18 °C Budapest
Mutatjuk, ki nyerte minden idők 2. legnagyobb lottófőnyereményét

Mutatjuk, ki nyerte minden idők 2. legnagyobb lottófőnyereményét

2017. augusztus 25. 09:00

Kiderült, ki nyerte minden idők második legnagyobb amerikai lottónyereményét, a 757,8 millió dolláros (átszámítva 195 milliárd forint) Powerballt - írja az Index.

Csütörtökön sajtótájékoztatót tartott a nyertes, az 53 éves, massachusettsi kórházi dolgozó Mavis L. Wanczyk. Elmondta, az első dolga a pénz felvétele után az lesz, hogy végre kipiheni magát, és hogy sokat álmodozott arról, hogy hamar nyugdíjba vonulhasson. A kórházat már felhívta, hogy felmondjon.

Az 53 éves nő egy összegben veszi fel a nyereményét, ami az adózás után 336 millió dollár lesz. A nyereményből legalább 40 százalékot levonnak adóra, ebből 25 százalék a szövetségi költségvetésé, a többi az államokat illeti meg.

NEKED AJÁNLJUK
Erre kevesen számítottak: egyre kevesebben veszik a Tokaji Aszút, ez fogy helyette a hazai boltokban

Tokaj-Hegyalján például bárki örökbe fogadhat egy szőlőtőkét, és egy év után, fáradozások nélkül, akár a saját névvel ellátott borát is kézhez veheti.

Több ezer magyar szülő rontja el így a gyerekét: vigyázz, nehogy elkövesd ezt a hibát

Mi, magyarok nem vagyunk a toppon, ha pénzügyi tudatosságról van szó, pedig fontos lenne, hogy jó példával járjunk gyermekeink előtt is.

Ismét zsebbe kell nyúlnia a magyar szülőknek: súlyos kiadás vár rájuk a következő hónapokban

Az infláció miatt a szülőknek a zsebpénz politikájukat is át kell gondolniuk, hiszen minden drágul, így bizony a zsebpénzt is emelni kellene.

Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. október 7. péntek
Amália
40. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Portfolio Future of Finance 2022
Pénzügyeink 5, 10 vagy 20 év múlva? Új konferencia ad teljes képet.
EZT OLVASTAD MÁR?