16 °C Budapest

Az olimpia hazavágta a kínai gazdaságot?

Pénzcentrum
2008. szeptember 12. 14:00

Az ipari termelés mértékének növekedése Kínában hat éves mélységbe zuhant augusztusban, ami annak köszönhető, hogy a nyári játékok idejére ideiglenesen bezárták a gyárakat.

A játékok megkezdése előtt komoly aggodalmaknak adtak hangot a sportolók a világ minden tájáról, ugyanis a hírek szerint a levegő szennyezettség mértéke olyan szintet ért el, hogy az már az egészségre káros. Emiatt sokan fontolgatták, hogy nem indulnak el a játékokon, vagy maszkban fognak futni. Emiatt leállították a gyárakat és az autósoknak is megszabták, hogy egyik nap a páros rendszámúak, másik nap a páratlanok közlekedhetnek.

Üzemek százai álltak le az ipari termeléssel, hogy javíthassák a levegő minőségét, aminek köszönhetően 12,8 százalékkal alacsonyabb volt a termelés mértéke, az előző év augusztusával összehasonlítva.

A kiskereskedelmi eladások éves szinten 23,2 százalékos emelkedést mutattak augusztusban, ami alacsonyabb, mint a júliusi 23,3 százalék. A kínai gazdaság 11,9 százalékos tavalyi növekedési üteme idén lelassult 10,1 százalékra a második negyedéves adatok szerint.

Ismét zsebbe kell nyúlnia a magyar szülőknek: súlyos kiadás vár rájuk a következő hónapokban

Az infláció miatt a szülőknek a zsebpénz politikájukat is át kell gondolniuk, hiszen minden drágul, így bizony a zsebpénzt is emelni kellene.

Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Rengeteg magyar kedvenc terméke tűnhet el a boltok polcairól: óriási a baj, ennek nem látni a végét

Papírhiány, munkaerőhiány, az adózási rend változása mind hozzájárul ahhoz, hogy egyre nehezebb kiadni könyveket.

Lenullázhatja a magyar családokat a rezsiemelés: ide menekítsd a pénzed, amíg megteheted

Sokan a téltől félnek, mondván nehéz lesz kikalkulálni a megemelkedett rezsiárakat, de a lakásárak, albérlet árak is az egekben.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. október 2. vasárnap
Petra
39. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Ingyenes régiós fórum a helyi kkv-knak szakértőkkel.
Megújuló energia workshop a Lakás kiállításon
3 napig ingyenesen a LAKÁS KIÁLLÍTÁSON szeptember 23-25 között!
EZT OLVASTAD MÁR?