20 °C Budapest

Bombariadó a bevásárlóközpontban! Valódi robbanószert találtak

Pénzcentrum
2008. december 19. 05:38

Levélben kapott értesítést egy hírügynökség, hogy az egyik bevásárlóközpontban robbanóanyagot helyeztek el. A fenyegetés ezúttal valósnak bizonyult, a párizsi Printemps mosdóiban ugyanis öt dinamitot találtak a francia rendőrök.

A figyelmeztetést küldő, magát Afgán Forradalmi Frontnak nevező csoport azt szeretné elérni, hogy Franciaország vonja ki katonáit Afganisztánból, az akciót azonban csak figyelemfelkeltésre szánták, mivel a robbanóanyagok nem voltak detonátorokhoz kötve.

A dinamitokat az év ezen szakában érthetően komoly forgalmat bonyolító áruház második és harmadik emeleti mosdóiban találták meg, a bombariadót követően mintegy öt órával azonban már újranyithatott az üzlet.

Franciaország több mint 2600 katonát állomásoztat afgán területeken. Múlt hónapban egy katonai csoport az Al Arabiya televízióban bemutatott videón figyelmeztetett, hogy támadást intéznek Párizs ellen, ha a francia katonákat nem vonják ki Afganisztánból.

Szakértők szerint a cél csakis az emberek megijesztése lehetett, ez azonban épp kritikus időszakban történt, és a félelemérzet esetleges növekedése akár jelentősen is befolyásolhatja az ünnepi hajrá kiskereskedelmi forgalmát.

NAPTÁR
Tovább
2021. május 10. hétfő
Ármin, Pálma
19. hét
Május 10.
Mentők napja
Május 10.
Baromfi világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?