13 °C Budapest
Ezt a levelet mindenképp nyisd meg: elveszhetnek a befizetett számláid

Ezt a levelet mindenképp nyisd meg: elveszhetnek a befizetett számláid

2017. november 4. 10:00

Hol van még az év vége? Gondolhatnánk magunkban, de a Díjnet nem így van vele. Olvasónk kapott egy levelet, hogy fizesse be a 2018-as SzámlaPlusz szolgáltatás díját, a Pénzcentrum arra volt kíváncsi, hogy hányan járhattak hasonlóképpen.

A Díjnet számtalan szolgáltatóval van kapcsolatban és online számlabefizetési-szolgáltatást nyújt ügyfelei részére. A befizetett számlákat alapból azonban csak 18 hónapig őrzi meg, így egy ezen az időszakon túl bekövetkező jogvita esetén csak bankszámlánkkal tudjuk igazolni, hogy a díjat befizettük, de magát a részletes számlát már nem tudjuk elérni a cég rendszerében. Erre a problémára nyújt megoldást a SzámlaPlusz szolgáltatásuk, amely tárhelyükön elérhetővé teszi a 18 hónapnál régebbi számlákat is. Ennek azonban külön díja van, mely évente 991 forint.

Megkerestük a Díjnetet azzal kapcsolatban, hogy hány ügyfelük veszi igénybe a szolgáltatást, tájékoztatásuk szerint 2017-ben több mint húszezren tették ezt. Fontos kiemelni, hogy a díjat minden évben meg kell fizetni, és az az összes 18 hónapnál régebbi számlánkra vonatkozik, nem arról van tehát szó, hogy 991 forintért határozatlan időtartamra őrizné meg a Díjnet egy adott évben befizetett számláinkat. 

Ha valaki mégsem szeretné ezt a szolgáltatást igénybe venni, akkor lehetősége van a számlákat egyenként lementegetni PDF- és XML-formátumban is, és felmentetni olyan ingyenesen elérhető felületekre, mint például a Google Drive, a Microsoft OneDrive vagy a DropBox. Ezek szintén felhőalapú rendszerek, így a jelszavunk ismeretében bárhonnan elérhetőek.

A Díjnet honlapján található tájékoztató szerint, ha valaki nem igényli a szolgáltatást, akkor legkésőbb 2018. március 31-ig a társaság törli a 2016. június 30. előtti számlákat.

NEKED AJÁNLJUK
Ismét zsebbe kell nyúlnia a magyar szülőknek: súlyos kiadás vár rájuk a következő hónapokban

Az infláció miatt a szülőknek a zsebpénz politikájukat is át kell gondolniuk, hiszen minden drágul, így bizony a zsebpénzt is emelni kellene.

Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Rengeteg magyar kedvenc terméke tűnhet el a boltok polcairól: óriási a baj, ennek nem látni a végét

Papírhiány, munkaerőhiány, az adózási rend változása mind hozzájárul ahhoz, hogy egyre nehezebb kiadni könyveket.

Lenullázhatja a magyar családokat a rezsiemelés: ide menekítsd a pénzed, amíg megteheted

Sokan a téltől félnek, mondván nehéz lesz kikalkulálni a megemelkedett rezsiárakat, de a lakásárak, albérlet árak is az egekben.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. szeptember 30. péntek
Jeromos
39. hét
Szeptember 30.
Kutatók éjszakája
Szeptember 30.
A népmese napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Ingyenes régiós fórum a helyi kkv-knak szakértőkkel.
Megújuló energia workshop a Lakás kiállításon
3 napig ingyenesen a LAKÁS KIÁLLÍTÁSON szeptember 23-25 között!
EZT OLVASTAD MÁR?