8 °C Budapest

Balesetveszélyes a MÁV: elmaradtak a jelentős fejlesztések

Pénzcentrum
2008. október 17. 10:00

Az elavult biztonságtechnikai berendezések üzemeltetése jelentheti a legfőbb kockázatot a vasúti közlekedésben, ezzel azonban a MÁV nem ért egyet - írja a Magyar Nemzet.

Idén első félévben két és félszer annyi vasúti baleset történt, mint az előző év hasonló időszakában, nyáron három hónap alatt annyi vonat siklott ki, mint az azt megelőző idei hónapokban összesen.

Mindezekért a vágányok elöregedése, és a váltóberendezések elavultsága is felelős, hiszen a fővárosi Nyugati pályaudvarnál például néhány férfi mozgatja a fémkarokat, amit a vezető ellenőriz és irányít, semmiféle számítógép nem nézi, hogy a váltók a helyükre kerültek-e.

A legutóbbi monorierdei katasztrófa megismétlődését azonban semmi nem zárhatja ki. 1994-ben például a szajoli balesetben 34-en haltak meg, a váltóberendezések hibájából.

A MÁV szóvivője szerint azonban a berendezések jól működnek, nem a korukat kell nézni, hanem a megbízhatóságukat, és a közútihoz képest még mindig jóval kevesebb baleset történik vasúton.

Ne maradj le a 10 millió forintos támogatásról!

Egyre több család igényli a babaváró hitelt. A termék népszerűsége nem véletlen, a feltételek teljesítése esetén ugyanis nem kell visszafizetni az akár 10 milliós támogatást. Külön ki kell emelni, hogy a babaváró program 2021 keretében felvett személyi hitel szabad felhasználású, azaz bármire elkölthető. Fontos tudni ugyanakkor, hogy a babaváró hitelhez minden bank más feltételeket szab: például más az elvárt minimális jövedelem és a jövedelem terhelhetősége. A megújult Pénzcentrum babaváró hitel kalkulátor az aktuális banki feltételek alapján pontosan megmondja, melyik banknál milyen feltételekkel kaphatsz kamatmentes hitelt. Kalkulátorunkban egy kattintással megtudhatod, hogy a jövedelmed alapján mely bankoknál érhető el számodra a babaváró hitel. Ne maradj le a támogatásról, még akkor sem, ha nem tervezel gyereket, mert ügyesen befektetve még így is megérheti igényelni a babaváró hitelt. (x)

A késésekről azt mondta, hogy ezek száma csökkenhet, mivel beépítik azokat a menetrendbe.

KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?