Vizsgálja a kedvezménykártyát a GVH

Pénzcentrum
2012. október 9. 14:53

Gazdasági Versenyhivatal eljárást indított az MKK Magyar Kedvezménykártya Kft.-vel szemben a fogyasztókkal szembeni tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat tilalmának feltételezett megsértése miatt.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

A GVH közleménye szerint a "Magyar Kedvezmény Kártya rendszer" népszerűsítése során megjelent - különösen a programhoz való csatlakozástól várható előnyökre, kedvezményekre, illetve a program Európai Uniós támogatottságára vonatkozó - tájékoztatásai valószínűsíthetően megtévesztő állításokat tartalmaznak, továbbá a fogyasztók rendszerbe történő beléptetésével kapcsolatosan felmerülhet a vonatkozó jogszabályi rendelkezések megsértése.

A versenyfelügyeleti eljárás kiterjed az eljárás alá vont által 2012 májusától az ügyindítás napjáig tartó időszakban a Magyar Kedvezmény Kártya rendszerének népszerűsítéséhez használt valamennyi kommunikációs eszközre.

A versenyfelügyeleti eljárás megindítása nem jelenti annak kimondását, hogy a nevezett vállalkozás a jogsértést elkövette. Az eljárás a tények tisztázására, és ezen keresztül a feltételezett jogsértés elkövetésének bizonyítására irányul. Az eljárás befejezésének határideje 3 hónap, amely azonban - az ügy bonyolultságától függően - két alkalommal, legfeljebb 2 hónappal meghosszabbítható.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. október 16. szombat
Gál
41. hét
Október 16.
Élelmezési világnap
Október 16.
A kenyér világnapja
Október 16.
Blog akciónap
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?