Borfesztivál a Tescóban: fittyet hánynak a kormányra!

Pénzcentrum
2008. szeptember 12. 05:38

Őszi akciójának keretében több százféle bor árát csökkentette jelentősen Nagy-Britanniában a Tesco, nyíltan felvállalva ezzel egy újabb esetleges konfliktust a szigetország kormányával.

A brit kormány korábban kifejezetten azért emelte meg a jövedéki adót, mivel a borok kiskereskedelmi ára az elmúlt 10 év során jelentősen csökkent. A Tesco és versenytársai azonban olyan alkupozícióval rendelkeznek, hogy könnyedén megengedhetik maguknak az árcsökkentést, hiszen bőven behozzák a veszteséget a többi termékkel.

Az áruházak csalitermékként használják a szeszesitalokat, melyeket sokszor veszteséggel értékesítenek, nehéz helyzetbe hozva ezzel a környék vendéglátóipari egységeit (kocsmáit).

Az akció keretében a Tesco 6 üveges csomagolásban kínálja a borokat, melyek közül a legolcsóbbak palackonként 3 font (mintegy 900 forint) alatti áron megvehetők, míg 5 font (1500 forint) alatt már 52 féle bor közül lehet válogatni.

Ez a forradalmi újítás veheti el a magyar háziasszonyok munkáját: egy szavuk sem lehet ezután

Nincs bevásárlás, megbízható alapanyagok utáni futkosás és hosszas konyhai előkészület. Nincs morfondírozás, hogy mit együnk ma, az étkezések tervezettek, könnyen elkészíthetőek.

Új ital hódítja meg az országot: átalakulhat a teljes magyar gasztronómia?

Alig egy hónapja indult útjára a Designer Szörp by Gyulai Évi közösségi finanszírozási kampánya a Brancson.

Példátlan összefogás a hazai Kickstarter mellett (x)

A Brancs a hazai piacon egyedi koncepciójával és célközönségével gyakorlatilag indulása óta aktív résztvevője a startup világnak.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. április 1. szombat
Hugó
13. hét
Április 1.
Bolondok napja
Ajánlatunk
EZT OLVASTAD MÁR?