14 °C Budapest

Élhető városok: Budapest a fasorban sincs!

Pénzcentrum
2008. július 22. 10:08

A Forbes magazin összeállította a tíz legélhetőbb európai nagyváros listáját. A lista alapjául szolgáló tanulmány 39 különböző feltétel szerint vizsgálta a városokat. Ezek közé tartozik a politikai stabilitás, a gazdasági színvonal, a bűnözési ráták, a kulturális környezet, az egészségügy- és az oktatás színvonala, a szolgáltatások és az ingatlanpiac helyzete.

A lista élén csak hajszál választja el az első helyen található Zürich városát a második helyen holtversenyben zárt Bécstől és Genftől. Az élen végzett 380 ezres svájci városban kétezer bár és étterem várja az odalátogatókat. A turistáknak lélegzetelállító kilátást kínál a város az Alpok hegyeivel és a gyönyörű hegyi tavakkal. Nem csak a város, hanem az egész ország híres a banki szolgáltatások magas színvonaláról, a kiemelkedő egészségügyi szolgáltatásokról és a biztonságos közlekedési morálról.

Egytized ponttal kapott kevesebbet, így a második helyezést érte el az osztrák főváros, Bécs, mely az ország politikai, gazdasági és kulturális fővárosa is egyben. A város kiváló oktatással és magas szintű közlekedési hálózattal rendelkezik. A városközpontban csúcsminőségű ingatlanok várják a magánszemélyektől a vállalkozásokon át a multinacionális cégekig mindenkit.

A svájci statisztikai hivatal szerint a holtversenyben második helyen lévő svájci Genf lakosságának fele külföldi állampolgár. A magas életszínvonal rendkívül vonzóvá tette a várost a külföldiek számára. Említésre érdemes, hogy itt található a nemzetközi segélyszervezet, a Vöröskereszt központja is.

A dobogós helyezetteket három német nagyváros, Düsseldorf, valamint szintén holtversenyben Frankfurt és München követi. A Rajna-parti Düsseldorfban óriási infrastrukturális fejlesztéseket valósítottak meg az elmúlt években. A város nemzetközi közlekedési csomópont, valamint számos óriásvállalat székhelye egyben.

Frankfurt Németország és Európa pénzügyi központja, itt található a kontinens második legnagyobb tőzsdéje. Az első tíz helyezett közül München lakosságszáma a legmagasabb 1,3 millió fővel. A város nem csak az évente megrendezésre kerülő sörfesztiválról híres, hanem technikai fejlettsége és közlekedési hálózata is világszínvonalú.

Ne maradj le a 10 millió forintos támogatásról!

Egyre több család igényli a babaváró hitelt. A termék népszerűsége nem véletlen, a feltételek teljesítése esetén ugyanis nem kell visszafizetni az akár 10 milliós támogatást. Külön ki kell emelni, hogy a babaváró program 2021 keretében felvett személyi hitel szabad felhasználású, azaz bármire elkölthető. Fontos tudni ugyanakkor, hogy a babaváró hitelhez minden bank más feltételeket szab: például más az elvárt minimális jövedelem és a jövedelem terhelhetősége. A megújult Pénzcentrum babaváró hitel kalkulátor az aktuális banki feltételek alapján pontosan megmondja, melyik banknál milyen feltételekkel kaphatsz kamatmentes hitelt. Kalkulátorunkban egy kattintással megtudhatod, hogy a jövedelmed alapján mely bankoknál érhető el számodra a babaváró hitel. Ne maradj le a támogatásról, még akkor sem, ha nem tervezel gyereket, mert ügyesen befektetve még így is megérheti igényelni a babaváró hitelt. (x)

A hetedik helyen végzett a világ második legbiztonságosabb városának választott svájci Bern, őket követi a dán főváros, Koppenhága. A dán fővárost a kerékpárosok városának is nevezik, sokan közlekednek két keréken, a helyi taxi-árak magasabbak, mint amennyit Londonban kell fizetni.

A kilencedik lett a hollandiai Amszterdam, a tízes listát pedig a belga Brüsszel zárja. A holland város megítélésének nem tett jót a kétes hírű piros-lámpás negyed, de sokat nyomott a latba a liberális politikai légkör, a családcentrikus életvitel és a csatornák, parkok és múzeumok nagy száma. Brüsszel az Unió adminisztratív központja, a kontinens minden pontjáról könnyen elérhető a légi-kapcsolatoknak köszönhetően.

NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. május 7. péntek
Gizella
18. hét
EZT OLVASTAD MÁR?