14 °C Budapest
Nincs ok pánikra, lesz ma friss áru az üzletekben

Nincs ok pánikra, lesz ma friss áru az üzletekben

Pénzcentrum
2017. április 18. 08:33

Ma is az átlagnál nagyobb forgalom várható az üzletekben, az előzetes riogatás ellenére azonban mindenütt elérhetők a friss árucikkek, nem kell tartani minőségileg kifogásolható kínálattól - írja a Magyar Idők.

Tömegek várhatóak ma is az üzletekben, de a lap azt írja, az általuk megkérdezett kereskedők kiemelték, senkinek nem kell attól tartania, hogy a még a múlt héten felhalmozott napi fogyasztásra szánt árucikkek kerülnek ma a pultokba. A mai rohamra előre felkészültek az áruházak, vagyis a beszállítói rendszer hibátlanul alkalmazkodott a kormány által beiktatott plusz munkaszüneti naphoz.

A lap azt is kiemeli, az év első negyedévi forgalmához képest közel 50 milliárd forinttal költöttünk többet élelmiszerekre és szezonális termékekre húsvétkor. Rengetegen kaptak olyan ajándékot húsvétkor, ami esetleg nem tetszik nekik, ezek cseréje csak a kereskedők jóindulatán múlik. A Fogyasztóvédelmi Egyesületek Országos Szövetsége közölte, ez esetben ugyanis a termék jogi értelemben véve nem minősül hibásnak.

Más a helyzet, ha valóban hibás terméket kaptunk,  ha indokolt a fogyasztói panasz, akkor kérhetjük, hogy a terméket ingyen javítsák vagy cseréljék ki (ezek közül arra van előbb lehetőség, amely kevesebb költséggel jár a kereskedőnek). Ha ezt nem vállalják, vagy nem tudják megtenni, akkor kérhetünk árleszállítást, visszakérhetjük a teljes vételárat is, vagy pedig megjavíttathatjuk a terméket valaki mással, és ennek a díját kifizettethetjük a vállalkozással.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

 

 

NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. május 6. csütörtök
Ivett, Frida
18. hét
Május 6.
Jelszó világnap
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. május 5. 20:40