3 °C Budapest

Szerződés nélkül a lapostévé-gyárak: mi lesz velük jövőre?

Pénzcentrum
2008. december 15. 10:00

Az áruházláncok tapasztalatai szerint a decemberi keresletélénkülésnek köszönhetően egyelőre még nem kopogtat a válság a karácsonyi piacokon, de a 2009-es év több szórakoztató elektronikai beszállító számára kritikus lehet - írja a Napi Gazdaság.

Az ilyenkor szokásos forgalomnövekedés egyelőre még nem ad valós képet a piacról, ezért az áruházláncok a kereslet alakulásának függvényében akár hónapokkal is elhúzhatják a jövő évi beszállítói szerződések aláírását. A gyártók jelenleg év végi többletrendelésekről, akciókról és közös kedvezményekről számoltak be, de a 2009-es üzleti évről szűkszavúan nyilatkoztak.

A válság hatására nem történt érdemi változás a meglévő beszállítói szerződések áru-visszavásárlásra vonatkozó passzusaiban. A recesszió miatt kiszámíthatatlanná vált a jövő évi forgalom, de a kereskedők egyelőre nem kötnek ki szigorúbb feltételeket a megmaradt áru visszavételére vonatkozóan.

A beszállítók többsége ugyanakkor még nem rendelkezik szerződéssel a jövő évre vonatkozóan. A kereskedők és a beszállítók is kivárnak és - ameddig csak lehet - kitolják a megállapodást. A forgalom függvényében várhatóan csak áprilisban kerül sor a végleges szerződések aláírására.

Ez a forradalmi újítás veheti el a magyar háziasszonyok munkáját: egy szavuk sem lehet ezután

Nincs bevásárlás, megbízható alapanyagok utáni futkosás és hosszas konyhai előkészület. Nincs morfondírozás, hogy mit együnk ma, az étkezések tervezettek, könnyen elkészíthetőek.

Új ital hódítja meg az országot: átalakulhat a teljes magyar gasztronómia?

Alig egy hónapja indult útjára a Designer Szörp by Gyulai Évi közösségi finanszírozási kampánya a Brancson.

Példátlan összefogás a hazai Kickstarter mellett (x)

A Brancs a hazai piacon egyedi koncepciójával és célközönségével gyakorlatilag indulása óta aktív résztvevője a startup világnak.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. március 30. csütörtök
Zalán
13. hét
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2023. március 29. 20:57