33 °C Budapest
Nincs ok pánikra, lesz ma friss áru az üzletekben

Nincs ok pánikra, lesz ma friss áru az üzletekben

Pénzcentrum
2017. április 18. 08:33

Ma is az átlagnál nagyobb forgalom várható az üzletekben, az előzetes riogatás ellenére azonban mindenütt elérhetők a friss árucikkek, nem kell tartani minőségileg kifogásolható kínálattól - írja a Magyar Idők.

Tömegek várhatóak ma is az üzletekben, de a lap azt írja, az általuk megkérdezett kereskedők kiemelték, senkinek nem kell attól tartania, hogy a még a múlt héten felhalmozott napi fogyasztásra szánt árucikkek kerülnek ma a pultokba. A mai rohamra előre felkészültek az áruházak, vagyis a beszállítói rendszer hibátlanul alkalmazkodott a kormány által beiktatott plusz munkaszüneti naphoz.

A lap azt is kiemeli, az év első negyedévi forgalmához képest közel 50 milliárd forinttal költöttünk többet élelmiszerekre és szezonális termékekre húsvétkor. Rengetegen kaptak olyan ajándékot húsvétkor, ami esetleg nem tetszik nekik, ezek cseréje csak a kereskedők jóindulatán múlik. A Fogyasztóvédelmi Egyesületek Országos Szövetsége közölte, ez esetben ugyanis a termék jogi értelemben véve nem minősül hibásnak.

Más a helyzet, ha valóban hibás terméket kaptunk,  ha indokolt a fogyasztói panasz, akkor kérhetjük, hogy a terméket ingyen javítsák vagy cseréljék ki (ezek közül arra van előbb lehetőség, amely kevesebb költséggel jár a kereskedőnek). Ha ezt nem vállalják, vagy nem tudják megtenni, akkor kérhetünk árleszállítást, visszakérhetjük a teljes vételárat is, vagy pedig megjavíttathatjuk a terméket valaki mással, és ennek a díját kifizettethetjük a vállalkozással.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 42 034 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 9,96%), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 42 083 forintos törlesztőt (THM 10,01%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

 

NEKED AJÁNLJUK
Csúnyán elintézheti a magyarok megtakarításait a válság: így még kijátszhatod az inflációt

A pénzügyi szakértők most elmondták, milyen tippekkel spórolhatunk.

Ez lehet a 2022-es nyár új slágeritala Magyarországon? Hihetetlen, mennyien kattantak rá

A magyar piacon is megjelennek az enyhén alkoholos, gyümölcsös italok, egy felmérésből pedig kiderült, hogy a fiatalok különösen nyitottak ezekre az alkoholos frissítőkre.

Láthatáron a nyugdíjösszeomlás: rengeteg magyarnak lehet kemény nélkülözés az időskor

Sokan gondolják, hogy teljesen tudatosan szervezik a pénzügyeiket, és nem értik, hogy hova folyik a pénzük a hónap végére.

Ez lehet a jövő igazi sikerszakmája: rommá keresheti magát a gyerek, ha kitanulja?

Csak úgy, mint a többi technikai vívmányt, úgy a 3D nyomtatót is ajánlják szakértők a gyerekeknek is, hiszen rengeteget tanulhatnak, miközben alkotnak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. június 27. hétfő
László
26. hét
Június 27.
Polgárőr nap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?