24 °C Budapest

Undorító: ezt etetik a magyarokkal; most lebuktak

Pénzcentrum
2013. február 18. 12:35

Két műanyag ládában, ömlesztve szállították azt a mintegy egy tonnányi sertéshájat, amelyre a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Bevetési Főigazgatósága járőrei találtak rá a napokban Hegyeshalomnál.

A pénzügyőrök a hegyeshalmi határátkelő közelében ellenőrizték a magyar fuvarozót. A gépjármű rakterében a szállítólevél szerint összesen 975 kg élelmezési célú sertésháj volt. Az áru feladója egy magyar cég, és a címzett is magyar, ám a sofőr elmondása szerint a húst egy osztrák cég telephelyére vitte, ott kirakodott, majd visszfuvarban hozta be az országba.

A raktérben két műanyag ládát találtak a járőrök, azokban ömlesztve állt a húsáru. Azonnal riasztották az illetékes Állat-egészségügyi és Élelmiszer-ellenőrző Hivatalt.

A helyszínre érkező hatósági állatorvos tételesen átvizsgálta a húst szállító tehergépkocsi teljes rakományát. Mindeközben a pénzügyőrök több osztrák számlát találtak a teherautó vezetőfülkéjében, különféle húsokról.

Mivel a sertésháj papírjai sem voltak rendben, az ismeretlen eredetű sertéshájat a pénzügyőrök azonnal lefoglalták, majd a hatósági állatorvos elrendelte a megsemmisítését.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 42 034 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 9,96%), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 42 083 forintos törlesztőt (THM 10,01%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Érik a forradalom a magyar iskolákban: lépni kell, különben nincs jövője a gyerekeknek

Hova kerül a magyarok elektronikus hulladéka, milyen szemléletváltásra lenne szükség, és legfőképpen hogyan készül kincs a szemétből- erről kérdeztük a RoboKalandot.

Különleges kávék jelentek meg itthon: az elit már csak ezt issza, ez bennük az extra

Az otthoni kávézásnak is egyre inkább szeretjük megadni a módját, akár egy drágább kávégépről van szó, akár kávékülönlegességről.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 26. csütörtök
Fülöp, Evelin
21. hét
Május 26.
A régészet napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?