15 °C Budapest

Betiltják a korsós sört! Aki későn érkezik, inni sem kap...

Pénzcentrum
2008. november 4. 05:38

Az alkoholfogyasztás következtében rendkívülire nőtt utcai erőszak ellen igyekeznek tenni valamint az ausztrál törvényhozók, többek között azzal, hogy nem adnak ki többé 24 órás üzemeltetésre bároknak engedélyt, továbbá korsók helyett ezentúl műanyag pohárban szolgálható fel csak ital a szórakozóhelyeken.

Az elmúlt hetekben rendkívül megnőtt az utcai verekedések száma Sydney utcáin, ahol ittas férfiak és nők is söröskorsóval kaptak az arcukba, de a közbelépő rendőrök is nemegyszer megsérültek a vitákban.

A hatóságok szerint mindez annak köszönhető, hogy a mai fiatalok mértéktelenül fogyasztják az alkoholt, ami a szórakozásnak szinte egyedüli formájává vált.

Éppen ezért a megoldást is abban látták New South Wales állam törvényhozói az évi 7 százalékkal emelkedő, alkohollal összefüggő erőszakos cselekedetek ellen, ha egy új alkohol-törvényt hoznak.

Ennek értelmében maximum 18 órát lehetnek nyitva az alkoholt áruló szórakozóhelyek, éjfél után már csak műanyag pohárban szolgálhatnak fel italokat, és a hajnali kettő után érkező kuncsaftokat már nem szolgálhatják ki.

NAPTÁR
Tovább
2021. május 11. kedd
Ferenc
19. hét
Május 11.
Miskolc napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?