26 °C Budapest

A BL serleg akár 110 millió eurót is érhet

Pénzcentrum
2008. december 19. 12:36

Európa legjobb labdarúgó csapatai átlagosan 38 millió eurós bevételre tehetnek szert, amennyiben bejutnak a BL egyenes kieséses szakaszába - állítja egy új tanulmány, mely a verseny hivatalos szponzora, a MasterCard megbízásából készült. A legnépesebb rajongótáborral büszkélkedő együttesek bevétele elérheti a 46 millió eurót is.

A MasterCard tanulmánya szerint a római döntőn győztes csapat valamivel több, mint 110 millió eurót kereshet a torna teljes időtartama alatt. Az összeg a részvételért kapott díjból, a jegyeladásból, reklám és marketing bevételekből és nem utolsó sorban a játékosok várhatóan megnőtt értékéből adódik össze.

A felmérést végző Simon Chadwick professzor, ismert sport-gazdasági szakértő így nyilatkozott:
"A sport a jelenlegi ingatag gazdasági helyzetben is megőrizte erős pozícióját és továbbra is az egyik legjövedelmezőbb üzlet. A UEFA Bajnokok Ligája ma rendkívül fontos bevételi forrás a klubok számára, de leginkább azoknak jövedelmező, akik bejutnak a torna egyenes kieséses szakaszába is."

Minden klubcsapat, amely bejut a BL-be automatikusan 3 millió eurót kap a versenyt szervező UEFA-tól. 2,4 millió euró jár a csoportmeccsekért, melyeken a győztes csapat további 600 ezer eurót visz haza, míg ha döntetlen lesz az eredmény, mindkét együttes 300 ezer eurót könyvelhet el. Amennyiben a klub bejut a kieséses szakaszba is, azonnali 2,2 milliós díjazásban részesül és átlagosan 9,4 milliót keres az itt lejátszott meccseken .

A kieséses szakaszba jutott csapatok bevétele azonban nem csak a részvételért kapott pénzből és a jutalmakból áll, kapnak a jegyek eladásából (csapatonként átlagosan 8,55 millió euró) a BL marketing bevételéből (6 millió euró) valamint játékosaik értéknövekedése is hozhat a konyhára ( csapatonként átlagosan 5 millió eurót). Ehhez jön még a torna kereskedelmi sikerétől függő juttatás (market pool payment): ez elérheti a 9,5 eurót is - állítja a MasterCard tanulmánya.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Hogy alakul a továbbjutók díjazása? A kieséses szakaszt követően, az UEFA 2,5 millió euróval jutalmaz minden negyeddöntőben résztvevő csapatot, 3 millió euró jár az elődöntősöknek, 4 millió a második helyezettnek és 7 millió a győztesnek.

A világraszóló siker mellett, a BL győztes 21,9 millió euró fődíjnak is örülhet; nem kevesebb, mint 9,5 millió euró üti a markát a torna kereskedelmi bevételeiből, 19,95 millió a jegyeladásokból, 14 millió a reklámbevételekből, 15 millió a játékosok növekedett értékéből és több mint 30 millió euró a további szponzori bonuszból. Az utóbbit a döntőbejutásért, valamint a győzelemért érdemli ki majd valamelyik klubcsapat - véli a MasterCard tanulmánya.

Alapvető hibákon úszik el a magyarok pénze: erre figyelj, ha nem akarsz legatyásodni

A mostani gazdasági helyzetbe szinte bármit megtennénk, hogy spóroljunk, azonban sokan tapasztalhatják azt, hogy hiába igyekeznek, még így is elfolyik a pénz a bankszámlájukról.

Ilyet még nem láttál: így adnák ki a magyar gyerekek kedvenc könyvét újra

Közösségi finanszírozással adnák ki újra a 2012-es év gyerekkönyvét, a Dobozvárost.

Sok magyar nem is tud erről az egyszerű trükkről: milliókat bukhatnak, ha nem figyelnek oda

A vállalkozásunk sikere rengeteg dolgon múlhat, nem elég az ötlet, bizony kemény munkát kell fektetni a sikerbe.

Régi klasszikus tér vissza a magyar boltokba: sokak kedvence lesz ismét elérhető a polcokon

Tíz év után ismét megjelenhet Lakatos István Év Gyerekkönyve-díjas meseregénye, a Dobozváros!

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. augusztus 13. szombat
Ipoly
32. hét
Augusztus 13.
A balkezesek világnapja
KONFERENCIA
Tovább
Portfolio Future of Finance 2022
Októberben jön a magyar pénzügyi szakma nagy találkozója.
Energy Investment Forum 2022 - A MEKH szakmai támogatásával
Válság kontra klímacélok? Lesz miről beszélni az Energy Investment Forum-on!
Private Health Forum 2022
A hazai magánegészségügy legkiemelkedőbb konferenciája.
EZT OLVASTAD MÁR?