12 °C Budapest

Élhető városok: Budapest a fasorban sincs!

Pénzcentrum
2008. július 22. 10:08

A Forbes magazin összeállította a tíz legélhetőbb európai nagyváros listáját. A lista alapjául szolgáló tanulmány 39 különböző feltétel szerint vizsgálta a városokat. Ezek közé tartozik a politikai stabilitás, a gazdasági színvonal, a bűnözési ráták, a kulturális környezet, az egészségügy- és az oktatás színvonala, a szolgáltatások és az ingatlanpiac helyzete.

A lista élén csak hajszál választja el az első helyen található Zürich városát a második helyen holtversenyben zárt Bécstől és Genftől. Az élen végzett 380 ezres svájci városban kétezer bár és étterem várja az odalátogatókat. A turistáknak lélegzetelállító kilátást kínál a város az Alpok hegyeivel és a gyönyörű hegyi tavakkal. Nem csak a város, hanem az egész ország híres a banki szolgáltatások magas színvonaláról, a kiemelkedő egészségügyi szolgáltatásokról és a biztonságos közlekedési morálról.

Egytized ponttal kapott kevesebbet, így a második helyezést érte el az osztrák főváros, Bécs, mely az ország politikai, gazdasági és kulturális fővárosa is egyben. A város kiváló oktatással és magas szintű közlekedési hálózattal rendelkezik. A városközpontban csúcsminőségű ingatlanok várják a magánszemélyektől a vállalkozásokon át a multinacionális cégekig mindenkit.

A svájci statisztikai hivatal szerint a holtversenyben második helyen lévő svájci Genf lakosságának fele külföldi állampolgár. A magas életszínvonal rendkívül vonzóvá tette a várost a külföldiek számára. Említésre érdemes, hogy itt található a nemzetközi segélyszervezet, a Vöröskereszt központja is.

A dobogós helyezetteket három német nagyváros, Düsseldorf, valamint szintén holtversenyben Frankfurt és München követi. A Rajna-parti Düsseldorfban óriási infrastrukturális fejlesztéseket valósítottak meg az elmúlt években. A város nemzetközi közlekedési csomópont, valamint számos óriásvállalat székhelye egyben.

Frankfurt Németország és Európa pénzügyi központja, itt található a kontinens második legnagyobb tőzsdéje. Az első tíz helyezett közül München lakosságszáma a legmagasabb 1,3 millió fővel. A város nem csak az évente megrendezésre kerülő sörfesztiválról híres, hanem technikai fejlettsége és közlekedési hálózata is világszínvonalú.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

A hetedik helyen végzett a világ második legbiztonságosabb városának választott svájci Bern, őket követi a dán főváros, Koppenhága. A dán fővárost a kerékpárosok városának is nevezik, sokan közlekednek két keréken, a helyi taxi-árak magasabbak, mint amennyit Londonban kell fizetni.

A kilencedik lett a hollandiai Amszterdam, a tízes listát pedig a belga Brüsszel zárja. A holland város megítélésének nem tett jót a kétes hírű piros-lámpás negyed, de sokat nyomott a latba a liberális politikai légkör, a családcentrikus életvitel és a csatornák, parkok és múzeumok nagy száma. Brüsszel az Unió adminisztratív központja, a kontinens minden pontjáról könnyen elérhető a légi-kapcsolatoknak köszönhetően.

NEKED AJÁNLJUK
Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 16. kedd
Csongor
16. hét
Április 16.
A hang világnapja
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum Retail Day 2024
Magyarország legfontosabb kiskereskedelmi rendezvénye - Inspiráló előadók, izgalmas előadások, gyakorlati tudás.
Most nem