
Szervác, Imola
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. május 12. 21:06