19 °C Budapest
Érdekes: erről nem beszélnek a magyar lottómilliárdosok

Érdekes: erről nem beszélnek a magyar lottómilliárdosok

2015. április 18. 07:02

Sokkal nehezebb a lottónyertesek élete, mint azt gondolnánk. Komoly dilemmákkal, problémákkal kell szembenézniük.

FRISS! Az Ötöslottó nyerőszámai a 16. héten: KATTINTS IDE!

Ezen a szombaton már 3,9 milliárd forint az Ötöslottó főnyereménye. Valószínűleg a legtöbb játékos elgondolkozik azon, mire költene egy ilyen hatalmas összeget: ingatlan, luxusautó, utazás, ékszerek... a sor szinte a végtelenségig folytatható. Arra azonban kevesen gondolnak, milyen hátrányai lehetnek a hirtelen jött hatalmas vagyonnak. Mutatunk néhányat.

1. Jó eséllyel ellehetetlenülnek a baráti kapcsolatai

Nehéz lesz különbséget tennie az igazi barátok és a csak pénzre utazó haverok között. Mert bizony számítania kell arra, hogy sokan csak a pénze miatt kedvelik majd.

2. Elveszti a céljait

A legtöbb ember számára a fizetés, a pénz az egyik legmeghatározóbb motiváció az életben. Ha pedig már nem kell a pénzért harcolni, vagy a havi fizetésért megdolgozni, az azt is jelentheti, hogy a lottómilliárdos motiválatlan lesz, és könnyen lehet, hogy mmiután mindent megvett, nem fogja tudni, hogyan tovább.

3. Titkolóznia kell

Hatalmas tehertétel egy ekkora összeg abból a szempontból is, hogy ki az, akinek elmondja az újdonsült milliárdos, és ki előtt tartsa titokban. Az is dilemma, hogy kinek a tanácsaira hallgasson, hova tegye a pénzét.

4. Lehetnek problémái a családdal

Számíthat arra, hogy hirtelen felbukkannak majd rég nem látott rokonok, távoli családtagok - akik érdekes módon pont a hatalmas nyeremény után fogják keresni a társaságát. Nagy dilemma, hogy melyik rokonnak mennyit adjon, hogy támogassa a családot.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Gondolkozhat olyan pénzügyi termékben, ami hosszabb távú lekötésnél jobb hozamot hoz: tehát érdemes lehet úgy ajándékoznia, hogy a rokon jobban járjon akkor, ha évekkel később, megfontoltan, átgondolva nyúl a pénzéhez. Az is opció, hogy feltőkésít egy családi vállalkozást, és abból ad részesedést a rokonságnak.

5. Nem tudja hosszú távon befektetni a pénzét

A hirtelen jött hatalmas vagyont meglepően nehéz hosszú távon befektetni: külföldi példákból tudjuk, hogy a szerencsejáték-milliárdosok gyakran esnek a könnyen jött, könnyen megy kategóriába.

A magyar lottómilliárdosnak a vagyon egy részét érdemes úgy befektetnie, hogy az a gyerekek oktatására, lakására legyen félretéve - egy hosszabb távra lekötött összeg természetesen magasabb kamattal is jár. Ebbe a 10-20 évre lekötött portfólióba tehet részvényeket, abszolút hozamú alapot, illetve egyéb, magasabb hozammal kecsegtető befektetési formákat. Ha ennél is hosszabb távban gondolkozik, szükséges lehet különféle biztosításokat is figyelembe vennie.Jól jöhet, ha nemesfémbe - praktikusan aranyba - fekteti pénzének kis részét.

6. Könnyen elszórja

Bár ekkora összegnél könnyen a pénzszórás csapdájába eshet a nyertes, érdemes pontosan vezetnie, mire mennyit költött el. Így nem érheti meglepetés a hiányzó milliók láttán, és azt is tudni fogja, kinek mennyit ajándékozott.

7. Túl drága dolgokra költ

Mielőtt azonnal fejest ugrana egy nagy értékű ingatlan vásárlásába, gondoljon arra, hogy annak jelentős fenntartási költségei lehetnek, legyen szó belföldi vagy külföldi házról, lakásról, nyaralóról. Egy több százmilliós ingatlan fenntartására évente milliók is elmehetnek. Hasonlóra kell számítania egy luxusautó vagy jacht megvásárlásánál is.

KATTINTS! Friss hírek, nyerőszám kereső ÖTÖSLOTTÓ aloldalunkon

NEKED AJÁNLJUK
Erről ne maradj le!
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2022
A jövő vállalata - Zöld az út a fenntarthatóság felé!
Portfolio Digital Transformation 2022
Szektorokon átívelő tudás a belső folyamatoktól a termékig!
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?