Balesetveszélyes a MÁV: elmaradtak a jelentős fejlesztések

Pénzcentrum
2008. október 17. 10:00

Az elavult biztonságtechnikai berendezések üzemeltetése jelentheti a legfőbb kockázatot a vasúti közlekedésben, ezzel azonban a MÁV nem ért egyet - írja a Magyar Nemzet.

Idén első félévben két és félszer annyi vasúti baleset történt, mint az előző év hasonló időszakában, nyáron három hónap alatt annyi vonat siklott ki, mint az azt megelőző idei hónapokban összesen.

Mindezekért a vágányok elöregedése, és a váltóberendezések elavultsága is felelős, hiszen a fővárosi Nyugati pályaudvarnál például néhány férfi mozgatja a fémkarokat, amit a vezető ellenőriz és irányít, semmiféle számítógép nem nézi, hogy a váltók a helyükre kerültek-e.

A legutóbbi monorierdei katasztrófa megismétlődését azonban semmi nem zárhatja ki. 1994-ben például a szajoli balesetben 34-en haltak meg, a váltóberendezések hibájából.

A MÁV szóvivője szerint azonban a berendezések jól működnek, nem a korukat kell nézni, hanem a megbízhatóságukat, és a közútihoz képest még mindig jóval kevesebb baleset történik vasúton.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

A késésekről azt mondta, hogy ezek száma csökkenhet, mivel beépítik azokat a menetrendbe.

Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

Üzleti ötletek tesztelése: ezt kell tenned, hogy befutó legyen a kampányod a közösségi piactéren

Magyarországon az üzleti ötletek mintegy 6 százaléka jut el abba a fázisba, hogy jutalomalapú közösségi finanszírozási kampány indulhat rájuk.

Meglepő dolgokat rejt egy kamasz naplója 2024-ben: less bele, a te gyereked is érintett!

Megvalósul Jocó bácsi nagy álma, színpadra állítják regényét. A Kamaszharc, bár fikció, a tanárként nap, mint nap megtapasztalt élethelyzeteket dolgozza fel.

NAPTÁR
Tovább
2024. június 23. vasárnap
Zoltán
25. hét
Június 23.
Szentivánéj
Június 23.
Olimpiai világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Árfolyamok!
A legfontosabb magyar és nemzetközi részvény és devizaárfolyamok ÉLŐBEN!
Most nem