23 °C Budapest

Átverés! Így nem fogsz 750 ezret nyerni

Pénzcentrum
2011. november 14. 14:03

Alig egy óráig örülhetett nem létező szerencséjének egy 60 éves csolnoki férfi. Azt hitte megütötte a főnyereményt és hamarosan 750 ezer forint tulajdonosa lesz.

Régi-új csalásra figyelmeztet a rendőrség: szerdán délután egy ismeretlen hívott fel egy csolnoki férfit telefonon. A hang közölte, hogy nyert egy 750.000 forint értékű bankkártyát, melyhez úgy juthat hozzá, ha az általa bediktált telefonszámra feltölt 3.500 forintot.

A sértett számára túl nagy volt a kísértés, így minden gyanakvás nélkül feltöltötte az ismeretlen telefonáló egyenlegét 3.500 forinttal. A férfi elmesélte barátjának, milyen szerencse érte, majd megkérte őt, hívja fel a megadott mobilszámot és ellenőrizze le, valóban megnyerte-e a 750.000 forintot, de a hívásra senki nem jelentkezett.

Még mindig nagy azon visszaélések száma, amikor a mobilszolgáltatók ügyfeleit ismeretlenek telefonon különböző okokkal - például nyeremény ígéretével - megkeresik és érvényes feltöltőkártya-kód bediktálását kérik. A hívás több esetben magukra a mobilszolgáltatókra hivatkozva, vagy a mobilszolgáltató vezetőjeként bemutatkozva történik.

A mobilszolgáltatók arra kérik ügyfeleiket, hogy érvényes feltöltőkártya-kódot soha, semmilyen okból másnak - főként ismeretleneknek - ne adjanak ki. Ugyanígy idegenek által megadott hívószám kártyás egyenlegét nyeremény ígérete miatt vagy bármely más okból elektronikusan ne töltsük fel.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 21. szombat
Konstantin
20. hét
Május 21.
Szeged napja
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?