Minden bank érintett lehet a bankkártyabotrányban

Pénzcentrum
2011. december 16. 15:38

Bizonyossá vált, hogy több tízezer magyarországi bankkártyát is érint az elmúlt napokban felmerült nemzetközi adatszerzési eset. Lényegében az összes magyar bankkártya kibocsátó bank ügyfélkörében lehetnek érintettek.

Az adatok nem magyar banktól vagy kártyatársaságtól kerültek ki - áll a Bankszövetség közleményében. Ugyanakkor minden bank megtette a lehetséges legmagasabb szintű biztonsági lépéseket. Kiemelt odafigyeléssel felügyelik a kártyaforgalmat, valamint felkészültek az ügyfelek tájékoztatására, és a helyzetből eredő kellemetlenségek minél gyorsabb kezelésére. Továbbá az intézkedésekkel kapcsolatos költségeket is általánosságban magukra vállalják. 


Nagy valószínűséggel megállapítható, hogy az adatszerzésben chipes kártyák nem érintettek.

Emellett az ügyfelek fokozott óvatossága és figyelme mindenképp szükséges. Kérjük a kártyabirtokosokat, hogy amennyiben szokatlan - különösen külföldi - kártyatranzakciót észlelnek kártyájukon, vegyék fel a kapcsolatot bankjukkal. Az ún. SMS kontroll alkalmazása lényeges segítség lehet ebben. Ha ilyen szolgáltatással még nem rendelkezik, érdemes bankjától a lehetőségről érdeklődnie.

A szokásos kártyahasználattal - azzal, hogy az ügyfél az elvárt óvatosságnak megfelelően jelenleg fizet és pénzt vesz fel a kártyájával - nem nő a kockázata és veszélye, hogy az adott adatszerzés kapcsán érintett legyen.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 42 034 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 9,96%), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 42 083 forintos törlesztőt (THM 10,01%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Csütörtökön elsőként számolt be a Pénzcentrum.hu arról, hogy Komoly veszély fenyegetheti a bankkártyával rendelkező magyarok egy részét, miután egy multinacionális üzemanyag kiskereskedelmi hálózattól ismeretlenek nagy mennyiségű adatot loptak el - értesült a Pénzcentrum.hu. Az érintett magyar bankok némelyike már megelőző lépéseket tett az ügyben.>>tovább>>

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

NAPTÁR
Tovább
2022. május 25. szerda
Orbán
21. hét
Május 25.
Törülközőnap
Május 25.
Afrika napja
Május 25.
A Kihívás Napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?